Recent Post

Friday, October 23, 2009

Nama-nama tempat yang serupa namaku..

tetiba nk plak wat kajian...hehe

meh kite tgk berapa byk tempat yg ada kaitan dengan namaku..?? hmm aku wujud dulu ker ..tempat2 nie wujud dulu??? jawapan?? Lu pikir laa sendiri.....hihihi
Ellis at Ellis Island Pictures, Images and Photos
Photobucket
ellis Pictures, Images and Photos

ellistheater Pictures, Images and Photos


nie railway muzium pun nama aku daa...hehe
Photobucket
nie maklumat sikit aku tepek yer..
The Ellis Railroad Museum fills four rooms in an 80 year old community building in downtown Ellis, Kansas. The museum's website describes over 5,000 square feet of working model train layout, but that must be the dimensions of the entire museum. Still, the museum is interesting and worth a visit. The upstairs houses a collection of 1,200 dolls which may be toured at no additional cost.

A Union Pacific caboose is located next to the Ellis Railroad Museum, along with a small depot which was moved to the site from Penokee, Kansas. From Memorial Day Weekend until Labor Day, a 1/3 scale General Motors Aero Streamliner departs from the depot and travels along a 2.5 mile track. (Over 12 years- $2, 5-12 years- $1)

Most visitors will spend about 45 minutes in the museum.


nie plak nama stadium ke ?? Ellis Stadium dan Ellis Park
Photobucket
Ellis University pun ada... hai..
Photobucket



nie...satu lagi..ada gak nama taman perumahan Ellis...nie kat Malaysia...ha ha ha...
Ellis di Bukit Raja Klang... aduhai..aku kena beli rumah kat sini kerr?? keh keh keh.. hmm nanti posmen keliru pulak..kepada ellis.... alamat Ellis..hehe,,
hmm mana2 lah daku tunggu jer thn depan... ada rezeki pindah rumah sendiri..tunggu noo...Amin doa2kan daku..

nie website nyer klu uolls nk beli rumah Ellis nie
http://property.simedarby.com/Ellis.aspx

nie laa daku tepek signature Ellis di Bukit Raja tue

Photobucket

11 comments:

♥CHaRa♥ said...

itulah berkatnyer nama ellis ni.
sampai sume tempat pun nak bubuh nama ellis.hihihi;)

♥CHaRa♥ said...

chara nak join...

link: http://chocolatexoxos.blogspot.com/2011/04/1st-batch-giveaway-deqlis-treasure-hunt.html

emel:chocolate_xoxos@yahoo.com

Jawapan:

1.Sek Kebangsaan Sungai Pelong
2.Bermula 3 Jan hingga 3 Feb 2011
3.(http://ellismelia.blogspot.com/2009/10/nama-nama-tempat-yang-serupa-namaku.html) komen:itulah berkatnyer nama ellis ni.
sampai sume tempat pun nak bubuh nama ellis.hihihi;)
4. Tarikh:Saturday, January 2, 2010
Bagan Lalang (http://ellismelia.blogspot.com/2010/01/bagan-lalang.html)
5.Doring dan Doti


tq kak. soalan yg mencabar.hihi

Fadzillah Kamarudin said...

seronok pulak bila dapat search something yang ada kena mengena dengan nama kita...best ja dapat tengok ellis dengan building2 tu...at least nama ellis tu femes...heheh...

zahidah dihaz said...

oit...banyak tempat yang ada nama sis....kalau nama samaran saya rasanya memang banyak, tapi kalau nama betul agak sukar untuk dicari....hehehe



New Entry: Start your day with

NOOR FATIN said...

nama yang dikagumi! merata2 ada nama ni! :)

nurul nabila bt medan said...

wah !
sama larh ngan nama akak !
nabila ada satu soklan ?
nape akak guna nama "deqlis" pulak walhal nama akak yang real famous !?
hehe.

satu lagi nabila nak tanye kat mana tempat nye uh ?

nice name "ELLIS".

boley wat nama anak nanti =)
hihi

Joel Leslie said...

WAHH, hebat juga ... ada bnyk tempat yg sama nama dngn awak :) bertuah awk dpt nama tu .. kalau sy, kira2, ada x yg sama nama ? hhehe.. kita sebagai manusia harus bersyukur atas nama yg telah diberi oleh ibu bapa kesayangan kita sebab mereka telah bersusah payah mencari nama yg palinggg sesuai untuk anak mereka .. setuju tak ? :)

aNiM said...

hehe.best ada nama tempat serupa nama sendiri.lepasni kalau saya jumpa nama ellis kat mana2,saya mesti ingat ellis :)hehe.

*soalan: ellis tu sesuai utk nama tempat ke nama org ek?hehe.jgn marah ^_^

nanakimie said...

amin...mudah2an sis dimurahkan rezeki selalu..mana taw leh duk kat perumahan Ellis tu..hehe..senang org nk cari umah n ingat alamat umah sis:)

cempakakuning said...

Betul la Deqlis....nama tempat tu serupa nama awak.Terfikir pulak Deqlis ni nak buat kajian pasal nama dia....En3 ni memang terbaik.

Adyshariz said...

wah banyak jugak nama tmpt yg ade nama deqlis ni.. memang rasa bangga kalau ada tmpt buh nama kita, lagi2 university