Recent Post

Thursday, March 31, 2011

Cara Register Heartbeat.My & Jana Income dengannya!!! Holla!!! ~ sticky post



INI ENTRY MELEKAT NGAN GAM GAJAH>>>
ENTRI BARU SKROLL BAWAH ERK...TQ.


LANGKAH PERTAMA: uools hendaklah klik DAFTAR Heartbeat! atau Klik Banner di atas atau di sidebar blog ini. Setelah uools klik DAFTAR Heartbeat! tadi, uools akan ke laman HeartBeat seperti gambar no.1 di bawah.Selepas itu,korang perlu klik pada “Let Us Start” seperti yang ditunjukkan di dalam gambar di bawah.



LANGKAH KEDUA: Seterusnya....uools perlu create akaun HeartBeat uools sendiri....Lihat gambar di atas dan isi semua maklumat yang diperlukan.[nie utk buka akaun heartbeat uools]


LANGKAH KETIGA: Setelah berjaya register itu spt ditunjukkan dibawah ,uools akan jumpa menu baru iaitu My HB!Affiliate .Jadi klik pada menu itu seperti gambar no.3 di bawah. [nie penting!! utk register akaun affiliate uools].. dan jangan lupa bila dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah di bawah. (deqlis cp part online participation ni dari blog anje & MZ bg memudahkan kefahaman uools)..




Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan diatas)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan

Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang diatas)



Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue dan uools dah siap ada akaun affilate dengan HB..


LANGKAH KEEMPAT: dah jadi ahli affiliate, mesti nak amik code banner kan?? uools akan nampak menu spt di no.4 di atas. Klik GET A CODE spt dibulatkan itu dan uools akan dapat memilih code html untuk diletakkan di blog uools spt ditunjukkan kat gambar 5 & 9 di bawah. [Di menu itu juga, ada dijelaskan beberapa cara untuk uools mendapatkan duit atau jana income dari heartbeat.]..
LANGKAH KELIMA:  Copy code html uools seperti ditunjukkan pada gambar 5, di bawah banner tue ada code kan? copy yer dan buka Dashboard-->Design (spt gambar 6 di bawah) dan klik Add a Gadget (spt gambar 7 di bawah), setelah keluar gambar 8 , Klik HTML/Java Script spt di tunjukkan di gambar 8 di bawah.
LANGKAH KEENAM: paste kan code html yang uools dah copy tadi spt ditunjukkan di gambar 10. Klik Save. Selesai.. Uools boleh drag ke mana-mana sudut bahagian dalam blog yang uool suka. Cadangan boleh letak di sidebar, selepas entri, leaderboard dan lain. Dan uools boleh juga pilih bentuk2x banner yang sesuai spt yg telah ditunjukkan di gambar 5 di atas.. ADA bentuk horizontal, bentuk Square, bentuk Vertical dan dalam bentuk Text Link.



LANGKAH KETUJUH: Langkah seterusnya adalah uools perlu mempromosikan banner berkenaan untuk dapatkan pendaftar baru untuk HeartBeat . Jika uools ada lebih dari 1 blog, bolehlah masukkan banner di atas di blog uools yg lain-lain tue juga....


Adakah HeartBeat Akan Mempengaruhi Status Glitterati Nuffnang?

Jawapannya tidak kerana konsep HeartBeat dan Nuffnang adalah berbeza so Heartbeat ini bukan pesaing kepada Nuffnang.So selamat lah. =).

So apa lagi,marilah kita sama-sama menjana pendapatan dengan Heartbeat ini.Mari daftar bersama-sama deqlis  hari ini.Sebarang masalah bolehlah ditanyakan di ruang komen.Insya-Allah,deqlis akan sepantas kilat membantu uools semua dengan hari yang terbuka =).

DAFTAR PERCUMA HEARTBEAT DI SINI

ISU BANNER ADA VALENTINE
Isu Banner Heartbeat yang mempromosikan barangannya sempena Valentine Day telah membawa kata sepakat sesama blogger untuk menarik balik iklan Heartbeat ini. Walaubagaimanapun, deqlis mengambil langkah untuk membuat banner baru (utk kegunaan sementara iaitu sementara menunggu terdapat pilihan banner baru tanpa promosi Valentine dari pihak HeartBeat).

Spt dilihat di gambar 10 di atas, deqlis ada mengatakan, uools boleh gantikan code html di atas dengan code baru yang tiada promosi valentine.
Boleh ambil code banner tue ya...dan ikut arahan yang telah dinyatakan:-)

utk banner kod horizontal KLIK SINI

utk banner kod Square KLIK SINI


SEDIKIT INFO HEARTBEAT
HeartBeat ini menawarkan satu pakej Affiliate dimana kita perlu mempromosilan link affiliate kita kepada orang lain dan kita akan dapat duit sekiranya orang lain register atau beli barang menggunakan link yang kita punya.Haa begitulah sedikit sebanyak konsep Affiliate ini. Faham tak?. macam deqlis tunjuk step by step di atas...itu cara register, cara pasang banner dan promosi banner kita... good luck! Klu x faham tanya yer..

SEKIAN...SELAMAT BER HEARTBEAT...!  

39 comments:

.izzatul.hazwani. said...

thanks ya.:)

mummy_ayu said...

klik HB kat sini plak....

Hezesuze said...

datang klik HB uols huhu

z.u.n.a.i.d.a said...

zue dtg jengok deqlis sambil klik ur HB + nuff jugak!

Mama Zharfan said...

me dtg click HB :)
selamat ber HB yer :)

Fazila said...

thanks to info deqlis.... sy dah register :)

Nora Shahaira said...

Alhamdulillah..akak nora berjaya buat dgn tutorial deqlis ni..tq ya..akak nora mcm tak clear lagi tapi tak tau nak tanya apa..

Nora Shahaira said...

deq..kita dah create akaun, nape akak tak leh tgok akaun akak balik..huuuuu...

kak ina kl (1) said...

ooo ada lagi cara nak dapat duit yer..terima kasih sudi bagi info

Nora Shahaira said...

akak dah buat macam deqlis ckp tu..memg tak boleh. akak pun klik kot2 terlupa password, memg pasword salah..dia pendekkan pasword akak..tq ya..sekarang dah boleh..akak klik for today ur HB

cik kite said...

yeay dh klik n dh follow dh pon step by step...hehe

yantz-yeem said...

dtg amik code HB..TQ for info!!!jom kita berkempen HB!!!dah klik your HB!!!jom klik kat saya gaks eh...

blog-tips-kurus said...

lengkap! bagus!
mari hb ramai2..:-)

shahliza94 said...

singgah untuk klik HB.... kalau ada masa klik mine ok...tq!

suhailas said...

Salam dear...wah meriahnya...cantik blog..sue pon baru join heartbeat niii....

shahliza94 said...

kunjungan balas untuk HB dan nuff juga..

misz sheyla said...

heartbeat ni under nuffnang gak ke???xde pe ke kalau daftar under heartbeat?

cik ewun said...

yeay! nisa da buat smlm hehehe
hey awk saya da pollow awk.da click nuff n HB best2 :)

juelee said...

akak pun dah join hb ni.. Deqlis, adiahnye lum sampai lagi... sesat tengah jalan kut hikhikhik

sissyira said...

assalam

dah daftar,tp x menjadi mana...hehe


Jom Baca dan Komen--senarai nama pemenang 1st contest bila saya mati by sissyira

sue sofian said...

salam kenal..

thanx 4 this entry.. baru nak try create HB..
anyway, dpt tau psl blog ni dari blog bardboo.. http://www.bardboo.com/2011/02/mari-berheartbeat.html

p/s: sy follow n klik ur HB..

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

ohhh ni rupanya HB yg org len katakan..hihi baru mlm ni sempat nk usha...

'NuReeN' said...

dh buat tp x dpt sambutan hehhe sbb nureen x dan la nk godek2..

:: Zanna :: said...

zanna klik HB..


akak ditag..
http://creativmum.blogspot.com/2011/01/sudikah-anda-jadi-follower-kami.html

tq :)

noorulaz said...

datang klik2 HB awak! jgn lupa klik saya kembali

Shaizhar said...

dtg klik2 HB dan terima kasih atas tutorial HB tersebut.

Farrah Hasna said...

wah..hebatnye die!!

d_tieah said...

Macam2 dah sekarang ni ek..
Nanti nak try lah..

Entry Terbaru 1 : Antara Cinta Pengkid dan Gay
Entry Terbaru 2 : Sebenarnya Kita Sama-Sama Sombong

apisv2 said...

thanks for info
blog apisv2

vaithis said...

Thanks join GA...pun dah follow u.... nanti promote la ye kat bloger2 juga.

sissyira said...

salam

dah pasang dah, tapi mcmtak mesra je...hihi

salfarina said...

Thanks Ellis.. suka bangatt tengok gambar2 kite uhuhuhu.... Aunty ada blog tapi tak active... xada mase ler.. aunty jadi follower blog ellis jer laa ek... adiosss

Fazila said...

salam deqlis,
dah register through deqlis :)

jom join my 1st GA

http://sweetfamilysindahouse.blogspot.com/2011/03/my-1st-give-away.html

al_hakim said...

t nak try la! tq=)

eqbalzack said...

salam.abg eq singgah sini jalan2(sebab cuti 2 hari) hehe...

vaithis said...

ok...kain baju kurung pun boleh jahit baju hindustan.... cuba la...mesti kawan2 deqlis jealous nanti....

Farrah Hasna said...

wau..bagus gak ni:)

atiey azha said...

hehe . dah join . tapi tak aktif mana . ekekek !

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

♕ Mr.IX ♂ said...

x brapa kisah sgt pasal HB ni..huhu..tp letak gak