Recent Post

Thursday, April 22, 2010

GENTING HIGHLANDS... cuti2 lagi..

Percutian 2 hari 1 malam di Genting Highlands dan menginap di Hotel First World.... walaupun kami bercuti pada Hari Rabu dan Khamis lihatlah betapa ramainya orang di sini. Ini menunjukkan Genting Highlands (GH) sentiasa menerima kunjungan. Jika musim cuti sekolah pasti keadaan lebih sesak dengan rakyat Malaysia yang membawa anak-anak dan keluarga bercuti di GH.


Daku... hepi nie ...

"Lihatlah GH ..hehehe"

tak perlu tunggu hujung minggu untuk bercuti... kerana percutian yang telah di rancang awal-awal lagi.

Syok cuti-cuti kan?










Ramai yang menanti no giliran... nak check in bilik masing-masing...
Kami pun tunggu jugak..
bila dah dapat bilil..kami rehat puas-puas dalam bilik dulu.... al-maklumlah cuti 2 hari..jadi nak berehatlah dulu....sebelum "CARGAS" nak bersiar-siar...

Petang tu, kami bersiar-siar di sekitar GH...














Bergambar sakan lah daku ya... yer tiada 
model lain ..jadi daku jer jadi model..kih kih kih..

Jika di bandingkan sejuk di GH dan CH...sebab rasanya daku baru jugak pulang dari CH.... sememangnya GH lebih sejuk dari CH...

CH atau Cameron Highlands ni mungkin dah tidak sesejuk embun pagi kan??? ihikk...
sebab kerakusan manusia itu sendiri ...tarah sana sini bukit-bukit  di sepanjang jalan dan di mana sahaja tanah yang masih kosong untuk di tanam pokok strawberry . sayur-sayuran dan lain-lain tanpa kawalan. Memanhlah bagus kan jika ada tanaman strawberry do CH, tapi pengusahanya perlulah di pantau supaya tak terlalu banyak pengkikisan dan pencemaran hutan berlaku.. hmm barulah tahap ekologi dan sistemnya lebih efisyen dan kesejukkan CH dalam kawalan. Bayangkan jika 10 tahun lepas keadaan di CH di laporkan begitu sejuk..sampai bercakap pun keluar hembusan putih dan ramai berpakaian baju sejuk... sekarang?? takde ..tak payah pakai baju sejuk pun rasa okay jer di CH nie..

Berbalik soal di GH pula, lebih sejuk... jika nak merasa nikmat cuaca sejuk, aman dan damai boleh lah ke GH nie... namun daku risau jugak sebab rasanya dah ada satu Ladang strawberry juga di GH. Hai nampaknya tak cukup di CH, di GH pun pun dah bermula episod tarah menarah untuk projek Strawberry. ...dan di sini juga anda boleh petik sendiri strawberri tu... kadar harga tidakku survey pula...  jika satu saja pengusaha di GH ni usahakan ladang strawberry takpe lagi rasanya... tapi jika tanpa kawalan..semua pengusaha di CH nak membuka ladang di sini, rasanya suatu hari nnati GH pun tak lah sejuk lagi...

isshh daku luahkan apa yang ki rasa sahaja... atte blog daku kan??? yihaa..!



Semasa bersiar-siar di hadapan Flying Coaster. Kali ni datang berdua je, jadi takde geng nak naik... huhu

memang jika nampak mcm takut..tapi seronok sangat naik..daku rasa macam SUPERMAN hihi.... pengalaman pertama kali naik semasa cuti2 di GH bersama keluarga besar daku tahun lepas...

Kami berjalan-jalan sambil menghirup
udara segar di GH ni, hb ku dengan
hobinya fotografi...

Layan..!

Cantik tak gambar di sebelah nie...ada hiasan musim cina..

apa lagi posing laa....hihi



Posing lagi...

Ada gaya model Carlo Rino ni dakk?? hehe...

Thank pada hb ku sebab cantik gambo nie... lighting pada Font Carlo Rino pun memang superb!...di tambah dengan model yang cun gitu...

ahaks...jangan mare aaa..

sesekali kena puji diri sendiri lah gak.... adehhhss barulah warna-warni kehidupan.... yang kelakornya...model nie kena saman kot.,,sebab pakai beg BONIA...posing model CARLORINO...hehehe....... nanti surat saman sampai..... hihi... dah mengarut dah daku nie...ok next..

Jalan-jalan posing lagi laa...lalaalala...


Ni di depan Arena of Stars..
(depan gate lerr)

hehe...

kira jika Anugerah ABP tu, selalu artis atau kereta-kereta mereka akan masuk ikut pintu ni...




Petang tu kami jalan-jalan lah jap g nak cari makan pula....


jom usha-usha di mana kah kami nak makan yer..?


ganbar sebelah ni, hb ku pula posing...

senyum bang...












ala comey nyer ulat bulu ni..

hihi..jgn ulat bulu naik daku dah

ni dalam bangunan GH




Ada jugak ulat ni di luar...

posing sekali lagi..

check ketinggian sikit hehe...

















Gambar di sebelah ni,
gambar meniru gaya model..

hehe... serupa tak??

belasah lah erkk... daku model tak professional...jgn mare2x.... aduhai...


selepas penat bersiar-siar sambil berfotografi kami pun lapar... makan time...


Kami memilih Marrybrown untuk menghilangkan lapar dan keletihan kami bersiar-siar tadi...

Apa lagi Menu Mee Kari laa jadi pilihan...

pelik sikit mee kari Marrybrown nie sayurnya kacang panjang... hmm selalu mak-mak kita dulu buh sawi dan taugeh kan? aper2 pun memang mcm nie Mee Kari Marybrown nyer resepi... ada ayam goreng sikit, kacang panjang, fish cat dan kuahnya boleh tahan sedap...hmm masin sikit... ke tekak aku yang rasa masin masa tu??? tp hb pun cakap yer masin sikit... overall sedap laa... ntah2 banyak ajinomoto huhu...


to be continue.....


haa...inilah rupanya Mee Kari tue.... hmm rasa? rasa Mee Kari laa..hihi takkan rasa laksa pula hehe...









panas...!! so kacau2 dulu lah kan??















apalah di pandang tue?? lapo yer?? hihi..

ramai juga yang sama2 minum /makan petang di Marrybrown tue..


daku nie sebab diet sedang berjalan,,,,jadi rasa2 jer lah..

tak makan nanti lapo huhu





CU sikit....

sedappp... sampai licin lah mangkuk...keh keh keh..


selepas rehat dan makan2 di Marrybrown nie, kami sambung jalan-jalan,






jalan lagi...

pose menarik dari daku ya...

ihik...

seronok di sini..keadaan cuaca yang sejuk + dingin..

seronok bersiar-siar...
klu jogging dalam keadaan cuaca macam nie pun mesti best... yerlah selalu kat Bukit Jalil tak panas terik , hujan lebat...so byk kali lah program nak jogging dan
main badminton ngan hb terbantut....huhu...nasib2x.... sib baik jer ada supermaxx5+1 leh gak menguruskan badan...walau tak sempat nk jogging... issh jgn laa kata jogging tak penting... jika kelapangan dan masa seusia elok juga...kan kan kan?? leh cuci2 mata tgk org yg dtg jogging sekali ihik...

cantik2 bunga di sini... byk jenis bunga yang daku sendiri pun tak tahu namanya hehe... tp warna2 nya semua menarik2 belaka...suke2...









jalan-jalan lagi...wah cantik nyer lighting..

so hb pun amik gambo ku ...kasi nampak lighting yg cantikkkk tue yer bangg!!...


TQ3x..




















senyum bang..!

satu...dua...ti..ga!...

cantikk ...! kapal tu betul2 tgh lalu..

klik!..






beginilah keadaan di dalam GH... seronok tgk decoration dan cara pihak Genting represent tempat nie... so gorgeous.... memang menarik ... game in door pun dpt di lihat.... daku leh kata semua pernah naik sebelum2 nie...jadi kali nie tgk org naik jer... kami byk jalan2 jer.. makan angin... kira cam dating laa...g jauh2 sikit hehe...

Selepas habis indoor kami ke outdoor pulak... tgk bunga pulak...
ok meh layan tgk bunga2 yang cantik di GH.






sambil jalan hb snap sana snap sini...dan snap bunga2 di atas...kami sempat laa g kedai2 yang ada di GH nie... tak banyak kedai... kami pusing laa cari roti gardenia... al-maklum lah makan gardenia jer... yg high5 tue entah tekak macam tak leh terima sejak peristiwa tahap kebersihan kilangnya dulu pernah kecoh kan??? hmm sampai sekarang tak pernah laa beli roti high5... itu yang daku cari jugak kedai yang jual gardenia....

alhamdulillah...


sempatlah shopping roti gardenia dan biskut ringan2 untuk bekalan makanan kamai malam nanti..

hmm... save bajet dan dalam masa yang sama cover sikit diet ku kan? klu makan kat luar confirm kantoi diet...hehe..

posing sikit...tayang skittt...apa yang daku beli... dah nak naik hotel nie..



ehh..dalam lif pun sempat posing...

cik abang cameraman suruh

aper lagi...

"selamat datang ke First World Hotel" kataku pada masa tu....hihi

nie kena kasi royalti nie dah tolong promote...hihi..

hmm ade ker manager hotel/pr manager 1st World Hotel nak baca blog aku yang tak seberapa nie?? uhh huhuhu......



to be continue in second day at GH......


Photobucket

1 comment:

IeDa_IsHiDa88 said...

wahhh...bestnye awk g genting... nk jgak g sna...