Recent Post

Sunday, October 31, 2010

CONTEST deqlis : "GAMBAR KENANGAN PERCUTIAN 2010" [sticky post- entri baru skroll ke bawah]


nie sticky post ya...dah lekat ngan gam gajah... post baru sila skroll ke bawah..


Buat pertama kalinya deqlis ingin mengadakan contest di blog ini. eceh..

Contest ini dipilih setelah deqlis menganalisa cehhh! macam wat statistik pulak heheh... dan memikir-mikir contest apa yang sesuai nk dibuat...ho ho ho..

Memandangkan  mulai 20 Nov 2010 -  2 Jan 2011 nie dah masuk musim cuti sekolah, jadi mestilah ramai yang plan nak cuti2 M'sia mahupun Cuti2 @ over sea kan?. tetiba pk pasal cuti.. zazzz mentol menyala2 tue dah terjah minda deqlis...tanda nyerr setuju untuk menganjurkan contest sulung blog ini dengan temanya....>>>>>>> GAMBAR KENANGAN PERCUTIAN 2010..

Sambil2 buat contest nie, deqlis pun boleh usha2 tempat percutian mana yang best dan berbaloi2...yg mungkin di daratan, bukit, gunung, lautan dll destinasi popular mahupun tak popolar ..janji destinasi di bumi BUKAN di marikh, pluto atau pun bulan yer...hehe.. 

.... jadi bg sahabat2 BLOGGER yang dah bercuti tahun ini atau pun yang bakal bercuti tahun ini jomlah hantarkan gambar kenangan anda untuk tatapan deqlis dan tolongggg lah buatkan deqlis berkobar-kobar dan terasa syokkknyer nk bercuti bl tgk gambar2 penyertaan uolls... dan dlmmas ayg sama uolls yg lain2 pun leh cuci2 mata gitu melihat destinasi percutian ni kan kan kan??? Heh..so kasi idea utk mereka nak bercuti next year pula…

Tarikh tutup adalah pada 5 January 2011 jam 11.59 malam. 
Kenapa mesti 05-01-2011?? Hmm kasi chance laa 3 hari selepas cuti sekolah tamat… kan Cuti sekolah tamat pada 02/01/11…so beri peluang belek2 gambar kenangan percutian uolls kan dlm 3 hari tu..pilih2 mana yg meletup2 n happening n melambangkan percutian sebenar eceh2x… leh laaa segera hantarkan penyertaan..hantar awal pun boleh bg dah pergi yang bercuti sepanjang bulan Jan - Oct 2010 lepas...klu yg baru nk bercuti bulan Nov-Dis pun boleh hantar penyertaan...

Ok. Cara2nya...  macam biasa laa..cam contest2 yang lain yg uools pernah join jugak..

1. Mestilah Blogger dalam Malaysia. (jika di luar bumi M’sia boleh juga join jika ada alamat di Malaysia…) 
2.Mestilah menjadi follower blog Deqlis ni… dan jika jadi follower untuk blog lagi satu pun satu bonus… tak nak pun takper tak paksa.. tp jika pemenang di kalangan yg jadi follower kedua2 blog, hadiahnyer agak lumayan laa skettt…attte…menghargai lah follower kedua-dua blog deqlis kan? Tak gitu?
3.Mesti add link blog nie dalam bloglist blog uolls.. 
4.Mesti Sticky post n3 pasal contest nie hingga 5hb Januari 2011 dan buat link dari n3uolls tu ke sini. 
5.Mesti Tepek gambar kenangan percutian uolls beserta sedikit ayat2 power ikut kretipan uools…..(minimum 3 keping gambar...maksimum 9 keping gambar [atas permintaan coz ada yg nk tepek byk gambo...better contohnya macam 3 keping dlm tempat penginapan, 2 kpg kat tempat makan, 4 kpg kat tempat lawatan) dan yg penting info di bawah adalah wajib ada:-
5.1 Nama Percutian Anda:

Beri rating 1-5 hendaklah kepada perkara2 di bawah :-  (5 untuk yg paling tinggi markah/best/baik/senang/paling ok)

5.2 Hotel/tempat menginap:
5.3 Makanan:
5.4 Kemudahan:
5.5 Kebersihan:
5.6.Extra Info: jika ada

<P/S: Gambar percutian sepanjang thn 2010 di terima... thn 2009 tak di terima kay....
uools wajib ada dalam gambar (tak semestinya ada kat semua gambar...janji ada 1-2 gambar pun jadik)…dan dalam gambar nak ada berapa ramai orang pun tak kesah…ngan family/jiran/mak mertua/kawan 1 opis , 2 opis, 3 opis pun tak kisah hehe…dan gambar tiada orang pun leh campur sekali...ngan gambar yg ada orang... diingatkan buat watermark…jk tak nak wat pun takpe >

6. Mestilah letak link penyertaan uools kat ruangan komen..itu jerr..

Contoh pencalonan atau cara2 penyertaan: KLIK SINI 


Hadiah utk pemenang :



Tempat pertama

Tempat ke-2

Tempat ke-3



Contest ni berjalan sekiranya contestant lebih dari 7 orang… jika nan hadoo jo …deqlis kasi hadiah saguhati jerlah yer sebb sudi join… otomatik la contest ni terbatal…sebab sambutan suam2 kuku….kire tak mendpt sambutan hangat laa huhu…Lain kali tak payah buat. Ha Ha.


Pemenang akan dipilih oleh hubby deqlis dan juga deqlis okay.

Sudi-sudikan lah yer memeriahkan contest yg julung2 kalinya diadakan ini. Hehe. CONTEST deqlis : "GAMBAR KENANGAN PERCUTIAN 2010"
Ingat tarikh tutupnya 5 Januari 2010 jam 11.59 malam.



Photobucket

130 comments:

annfrendly said...

Salam..
bestnya contest ni..
nanti nak suruh akak ann masuk contest nilah.. dia suke gi bercuti.. ann takde gi mana2 pun jadi takleh join.

cik3zza said...

woww...mcm menarik je..de mse nnt nk join gak..

PUANSTOBERI said...

Deqlis :
Mine join last2 nati yer. ngeh he hehee

Diana said...

salam kenai...thx menjenguk blog saya...nak join gaks contest ni :)

deqlis said...

Salam semua...
to annfrendly: w'salam, boleh2x silalah yer... ala ann klu cuti2 balik ari pun leh...x semestinya bermalam..thx for coming

to cik3zza: :-) meh laa join.. thx for drop ur msg...singgah lg yer..

to PUANSTOBERI: hehehe..boley..i know u nk g cuti2 kan??? dah baca blog u..hehe.. thx singgah..

to Diana: Salam Diana..tq wat kunjungan balas..:-) meh laa join.."antor jgn tak anto"...ngeh ngeh ngeh..

Mata Hati said...

hmm...1st tiem komen kat sini. nampak menarik jer contest ni. tapi thn ni tak pi bercuti ke mana2 pun..huhuhu

good luck kpd semua bakal peserta..

ekinashikin said...

wah ada GA kat sini ;-)

teratakindah said...

hmmm mcm best jer..nk join la

Nana said...

alamak kena wat sticky post ek
eheh xpe2 nanti nk dekat2 tutup baru wat ek

deqlis said...

to Mata Hati: ada masa lagi 2010 nie leh g cuti2...cuti sehari balik cam g picnic ker, lawat muzium hari pun leh tepek...:-) selamat mencuba

to ekinashikin: yer dik..meh laa join..

to teratakindah: ..kecik tapak tgn, stadium bukit jalil deqlis tadahkan hehehe...(mentang2 duk dekat bukit jalil ngeh ngeh ngeh..)

to Nana: yer dik..utk memudahkan pemantauan, penialian dan ke"terjah"an hehe... boley2x.. jgn terlupoo pulak yer..hihi..

okay tq sume..

Sarmila Sahak said...

InsyaALLAH akan join.. kena korek2 gambar dulu...

rynas said...

cam nak join jer ehehhehe

Mila said...

Deqlis, Maksimum 3 pic je ker? mcm tak cukup jer... hehhehe :)

deqlis said...

to Sarmila Sahak: ok boley2x..korek2 mn ptt..

to rynas: jom2x..dialu2kan... jmput yer..

tp Mila: hmm rasa tak cukup erkk?? nnti deqlis pertimbangkan erkkk... hmm maybe deqlis update sikit tang photo tue yer ...nnti mai jenguk lagi..hehehe...

Mila said...

Salam Deqlis, nak tanya lagi... :) Setiap gambar tu nak kena ada muka sendiri ker? sebab akak ni tukang ambil gambar.. kalau sekeping dua tu adalah gambar sendiri kalau semua tak best plak... :)

Halia Kentang @ Annpaan said...

wah...
besh nyer..
xsbr nk tahu adiah apa..
hhehe...

suda folo blog akak yg cntik ini:)

deqlis said...

to Mila: oooh tak semestinya..
janji ada 1-2 gambar kontesten pun jadik (coz sesi nk kenai2 sahabat yg join...)

contoh gambar dlm bilik pengunapan tak perlu ada orang pun takper...

terpulang pada kekretipan memmasg..

to Halia Kentang @ Annpaan: heheh.. cepat2 join... debaran menanti apakah hadiahnya...hihi..
tq..

zahidah dihaz said...

sib baik lambat lagi closing date..tengah busy dengan exam sekarang ni...heheeh

h@n@z@h@r said...

sudah folow blog kamoo..
klu ade gambar menarik nanti, akan join dis contest ok.. :)

a n a s t a s y e a said...

emm .. menarik. tapi sayang .. anastasyea tak bercuti mana2 .. dok umah je. yang pergi .. ibu gan abah je gi bercuti kat brunei =(

Azuan said...

banyak masa lagi nie..hoho

Laila said...

salam delqis...
saya dah folo awak...
jom folo me and kita exchange link

http://elaila.blogspot.com

haszuraidah ishak said...

wah..menarik nih..akan dijoin nanti..

jemput join my ga jugak..

"My Belle Giveaway"

deqlis said...

to zahidah dihaz: gud luck dik for ur examinatioan. pas exam meh singgah anta penyertaan yer..:-)

to h@n@z@h@r: ok tq..nnti ku akn follow balik ye..kena terjah nanti satu2 hehe.. ok jemputlah yer..jgn memalu..:-)

to anastasyea: alahai siannyer..tak semestinyer cuti 3hari 2 malam dik..g cuti 1 hari kat mana tempat pun takper... wat jer laporannya...no hal punya.. contoh : g cuti kat zoo negara...cuti gak kan?? walau balik hari.. ingat akak dah cakap kat ats tue.. leh gak review tempat2 yg tak glamour...maybe pas ada review dari uolls ni, tempat tu akan di kenali dan leh laa g:-)

to Azuan: yezza!!!.. so boleh plan laa cuti2 ni.... pastu anto penyertaan yer..

to Laila: salam kembali, ok tq.. akak da terjah n exchange link.. jemput laa join contest..

to haszuraidah ishak: tq.. tak sabor nak tgk pic cuti2 uools semua.. up sikit semangat tuk bercuti next year.. ok nnti deqlis tgk contest has pulak yer..:-)


ok semua, terima kasih sudi tinggak komen dan rerajin jenguk yer..

cKyN WaN said...

saya dah join!!!!!

sila lah jenguk :

gambar kenangan percutian 2010

deqlis said...

ok tq cKyN WaN..
tq sudi join
deqlis dah masukkan penyertaan cKyN WaN kat side bar sebelah nie...link ke blog u yer...

..lawanyer lampu2 tue ..teringat deqlis kat i-city , shah alam... masa g sana pun dah terpesona dan jakun..apetah lagi klu ke Saikou nie... :-)

ok gud luck yer..

Nurul chumel said...

suka juga blog ni.. :)

cahayasuci said...

salam deqlis...thanx sudi singgah ke blog..well...G dh jd follower cuma...x pg cuti lagi...tarikh tutup lmbt lg kn? so...nak pg bercutiiiiiiiii dulu...=P

Ms and Mr Red Ribbon said...

dear, nie betol2 my hobby nie, join contest pasal percutian!
hehe, i will join soon yea :)

einaz shah rizal thomas said...

yo !
eh haiy owner belog..
jalan-jalan lagi.. (:

love: einaz (:

Miza Yusof said...

salm deqlis.
salam ziarah dan pertama laki singgah sini. selamat berkenalan :)

contest yang menarik. insyaAllah nanti miza join :)

deqlis said...

to Nurul chumei: thanks dik..:-)

to cahayasuci: w'salam..ok tq wat lawatan balas... ok selamat g bercuti yerr..nnti masuk contest nie ye:-)

to Ms and Mr Red Ribbon: ohh really..? ok i will wait for ur participation. tq:-)

to einaz shah rizal thomas: tq einaz...amboi pjg nyer nama.. thanks n pls come again..jom join contest..:-)

to Miza Yusof: w'salam Miza, peace!! (akk peace blk lah sbb nengok gambo adik yg ceria dok wat peace tue..hihi) thanks sudi singgah sini..jomlaa join contest:-)

to all: nanti deqlis update hadiah..a little bit busy skitt...hari tu dah snap tp gambo tak cantik..gelapp jer..tu ingat nk snap sekali lagi...sabor yer...:-)

Enna Banana said...

enna nak joined!!
tapi xder gambar best lagi, lagipun x jalan mana2 lagi, baru je smp umah
bulan 12 enna p ipoh! nnt enna snap pic banyak2 okay!

jom joined GA enna bukan contest tau, contest dah tutup :)

ChiKeDees said...

lau ada kesempatan kiter join k..

Nana said...

SALAM SAYA JOIN
http://nanamrul-contest.blogspot.com/2010/11/gambar-kenangan-percutian-2010.html

Enna Banana said...

ohh akak sayang! nanti enna joun okay
sebab skang ni kat umah lagi, x pergi bercuti lagi..huhu

neway nih hah link ga enna

http://enna-banana.blogspot.com/2010/11/banana-stories-1st-giveaway.html

akbintangkcikdlangit said...

interesting!!!!!!!!!!!!!

haszuraidah ishak said...

me jadi follower yg ke 88..suka tak? err..kat sini takde shoutbox ek?

Cahaya said...

singgah sini..tak jumpa cbox akak..huhu..

deqlis said...

to Enna Banana: ok enna..nnti dtg join kay:-).. ok akak dh join GA enna... ^___^

to ChiKeDees: thanks... joinlah mana tau ada rezki:-)

to Nana: ok Nana, thanks join..akak dah masukkan kat contestant list kat side bar akak nie link ke blog Nana k.

to akbintangkcikdlangit: tq... meh join:-)

to haszuraidah ishak: tq very2 much....tentulah suka.. shoutbox takderlaa.. klu nak sembang2 ada satu n3 khas deqlis buh kat sebelah kiri blog (side bar)... nak iklan ke, nak borak2, nak gosip2 pun leh kat situ..hehe:-)

to Cahaya: thanks Cahaya...suka jugak:-) Cbox takde...tp lain kali mai klik sembang2 ngan deqlis kat side bar tue erk..:-)

to all: sabor2...nanti gambo hadiah akan di uploaad.. hopefully esok deqlis leh snap..klu rajin terus masukkan okay... ok ada ker yg g bercuti esok?? haa per lg? pas ni anta laa penyertaan k:-)

LisaVsKhusairi said...

join jugak..jenguk la yekk..

http://erynaraisyajoincontest.blogspot.com/2010/11/gambar-kenangan-percutian-2010.html

LisaVsKhusairi said...

sorry xlh nk stick mode lg cz tgh anjurkn contest utk blog sndiri..bila cntest dh abis akan segera stick mode...ok

Fadah said...

layan kat sini

Kehelan said...

salam

dh join jgk

http://kehelan-contest.blogspot.com/2010/11/contest-deqlis-gambar-kenangan.html

shahrul said...

anda di tag saya..hehhe

http://slibk.blogspot.com/2010/11/jawapan-for-dhiya.html

Cute MuM said...

salam..
Cute Mum dah join..

http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2010/11/contest-deqlis-gambar-kenangan.html

TQ

deqlis said...

to LisaVsKhusairi: ok takper...spot check sekali lagi akan sy buat sebelum 5 jan tu harap dah sticky post mode ya..:-)

to Fadah: thanks...meh jengah lagi erkk...nanti deqlis mengendap FAdah pulak hehe

to Kehelan: ok thanks krn sudi join...nnti deqlis dtg yerr..

to shahrul: di tag?? jap nak check hehe..

to Cute MuM: thx sudi join...nnti deqlis dtg tengok ya..:-) nie baru masuk rumah nie hehe..:-)

Amy Syaquena said...

salam..

wowo macam best je nie..

deqlis said...

to Amy Syaquena: w'salam.... wowo..klu best meh laa join...:-)

F & A said...

salam :)
nak tanya, kena satu destinasi je ke?
and dalam malaysia je ke?

deqlis said...

w'salam..
soklan petame...destinasi percutian satu jer... tp klu nak hantar dua penyertaan pun boleh... maksudnya 2 penyertaan, 2 entri.. :P

soklan kedua...haa nie tak baca habis laa nie entri deqlis kat atas tue... dah g tau dah leh ke tak.. haa p baca balik naa...:-)hihi..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam deqlis...makasih jemput atie join GA tapi mcm xada la gambar g holiday yg best2 nih!biasa gambar anak2 jer yg diambik...tpt2 nginap & tpt mkn xder lak snap...laenkali deqlis buat GA,atie join yer....good luck tuk contest deqlis nie....

deqlis said...

to azatiesayang: oh yeke? xper2x..nanti deqlis wat lucky draw ke, giveaway ke join erk.. thx sudi singgah:-)

ujee said...

salam...leh x tinggal jejak kat my shoutbox...? i nak join tp takut terlupa ur link la...

thanks

Fazila said...

salam deqlis akak join contest nie

xchange n follow back yer :)
TQ

http://sweetfamilysindahouse.blogspot.com/2010/11/gambar-kenangan-percutian-2010.html

eB@mamaAerish&Aed said...

nak join gak yer... kalo ader yg tertinggal... roger yer... tq

http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2010/11/contest-deqlis-gambar-kenangan.html

deqlis said...

to ujee: boley2x... tp nanti ujee add follower supaya tak terlepas apa2 dari blog deqlis nie... masukkan dlm bloglist dulu ker..? kasik idea.. lgpun tu termasuk dlm al-syarat contest nie hihi

to Azila: ok kat thx sudi!!!... nnti deqlis p tgk lulus syarat ke tak...lengkap deqlis masukkan kat side bar link penyertaan akak yer..thx!! (tak sabor nk tgk nie)

to eB@mamaAerish&Aed: ok thx join..jk x cukup bahan deqlis inpom...:o).. lain2x sama gak jawpan cam kat atas..(jaw Azila) bolehhh???? hihi kes malas nk taip hehehe

~ayu.oyie.yuna~ said...

salam deq lis~
nak tanya,wajib wat stick mode ke utk n3 penyertaan ni?

~ayu.oyie.yuna~ said...

salam deqlis~
sy dah join..nnt dtg terjah ye..klu ada yg x cukup inform ye..;)

http://mylilcutie.blogspot.com/2010/11/contest-deqlis-gambar-kenangan.html

mizsYanie said...

mizsYanie nk join bole...tunggu ye mizsYanie masyuk kan...
already follow..jom follow mizsYanie nye blog lak... ;-p

deqlis said...

to ~ayu.oyie.yuna~ : w'salam, sticky mode atau gam gajah tu wajib..

ohh thank you sudi memeriahkan contest nie.. nak serbu jap g nie hehe..

to mizsYanie : okay meh jgn segan2 jom join... nanti deqlis terjah.. i will follow back:-)

eB@mamaAerish'n'Aed said...

slm deqlis... eb letak awai2 dah link blog nih kat bloglist tau under contest sponsor... itu harussssss... ;p

mizsYanie said...

hye...i dah join...im done..jom follow mizsYanie ... www.littledreamsfairy.blogspot.com DAN www.littledreamslife.blogspot.com


http://littledreamslife.blogspot.com/2010/11/contest-deqlis-gambar-kenangan.html

deqlis said...

to eB: wokeh..thanks..

to MizsYanie : ok deqlis dah check cuma "sticky post tu Mizsyanie tak buat lagi..." dah wat nanti bg tau deqlis ya...

to all: stickt post tu wajib tau..klu tak cukup syarat ..haa faham2x jerlah.. deqlis akan ronda2x dari semasa ke semasa ya...:P & jom sertai contest deqlis nie...mudah jer kan?? ada lebih kurang sebulan lagi hantar penyertaan... pada yg dah sudi join..thanks..n salam perkenalan...:-)

Fieza79 said...

salam...

join jgk...rasa mcm dh tgal kan komen dan link kat sini ari tu..tp tkde..patot laa...senyap je...huhuu

http://fieza79.blogspot.com/2010/11/contest-deqlis-gambar-kenangan.html

singgah ye nanti...tq..!

shera haifa said...

nk join tp xde gmbr g bercuti lah..
sbb dah lama xg bercuti..sob3x...

amiey lee said...

huhuh bakal join..tgu kta balik dr bercuti mngu depan k... wahhhh tak sabo ni.... heeee akan ku snap picture bebanyak... (tapi kamera screnn pecah sob2 sedihnye)

deqlis jomle join lucky draw kta hadiah nya adlah dr tmpat percutian kta nnti..

tq

Fieza79 said...

dah add blog list...sori terlupa nak update kan blog list terbaru...huhuu

done..!

juelee said...

salam...

saya dah join...

http://julianamirul.blogspot.com/2010/12/gambar-kenangan-percutian-2010.html

deqlis said...

to fieza79: thx for joining...

to shera haifa: salam dear... leh nk join... p mana2 jenjalan sehari tak tidon pun di kira cuti2x jugak... so belek2x ya photo2x adik tue hihi

to amiey lee: okey thx dik...nnti join ya... lucky draw?? oh akk dah join ker lum? sila bg tau ya.. kot akk terlepas pandang...nnti akak jengah..:-)

to Julee: thanks join ...suke2x.. nnti singgah lagi ya... mana tau ada GA pulak..:-) Pulau Krabi,,wow! syoknyerr dpt g sana...:-)

to all: jom cepat2x hantar penyertaan... ada masa lagi nie.. sampai 5 Jan .. belek2 photo2x uolls tau pastu anto sini...

love your life said...

thanx invite saye ya . tapi saye takde lah pic bekenaan tu . ala . teringin jugak actually

Nafisa81 said...

wahh..lumayan nyer hadiah..tapi saya tak pernah lagi gi bercuti...may be next time...lain kali buat la lagi yer..

meaw said...

tengs eh...blog anda suda di bloglist :)

NOOR FATIN said...

dah lama xpegi bercuti..wuwuwu xde pic la :(

FareedSairi said...

ok, dah masukkan dalam bloglarian

deqlis said...

to love your life, Nafisa81, NOOR FATIN: thx sudi singgah... takde gambo?? ad amas alagi nie.. p jalan2 cuti2 tu leh laa join 2 kaki hehe..nak join next GA pun takper..dtg lagi kay:-)

to meaw dan FareedSairi: Thank you dah masukkan..suke2x.. nnti saya jengah ya.. Hidup Blog Larian!!! :-)

deqdeq said...

emmm...menarik...tapi DeQdEq tak dak pi bercuti lagi thn nih..heheh

anishusna said...

http://magnifiquehusna.blogspot.com/

saye join ye

deqlis said...

to deqdeq: alahai cuti2x balik hari pun takde ker?? percutian tak semestinya tempat2x grand2x tau.. pk2x balik kot2x ada pergi tp x igt hehe..

to anishusna: ok thank you sudi join..akak dah jengah...tp tak cukup syarat dik.. nnti tambah mana patut yaa.. siap bg tau akak.. nnti akka dtg check balik..

anishusna said...

saye dah tambahh!!Hihi
saye tak letak akak dlm bloglist kan???
saye dh lengkap kan dah...akak cek ye=)

deqlis said...

okay i will check ok..:-)

haa.. no.4 tue..ada sikit x wat lagi kan??
link kan dari blog adik ke url entri contest akak nie...

yg lain ok dah rsnya..

anishusna said...

www.magnifiquehusna.blogspot.com

Cik Tom said...

oh ade anjur contest..menarik...

salam kenal jgk deqlis :)

Ati Masrif said...

salam ..

ingatkan anak dara lagi..hihi

nak join juga tapi kena cari pic2 yg
paling meriah dan cun dulu..okey

Sachi Asukai said...

beshnye hadiah die!

deqlis said...

to anishusna: thanks.. akak check ya..

to Cik Tom: ye Cik Tom, jemputlah join..:-)

to Ati Masrif: W'salam, miahahaha!!! kembang semangkuk akak kata sy anak dara lagi..hihi.. berkelip2x dah mata nie hehe.. jom kak, no prob cari gali photo2x akak yg best2 okay.. pastu tepek sini...thx..dtg lagi jln sini okay.. ^__^

to Sachi Asukai: Wah! nama mcm Jepun nie.. ..klu best marilah join..gambo cantik, jln penceritaan baik, kreatif dan inovatif..eceh2x.. ada chance menang ... ngehh..

Mr.Ix said...

wahh..banyakknya komen....pesertanya mesti ramai gak kn...

ix bookmark dlu entry ni...n dah follow dah..nnti ada masa wat entry...

fa10 said...

dah join..

http://fa10-sekadarmencuba.blogspot.com/2010/12/gambar-kenangan-percutian-2010.html

kAmaLiaH said...

http://kay-akam.blogspot.com/2010/12/contest-deqlis-gambar-kenangan.html .. nk join..try la tgk..

cik_paan said...

dah join dah..
jemput dtg blog tengok
lepas tu komen sekali
kalau rajin,follow sekali (ok,promote je)

http://plainpaan.blogspot.com/2010/12/contest-deqlisgambar-kenangan-percutian.html

^^,

fatin hanani said...

nak join contest tu
klik sini utk ke entrynya :D
jom la join :)

BlueberrY CheesE said...

bestnyerr!!kena geledah cd lama2 tengok percutian yg best2! haha

Yanie J said...

salam..thx sgh blog yanie.
wah,menarik cntest..insyaallh t yanie join :)

The 7th said...

hey there, thanks for inviting. :)

kami pun ada contest, jika sambutan menggalakkan, kami akan menambah hadiah.

Have a look people.

with love,
www.t7th.blogspot.com
-The 7th-

shahjiehan said...

wah...bestnye... akak nk join bleh x? tp nk buat auto post ...bleh ke?

Biqque said...

jom masuk contest travel kat sini gak ek :D

http://biqque.blogspot.com/2010/12/i-love-click-my-best-travel-picture.html

MahaMahu said...

Nak joint tapi tahun depan baru ada gambar bercuti sebab tahun depan plan nak bercuti jauh hehehehe..

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

deqlis.sy dh buat stick post..blh semak balik yekk...

http://erynaraisyajoincontest.blogspot.com/2010/11/gambar-kenangan-percutian-2010.html

Biqque said...
This comment has been removed by the author.
shahjiehan said...

AKAK!, SJ mAsuk.tp autopublish 5 hb jan 11.30 malam..

http://shahjiehan.blogspot.com/

Sbb SJ di tempat pratikal masa tuh~

Shaizhar said...

Nama saya shaizhar.
Saya juga berminat nak sertai peraduan anjuran deqlis ini.

http://shaizhar.blogspot.com/2010/12/683-contest-gambar-kenangan-percutian.html

Good luck utk semua.

Sachi Asukai said...

hadiah nya besh!

Siti Noraisyah said...

Siti join..^^

http://ctsweet111.blogspot.com/2011/01/contest-gambar-kenangan-percutian-2010.html

Nadia Kamal said...

Salam perkenalan..saya pun dh join juga disini http://nadiakamal.blogspot.com/2011/01/contest-deqlis-gambar-percutian-2010.html

Tq

Mila said...

As salam... saya join jugak..
http://abahmila.blogspot.com/
kalau ada yang tak kena bleh info yer.. TQ

suNa HusN@ said...

salam akak,
dah join
http://duniabarucikda.blogspot.com/2011/01/contest-deqlis-gambar-kenangan.html

tapi cikDa tak tahu cane nak wat sticky post...sowi ek..huhu

PUANSTOBERI said...

Dah tempek link tadi kat entry yg kata ada undian tu. huhu.

so, tempek sini plak yer

http://pnstoberi.blogspot.com/2011/01/contest-gambar-kenangan-percutian-2010.html

E K A said...

cam best je contest ni...nak join...tp tak tau nak citer percutian yg mana menarik...

miss nana said...

http://missnanaindahouse.blogspot.com/2011/01/gambar-percutian-kenangan-2010.html

selamat hari keluarga..hihi

sayangi keluarga kita..

^^

miss nana said...

http://missnanaindahouse.blogspot.com/2011/01/gambar-percutian-kenangan-2010.html

selamat hari keluarga..hihi

sayangi keluarga kita..

^^

farah hairuddin said...

knapa sye xleh uat sticky post??huhu....dah ciap dah semua.ble letak tarikh 5hb,die x post.dia masuk and jadi scheduled.huhu...kalau x sticky,xleh masuk eh?

cikpuanhady said...

@ farah : ada cara nak buat sticky tuh..leh tgk kat sini..

http://myapeapeaje.blogspot.com/2010/09/tips-sticky-postmode.html

@deqlis : nak join nih..tgk nak tepek2 gambo..takpe kan tepek banyak gambo wat 1 collage gitu?

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

kAmaLiaH said...

sy da letk blog link deqlis kt bloglist sy..check it out k!

E K A said...

salam perkenalan deqlis
saya nak join !!!!
sila lah jenguk percutian yg tidak seberapa saya

http://nuratika-firdaus.blogspot.com/2011/01/contest-deqlis-gambar-kenangan.html

farah hairuddin said...

http://farah23-wettbewerb.blogspot.com/2011/01/contest-deqlis-gambar-kenangan.html

yeahh..dah boleh buat.thanks!!
sudi terjah k..
harap dpt menang~hehe.

miss nana said...

http://missnanaindahouse.blogspot.com/2011/01/gambar-percutian-kenangan-2010.html

akak..tlg checkkan lagi sekali btul ke x ye.. ^^

miss nana said...

http://missnanaindahouse.blogspot.com/2011/01/gambar-percutian-kenangan-2010.html

akak..tlg checkkan lagi sekali btul ke x ye.. ^^

Yan said...

salam.. kite dah wat entrynyer

http://www.mayaqarmyla.net/2011/01/contest-deqlis-gambar- kenanganpercutian.html

tak perlu letak banner kat sidebarkn???

maCy said...

goodluck ;D

Enna Banana said...

enna memang banyak pergi melancong dalam malaysia tahun lepas tapi detail yang akak nak tu enna tak de contoh cam hotel/penginapan, makanan, enna takde benda tu sebab tidur umah sedara then, makan kat umah sedara, kami just keluar berjalan balik hari ke tempat2 best, gambar2 best mmg ada tapi itu lah tempat penginapan segala mmg xder la

cikpuanhady said...

salam..saya join..entri autopublish jam 1 petang nanti.

http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/01/gambar-kenangan-percutian-2010.html

thanks..

teratakindah said...

seperti yang dijanjikan... saya join!!!


http://anas-teratakindah.blogspot.com/2011/01/contest-deqlis-gambar-kenangan.html

Mama Zharfan said...

salam

me join yer

http://suzie284contest.blogspot.com/2011/01/gambar-kenangan-percutian-2010.html

shahjiehan said...

http://shahjiehan.blogspot.com/2011/01/gambar-kenangan-percutian-2010.html SJ masuk

farah hairuddin said...

npe nme sye xde dlm list kt sidebar??huhu..

"myheart"-abieyazaly- said...

Salam zirah...ala x sempat nak join....huhuhuhuhu

Affan Ruslan said...

jemput join contest kawan saya pulak hehe

http://fyzals-territory.blogspot.com/2010/12/yang-termanis-dan-terpahit.html

kAmaLiaH said...

http://kay-akam.blogspot.com/2010/12/contest-deqlis-gambar-kenangan.html

kAmaLiaH said...

http://kay-akam.blogspot.com/2010/12/contest-deqlis-gambar-kenangan.html

afe_62 said...

Tahniah dapat saguhati...hehe