Recent Post

Thursday, October 7, 2010

Kopi Yang Sedap


Salam..

Jika kite selalu jer dengar iklan " kopi kapal api..betul2 kaw" hmm bukan nk kondem kopi ni...hmm tp hakikat... cuma tak kena dengan tekak ku dan hubby.. hmm mcm indah khabar dari rupa laa... beli sepeket...., sekali dua jer dibancuh pastu tersimpanlah hingga menjadi keras dan dipersilakan ke tong sampah..hahaha.... Jenuh jugak mencari kopi yang sedap... ada jugak deqlis mencari kopi timbang... beli juga.. rasanya juga tak sesedap atau menyedapkan anak tekak deqlis n hb... so kopi timbang RM2 tu pun tak habis... ada dlm botol lagi...  so pencarian kopi sedap terus juga di cuba... Al-maklumlah nk cari yg sedap2 nie selalu kat kedai2 runcit kampung2 jer... kat KL nie susah nak cari yang kena ngan tahap kesedapan deqlis ni..hahaha... 

hinggalah pada suatu ketika deqlis n hb minum KOPI CAP DUA DAUN di atas ni semasa mengunjungi booth penjual/pengilang kopi ni di pameran Usahawan IKS di stadium bukit jalil sebelum bulan puasa yang lalu... mula2 hb rasa...sedappp katanya...deqlis pun amik 1 cup kecik tu rasa..hmm mmg sedappp...! teruslah kami beli.. Siap tye lagi jika dah habis nk beli macam mana...ihik.. dan pengarah urusan kopi ni memberitahu kopi ini telah masuk ke pasaraya Carrefour di area KL nie...ooooo...lega lah hati deqlis... hmm agaknya terlepas pandang kot kopi kat Carrefour ni... Disebbkan kopi beli asik tak sedap jer..so malas laa nk cuba lagi..hingga laa dpt free rasa yang ini..hmm mmg laa sedap... pack lama dah habis... gambo nie pack baru beli... hmm baru  jer beli dalam bulan september lepas....kopi dah jadi habit deqli pulak .... minuman lain dah takmo..

so??
-
-
-
-
-
Dgn ini deqlis highly rekemendded laa kopi cap dua daun ni... leh dptkan segera! wahhh! free promotion lak... anyway deqlis promote sebb kopi ni keluaran bumiputera..org Melayu kita dari Utara tak silap... so sokonglah produk buatan Islam...! dan yg pasti ianya sedap... di Tesco / Giant mungkin belum ada dijual... carilah di Carrefour...

sekadar berkongsi pandangan... jika tahap kesedapan uools lebih tinggi lagi...x dapekk den nak nolong....by d way, cuba dulu baru tahu..:-) Peace! 

Jom kongsi kopi fav uools cap apa pula..dan nak daptkan di mana?? pandangan kopi yg tinggi nilai kormersialnya yg yoyo buat org nk beli...tp akhirnya...???hmm sabor jer laa..

Photobucket 

8 comments:

PUANSTOBERI said...

Reen pun tak suka kopi. But then mcm Deqlis jugak, dpt trial pack masa expo MIHAS retu. Try minum. Eh sedap plak. Trus carik, tp produk Bumi ni payah nak jumpa. Tp dpt gak..kat mana tah retu. Lupa dah. Sedap. Dan paling penting dia mcm teh tu. Ada uncang. So, tmbh gula je.
Nama dia kopi Tuah. Ada 2 jenis. Satu pek biru, satu pek hijau. Reen minum yg biru.

deqlis said...

ohh yeke Reen? ala2 teh yer?? senang gak yer..yg dua daun nie jenis serbuk ..yg pek biru serbuk halus dan yg pek hijau serbuk kasar... tulah kan susah nk cari kopi prdk Bumi yg best2 nie...itulah timbul ide ank tye rkn lain kopi apa yg uools minum...yerlah mana tau habis stok ker leh cari replacement yg kopi rekemmended kawan2 plk..:-) thx yer sudi singgah..nnti singgah laa lagi..

Titanickaram said...

Deqlis, nk tumpang tanya. serbuk kopi "Cap Dua Daun" yg serbuk halus pek biru tuh 250g berapa ringgit ya?

saya baru saja mula minum kopi, baru2 ni try kopi "Cap Hang Tuah" pek biru empat segi cantek 200g. harga rm3.50 shj. Teringin pula nak test kopi lain. terima kasih.

Normal ke, kalau minum kopi 7-8 gelas sehari...erm

Titanickaram said...

Deqlis, nk tumpang tanya. serbuk kopi "Cap Dua Daun" yg serbuk halus pek biru tuh 250g berapa ringgit ya?

saya baru saja mula minum kopi, baru2 ni try kopi "Cap Hang Tuah" pek biru empat segi cantek 200g. harga rm3.50 shj. Teringin pula nak test kopi lain. terima kasih.

normal ke, kalau minum kopi 7-8 gelas sehari...erm

deqlis said...

to Titanickaram: ooo yg itu RM2.85 shj... deqlis beli kat Carrefour.

cap hang tuah pun deqlis tak try...
try lah cap dua daun mmg sedappp! serbuk dia lebih kaw (nie pendapat deqlis laa) sebb bila wat kopi hang tuah rasa kena lebihkan kopi ..

isshh byk nye minum kopi sampai 7-8 gelas... kurang2kan lah yer..demi kesihatan sahabat2 blogger deqlis nie... bayangkan contoh 1 gelas 4 sudi gula... klu 8 gelas?? haa..

pepun.. pengurangan gula wat sedikit demi sedikit...moga berjaya:-)

deqlis said...

silap lak tulis kat atas tue..'
yg hang tuah deqlis dah try..
rasa nod bad...sedapp jugak nie pun rekemen jugak

cuma cap du daun nie lebih kaw..
sebab deqlis perasan klu guna cap hang tuah kena tambah kopi sikit lagi baru okay...

deqlis klu yg 2 daun dah habis kat carrefour...so amik yg hang tuah nie laa...

hang tuah nie pulak ada jual kat tesco..tp cap dua daun lum ada lagi

wah! sekian laporan daripadaku hehe

Titanickaram said...

8x gelas kopi + 16 sudu gula = bole jd Raja Semut

ok nanti kita cari Kopi Daun plak..pastu nanti update.

JASA PROMOSI IKLAN said...

mantap...