Recent Post

Friday, November 12, 2010

Zaman Sekolah Menengah

zaman sekolah rendah dah citer kan..kali nie zaman sekolah menengah pulak... layan..zass:-)
 dari kiri Barathi, Anita, Subasini, Ida Haryati, Shahrizal, Redza, Eng Re-Jun, yang baju merah nie deqlis dah ingat2 lupa apa ya nama nyer...huhu, deqlis dan Noraniza
yang duduk di depan dari kiri Nur Aida, Hani, Sujata, Miza, Adzrah, Munira dan Diana.
Masa nie xtvt kelas kami selepas kertas SPM...xtvt ni diketuai Ketua Kelas kami Redza laa siapa lagi.... kami ke RTM jadi penonton rancangan.. (p naik komuter tau) hmm tak ingat pulak dah rancangan apa... tp pengacara nya adalah abg Rosyam Nor dan Marlia Musa... so sebelum balik ada laa member yg snap gambo nie... pastu standard laa sapa amik gambo akan jual photo2x...siapa nak mari order...! hehe... inilah hasil order tue...  masa tu mana ada digital camera cam sekarang.... gambi jadik ke tak jadi nasib jerk... nasib laa jadik erkk... jangan legam dah hahaha.... nie deqlis snap balik jer atas gambo lama2 nie... hehe
Gambar kat sebelah ni deqlis ngan fesyen tudung buh awning sendirik tue... korang ingat tak zaman ni popolau ngan fesyen buh awning yg beli cover scrap book yg lutsinar tue??beli yg saiz A4 pastu bali kerat sendirik??? haha...

korang tgk lah tudung2 kawan2 deqlis pun sama jer..."licin" lengkung jerkk hahaha..

budak2 zaman sekarang ada lagi ke style gini erkk??
sekarang nie tudung ekin laa gaknyerr yerr?? tak pun shawl2 nie... hmm leh ker pakai shawl g sekolah?? cikgu2 sila lah jawab ... haa nie sebenarnya ada hari apa kat sekolah erk..? ada laa wat persembahan.. rasanya deqlis ngan tiga kawan yg pakai baju kurung penuh warna-warni tu ada baca sajak sempena hari guru  .... isshhh dulu2 nie kaki sajak, kaki pantun, kaki syair, kaki tarian, kaki koir, kaki pentomin, kaki join contest2 kat sekolah ...... kaki bangku pun yer gak hehe...kaki ayam jer IDAKKK hahaha...

si baju hijau...
eceh3x macam abg askar pulakz hihi
nie laa rakan2 seangkatan tentera...;-P
eh eh eh....nie lah rakan2 seangkatan pengawas pusat sumber sekolah.... kami2 nielah perintis pusat sumber nie... senior segala senior kat sekolah nie... al-maklumlah sekolah deqlis nie sekolah baru, kami lah generasi awal sekolah ..tanpa kami takde laa sekolah...ecehhh!!!... tanpa sekolah pun takde laa kami hahahaha.... Bila ingat2 balik, sebab sekolah nie baru... rakan2 kelas deqlis juga dipilih untuk menyanyikan lagu sekolah setiap kali perhimpunan.... kira kami mengajar laa kengkawan lain lagu sekolah... masa tu lagu sekolah baru lagi dicipta... kami laa pioneer nyer... ingat lagi ke lagu sekolah? mestilah ingat..." Di sini benih di semai..." eceh kang nyanyi hujan lak ..hehe..

hari Sabtu pun ada xtvt pusat sumber...jadik lepas xtvt kami lak ber xtvt sendirik2x..hehe
posing laa kat dlm bilik khas nie ngeh ngeh ngeh..


Nie pula zaman sekolah menengah...
deqlis dulu ahli kelab PRS tau.... ala kelab yg bimbang rakan2 sebaya tue hehe..... ooppss bimbing.....bimbang pun yer... bambang jer bukan hihi
AJK? hmm tak ingat dah jadik apa..tp yg penting i'm somebody gak eceh2x..
setiausaha ke, bendahari ker , AJK form 5 ke, x ingat sgt dah.... yg akakkkk ingat memang laa aktif ngan persatuan PRS nie ... oh cikgu2 ku ingatkah lagi pada anak murid mu ini?? hihi.. Cikgu Mohar pa khabar ya?? hrp2 laa cikgu2 deqlis semua sihat2 dan ceria2 ya...deqlis yg dah dibulatkan tu lerr... ishhh standard laa ngan tudung awning sendirik bikin hahaha... lawak jer kan bila ingat2 zaman2 nie..hehe


haa... nie pula puteri2 yg Ayu chewah!.semua nie adalah ahli kelab Puteri Islam.. tengoklah ustazah2 deqlis yg comel2 nie pakai baju soft pink... semata-mata nk bergambo kenangan ngan kelab2 puteri2 Islam...

deqlis nie pun sebagai AJK yang menjalankan tugas2 dalam dan luar negara pastinya dijemput posing gak kan?? hah hah hah...



haa.. nie pulak xtvt kelas... kami adakan xtvt melawat ke rumah-rumah orang tua Sri Tanjung si Bandar Baru Sungai Buloh,... kami tak dibenarkanberganbar dengan warga emas tersebut (dilarang oleh ahli keluarga mereka) jadik pagar pun pagarlah...haha...

sengih jer...






haa... zaman sekolah menengah..
p naik beskal tak pun p jalan kaki..
klu exam mak anto naik motor..hehe..

klu sek sesi pagi, ayah anto naik kete..balik jln kaki hahaha..

tengoklah beskal deqlis...
handle tinggi tuh hehe..

nie ngan adik nk p sekolah..
mak laa snap gambo nie...cuma dulu2 takde blog2 nie... klu tak mesti muker nie dh fofuler masuk blog n fb cam anak2 zaman skarang kan kan kan??? hahahah.. mak2 kite snap gambo masuk album jerk laa kan kan kan? apa daa melalut dah  deqlis petang2 nie... korang dah minum petang?? eh makan mlm apa malam nie??? oklah nanti sambung zaman kolej n u pulak... yerlah dik noonnnn akak mula berblog tak mcm uolss sume nie..zaman2 sekolah dah ada blog...! perrghh :-) akak nie baru ler nk terkial2 hahahaha..

6 comments:

Mata Hati said...

gambar2 ni diambik tahun berapa ekk? sekitar tahun 80an ke?

deqlis said...

hahaha...nie kena agak2 sendirikk laa.. klu leh agak umur deqlis sekarang..tentu tau thn bila akak form 1- form 5..hehe

Mata Hati said...

aaaaa...tak pandai meneka ahh. 35? huhu

deqlis said...

salah laa dik noonnnn hehe
haa...kena tunggu n3 seterusnya kot..
atau belek2 n3 zaman sekolah rendah ker...yg pastinya akak nie idak lerr cecah 30 lagi..:-P

Nordiana Nordin said...

salam, wei list rajin tul ko scan dan masukkan gambo ni..gambo yang depan rumah sri tanjung tu 1st time aku tengok..ape2 pun miss so much zaman sekolah kan..zaman nakal2 kita..hahaha..rindu sangat2..

deqlis said...

to Nordiana Nordin: w'salam.. weh diana...apa khabar?? ko tak blik sg buloh ker raya haji semalam?? klu tak leh gather beb!..hehe.. a'ah aku rajin laa sebab aku tangkap balik jer gambo2 tu gn kamera...aku malas nk scan2 nie..hehe

Yezza zaman kita nakal2 hehe.mestilah windu....isshh mana nakal..kita baik jer kan kan kan???? eceh2x... tp tue laa rasa gambar taman KH kita takde laa...masa tu takde kamera lagi... klu tak leh enterframe sekali garden sekangkang kera yg group kita wat kat sekolah dl kan??? aiseyyy...rindu zaman sekolah....:-)