Recent Post

Monday, January 17, 2011

Nasi Lemak Deqlis & Citer Hujung Minggu

Selamat malam semua... apa khabar? lama sudah tak ku mengadap lappy nie... nampaknya visitors pun menurun..huk huk huk.... al-maklumlah tuan empunyer blog pun dah lama tak dapat online lelama...apa lagi saper suruh tak online kan??? semalam satu entri pun tarak...haa...tulaa pasal takdak org nak baca blog huhu..(perasan mcm ramai sangat yg baca..ngehhhh) tp ler akak nk perasan jap..apa salahnyer jika perasan2x i leh wat awet muda miahahahaha!!!... (korang senyum kan??? hihi)
sebenarnya Sabtu ada kat rumah, tetapi keletihan deqlis sibuk ubahsuai bilik tido, alih2x sikit buat perubahan sempena 2011.....pastu kerja2 buang habuk2x dibelakang almari, mop lantai dll... nasib baik tak bengkok tangan deqlis nie... dengan i dok tolak almari 3 pintu tue...huhhhhhh.... sib baik saat2 akhir en hubby datang menolong....:-) ala mcm hero hindustan tue....hihi.... tp yg kemas A-Z siapa lagi kan??? ehemmmm hihihi... so kepenatan lah i sepanjang hari..... Hari Ahad pulak..sibuk juge...pepagi nak tukar menu dari biasa... selalu mmg deqlis boikot nasi lemak..al-maklumlah high kalori..tetapi ntah tingin pulak kan??so taraa!! pagi Ahad nyerr menu... Nasi Lemas...opps bulan lemas...Nasi Lemak Deqlis...tetapi klu uools nak tukar Nasi Lemas Deqlis leh gak miahahaha!!!... lepas tue ptg deqlis n en hubby ke econsave... ubah selera shopping kali nie dekat Econsave, Balakong...selalu asyik ke Tesco Puchong, Giant Bandar Kinrara dan Carrefour Sri Petaling jer.... so kali ni ubah angin..hihi... balik2 dah petang... penat wooo..ramai tui orang...g Econsave nie macam pergi pasar...riuh rendah.."mari2x beli..murah murah murah" hahaha.... sampai laa nie terngiang-ngiang kat telinga suasana riuh, meriah kat econsave hehe... deqlis shopping barang basah laa..barang dapur..:-) Balik2x pulak terus masak makan malam... lepas makan malam..haa ada laa sedikit kelapangan nak tenet..hihi...
so layan lah picture Nasi Lemak ku ini...Zassss!
Layan...

 2 pinggan ...sorang satu lerrr.... 
 saja hias lawo2x amik mood pepagi...nak tambah cedok sendiri kat dapur..haha
nasi lemas deqlis...ahakz...sambal pedasss!! hingga melemaskan tekak anda!!! ngeeehh..


3 comments:

.: iEyLa :. said...

fuuhhh...gile sedap...
lapar lak tgk..hahaha

luvYOU said...

tensen nye tgk gambar nsi lemak mlm2 gini...huhu

follow awak okeh :D

zatil said...

yummmm.....