Recent Post

Monday, January 31, 2011

Tukar Banner & Buat Favicon

Salam semua,
tengahari  semua....harap sihat2x yer...dan terima kasih buat semua pembaca, kawan2x dan readers serta new follower.... selamat datang ke blog deqlis.... Hari nie daku merajinkan diri buat banner baru...haha tak lawa jgn mare haa...al-maklumlah tak terror pun nak edit2... ku tepek2x jer hehe... di samping tue setelah berjam-jam juga memahami tutorial untuk membuat favicon...dan setelah byk2x blog yang deqlis baca... sampai pening kepada nak ikut mana satu... buat lah try n error... tak berjaya-jaya jugak... akhirnya setelah membaca tutorial Maribinablog.blogspot barulah deqlis memahaminya... (naper laa dari awal tak baca dari blog nie jer??) adehhh... seronok rasa deqlis dah siap pasang favicon di blog ini dan blogshop... nak tgk lebih cun uools bukak guna Mozilla Firefox erk... 

Banner pulak ...sebenarnya saja testing2x buat... klu rajin nak edit lagi next time kasi cerah sikit muka...al-maklumlah gambo nie di snap dalam keadaan gelap....hehe.. 



nie favicon utk blog nie...



entri nie autopublish tau... 

2 comments:

eT said...

ada ati gak nk tukar banner nih...
tp blom ada idea nk design..ngeee

deqlis said...

tu arr...design deqlis nie..pun cuba2x jer...tak cantik sangat pun huhu...at least dh tau laa cara nak buat sikit2x...ada laa kenajuan sikit keh keh keh