Recent Post

Thursday, February 24, 2011

Hadiah RM160 yang sungguh best!!!

Hai hai hai....hoi hoi hoi siapa di sana, deqlis di sini..hehehe.... hmm lama laa rasanya tak mengetuk lappy nie.... deqlis tak sihat 2-3 hari lepas...penyakit M dengan penyakit D datang serentak...adooiii...panas satu badan daaa... + pening kepala lak... nie ler kekdahnyer klu dok kena hujan huhu.... sampai nak p kursus pun tak leh attend..huhuhu....

Hari nie ok sikit laa... dah leh mengadap lappy nie kan...so nak cerita sikit hadiah yang deqlis menang untuk contest Widelia Beauty tempohari... Inilah hadiah yang paling best deqlis menang untuk 2011 nie tau... dan best juga dapat jumpa Cute Mum salah seorang pemenang bertuah juga:-).. haha jom kita check ki dot dot apa Cute Mum tulis di blog dia.., deqlis minta izin cp gambar deqlis ngan cute mum tue yer... sebab deqlis tak bawak kamera... tertinggal..huhu ..sib baik cute mum bawak... masa nie laa kami berkenalan dari dunia maya ke dunia realiti ... cute mum nie memang cute lah orangnya... masing-masing datang dengan make-up nipis2x jer...lepas kelas, haa...uools tengoklah gaya make-up  smockey eyes weools nie...hehe.... 

Seronok dapat belajar make-up secara one to one nie, Cikgu Lina (Haslina Shahrel) mula-mulanya mengajar teknik-teknik make-up dengan me "make-up" kan model nya... kami mengambil nota sambil sesi soal jawab jika ada sebarang pertanyaan ingin di tanya akan diajukan ketika ini dan selepas itu, kami pula perlu make-up sendiri dengan menggunakan semua peralatan dan kaedah yang diajar tadi...haha " macam nak ambil test pulak" hehe..tapi seronoklah... dapat terus praktikkan apa yang diajar serta merta.... jadi deqlis dengan cute mum mulalah make-up diri sendiri..hehe... rasa berdebar-debar juga... (ishh macam tak biasa make-up) haha.. sebenarnya deqlis biasa untuk mak-up eye shadow tu oklah, tp masuk bab kening, bulu mata mmg tak reti kih kih kih.... 

Yang bestnya, deqlis amat beruntung sekali kerana dapat belajar teknik bentukkan bulu kening tanpa perlu memcukur kening.... dengan teknik yang diberikan, bulu mata akan nampak kemas dan cantik. ohh..lepas nie klu uools nampak deqlis macam Rozita Che Wan tue jangan terkezutt pulak erkkk hihi.... (gurau jer..ntah bila pulak nak pakai bulu mata panjang lagi nie,,hihi) klu ada dinner ker nanti dah boleh laa make-up sendiri.. jadi terima kasih banyak-banyak kepada Widelia Beauty kerana telah memberikan hadiah yang amat bernilai dan berbaloi untuk deqlis...



 inilah hasilnya...
bergambo kenangan dengan cikgu (make-up artist Haslina Shahrel) dan Cute Mum bersama-sama sijil penyertaan Bengkel Solekan Asas kami pada hari tersebut. 

Untuk Maklumat Lanjut
bagi yang teringin belajar make-up seperti kami
deqlis masukkan sedikit butir2x bengkel make-up yang dianjurkan oleh Widelia Beauty. Cikgu memang best tau!!.. model cikgu pun bestt!! :-)

Personal Class : RM 160 (4 Hours) 
*Advance Class : RM 300 (6 Hours)
*Full Course : RM 1800 (20 Hours)

Lokasi : Widelia Makeup's Studio Taman Medan Petaling Jaya

Kelas yang 100% praktikal. Pembelajaran merangkumi :

• Day Makeup (Office, Outing)
• Night Makeup (Dinner, Party, Special Event)

~ Teknik Penjagaan Asas Wajah dan Kulit Muka

~ Teknik Pemilihan/Padanan Foundation

~ Teknik Blending Eyeshadow.

~ Teknik Eyeshadow Smokey eyes.

~ Teknik Shading Wajah

~ Teknik Pemakaian Bulu Mata Palsu (Fake Eyelash)

*untuk Advance dan Full Course tambahan pembelajaran makeup Pengantin dan Photoshoot* 

2. Alatan Mekap dan Berus Dipinjamkan (MAC, Kroylan & Naturactor)

3. Meal Provided dan Sijil Kedatangan Diberi

Untuk sebarang pertanyaan lebih lanjut boleh hubungi saya di 017 223 7993 atau email ke hazlinashahrel@wideliabeauty.com atau ke laman web di sini


haa..balik rumah...baru ku menggedikk hehe...jgn mare...sebb masa nie baru tgk depan cermin tui2x..
arggghh..adakah deqlis nie??hehe... Ini make-up basic tau...bukan make-up untuk bertunang atau kahwin..jika make-up bertunang atau kahwin ada penambahan lagi dari segi step make-up tue...  make-up nie untuk g opis hari2x pun boleh... sesuai untuk semua jenis kulit...yg ada jerawat banyak pun leh buat tak nampak jerawat tau...! tak percaya?? haa kenalah pergi kelas Make up Haslina Shahrel nie...

dan yang best lagi, jika kita nak beli produk yang di gunakan semasa kelas make-up ini pun boleh,
Haslina turut menjualnya, deqlis pun berminat nak beli 2-3 jenis produk untuk make-up nie dengan Haslina nie..
InsyaAllah dah sampai masa nak guna tue, deqlis akan calling2x Lina untuk tempahan..



8 comments:

my shaizhar blog contest said...

ingatkan model mana lah tadi.

cun la..

he3

Cute MuM said...

cantik gambar gedik tue.. boleh masuk contest!...

Nana said...

serius cun
sgt beza bila dah makeup
tak kenal dah..hehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

As salam Deqlis..syiannya adik k.atie nie dmm yer.jgn lupa mkn ubat tau...cantiknya deqlis bila di makeup!sonoknya klu dpt g class camni..TP k.atie suker lipstick jer..hihi

Hezesuze said...

wow!! ingatkan sape tadi...clust new look uols tau...weols suke bangat...rasa cam nak join jek teknik2 make up nie....

:: Zanna :: said...

wah!! sangat cun lps makeup..eheh~~


nota: akak ditag, kak deqlis ^_^

Hazlina Shahrel said...

wihihiiii.. nnt lina up gmbo lina lak yer.. tghmabuk la ni.. takd emood nak tgk pc lama2...

salfarina said...

Ellis memang comey.. tak mekap pun comeyyyy sesangat... bila kene mekap laggiiii ler comeeeyyyyyyyyyy sesangaaatttttttt tau... yang penting kecantikan ellis "asli" xada cocok sana.. cocok sini... botox sana.. botox sini... "natural beauty" is the best!!!