Recent Post

Thursday, June 23, 2011

Panorama @ Hotel Legend International Water Homes, Port Dickson

Salam uools, okay kali nie deqlis nak tepek gambar2x panorama di Legend IWH, PD... di entri yang lepas, deqlis dah cerita tentang xtvt memanah, makan malam dan berjimba-jimba kan? so entri nie kasik cuci mata panorama di sana pula ya...

layan zass..:-)

 nie pemandangan Legends Water Chalet..yang boleh amik nie, sebab deqlis tersilap masuk parking kat sini mula2x sampai... hehe.. pastu ruper2xnye hotel deqlis kat Legends IWH sebelah building nie..heheh.. so aper lagik,,snap laa gambo,..kato makan angin ...takleh naik angin laa..heheh
 nie dekat area tepi kanan hotel, tempat memanah, main bola dan bola tampar... en hb ku sedang main bola laa masa nie deqlis p snap2x pic..hehe

 nie di Legend IWH... kawasan yang deqlis kata tempohari...rumah atas air...  klu oools tgk laut dia mmg tak sesuai untuk mandi pantai... so berjimba-jimba kat pool jerkk ... klu nk berjimba-jimba mandi pantai, kita leh kuar p pantai open atau private...yg pantai private nie klu pandai carik mmg leh kite pergi... selalu orang PD mmg tahu laluan ke pantai private nie..
 cantik struktur hotel kat sini..dah macam rumah jerkk... pejalan kaki nie leh muat utk buggy lalu tau... so klu tak larat nak jalan pergi ke bilik leh laa naik buggy yg disediakan di lobby hotel

cantik kan?

 tepek lagik..
gaya photography deqlis..heheh...   building yang kat depan tu lah bangunan hotel/lobby... tak silap deqlis ada 3 tingkat untuk penginapan di sana...Bilik2x hotel lain semuanya di bangunan berasingan dari hotel.. yakni tempat yg deqlis jenjalan amik gambo nie...di atas air laut nie... :)
 
macam deqlis kata kat atas..tak sesuai laa nak mandi laut...!! tapi jangan risau, sebab keindahan hotel, kemudahan dan segala kelengkapan untuk alami percutian indah ada di sini.....kalau nak mandi laut pun leh...tapi kena kuar start enjin keta laa..ke batu 4 ker.. deqlis lepas check out p mandi laut gak di pantai private.... haha..mana leh pergi PD tak mandi laut kannnnn???
 layan
 open pool pun ada... leh berjimba-jimba klu bawak family ramai2x...mmg seronok kat sini...
 tapi ..sila ikut peraturan yg telah ditetapkan...
 deretan hotel2x Legends...fuhh penat dah jalan sampai sini...tak ke atas lagik...mmg klu jogging pun best kat sini ...





okay... selamat bercuti buat uools ya:-)

5 comments:

Mama Zharfan said...

mana pic deqlis nya ? :)

aDieyZa said...

hotel ni mmg terbaik!! pemandangan cantik, kawasan cantik & bersih, bilik cantik & kemas.. puas hati sgt stay kat sini.. masa zana stay hotel ni, rasa best sgt2!

deqlis said...

to MZ: hehe..kat entri2x sebelum nie ada laa.. aiseyy!! masa ni ai jln sorang2 laa.. my hb main bola kat padang dlm gambo tue.... masa time malam2x hari tu jln ngan hb heheh..:-) dah tgk tak entri sebelum2x nie??

deqlis said...

to aDieyZa: betui2x..so siapa nk pergi amat dialu-alukan...highly rekemended..! ramai singaporean yg menginap sini masa deqlis p tempohari.. big family tau diorang datang..:-)

Azwa Azee said...

Deqlis> sangat cantik dan menarik..dah ad kat sana macam xnak balik..bila ada pool dalam bilik..rasa xnak keluar bilik..heheh..mandi je kat dlm pool kat dalm rumah tu..heheh