Recent Post

Monday, August 8, 2011

Kat Mana nak cari Ayam organik?

Sebenarnya deqlis tercari-cari di manalah nak cari stok ayam organik. Sebenarnya kesedaran pasal makan ayam daging nie kurang baik tuk kesihatan tu dah lama sedar..heheh..tp nak praktikkan tu payoh laa bebenor...hanya mampu kurangkan makan ayam jer... tp nak stop terus beli ayam daging mmg payah ..yerlahkan mesti uools pun tahu pasal ayam daging sekarang byk kes cucuk laa.., kes tak sembelih dengan betul laa dan macam-macam yang tak sedap di dengar...so semalam deqlis dok survey laa kat mana laa nk beli ayam organik yang terjamin halal dan bersih itu...mula2x search jumpa di Shah Alam..alamak jauh sangat pulak...lepas tu deqlis search lagi, jumpa di Seri Kembangan di belakang pasar borong...hmm oklaaa inilah tempat paling dekat dengan rumah deqlis...agak2x jauhnya dalam 20km. Menurut stokis ayam organik Seri Kembangan nie ada free delivery sampai Puncak Jalil...Alamak! tak sampai Bukit Jalil ke?? huhu...takperlaa nanti deqlis call depa tanya..hehe..bukan apa persediaan nak masak rendang untuk raya tahun nie:-) kira perlahan2x laa nak makan ayam organik nie...walau pun 1 ekor saiz XL RM21.00 tapi deqlis rasa berbaloi..al-maklumlah klu beli GCB 2 ketul double tu pun dekat RM20 jugak kan??hehe... 

Alhamdulillah jumpa stokis yang dekat...senang laa pasni nak makan ayam beli je yg ayam kampung organik nie..klu tak, deqlis selalu beli ayam goreng kampung/organik nie yg siap goreng dekat BK...mmg mahal sikit dari ayam biasa tp puas  makan sebab besau..heh..:)) rasa pun lebey sedapp.. tak byk lemak..:-)

Citer pasal ayam tetiba teringat pulak kat lagu Jalil Hamid...Ayam! Bermacam Ayam..Ada ayam kampung...ayam turki, ayam belanda..hehehe" nyanyi lak heheh....

p/s: jgn jadik ayam berak kapur udoh:-)


sekian, terima kasih baca..:-)

7 comments:

.: iEyLa :. said...

uiisshh..tibe2 xjd nk makan GCB..
hukhuk...kne tanam sifat kesedaran nih..huhu

Huda said...

isk3..rendang ke? sedapnye tu..mesti menjadila deqlis :)

Anum said...

tetiba nak makan rendang ayam
ermmmmmmmmmm sedapnya

MataHati @ MH said...

ayam organik tu ayam apa ekk? mcm ayam serama gak ke?

asamasin said...

yes...ayam organik..terbaek.. :D

ajumohit said...

Kt stokis hpa pon Ada deqlis

b a m b a m ' s said...

mahal sikit kan.. tp khasiat punya pasal.. pejam mata aje lar.. :P

Cik Bambam dah bertukar domain