Recent Post

Wednesday, August 3, 2011

Patutkah Suruh Suami Belikan "Pad"?

Adoiii nak citer pun sogan..tp sebab dah jadik lawak sampai terkekek2x deqlis tempohari...nak citer lama dah..tapi tak citer2x laa kat blog nie...tetiba teringat balik al-kisahnya... sebelum citer may tanye.. patutkan suruh suamu belikan sanitary pad wanita??? aikkkk??

uools yg blogger lelaki pernah ke beli kan utk awek atau isteri?? keh keh keh...

sebenarnya kali kedua deqlis suruh en hb belikan pad.... al-maklumlah dah kehabisan...nak pergi sekali deqlis sibuk kat rumah.. jadi kebetulan dia keluar pergi kedai, deqlis suruh laa beli..lagi pun stok dah habis...heheh..

bila balik rumah, en hb cakap

en hb: " nah pad"
deqlis "senyum jer" lalu kata Thank you ..:-)
en hb: " tau tak tadi, masa nak beli pegang macam nie...(dah laa semata-mata pergi beli pad je) gaya en hb yg pegang pad yg dibeli tu buat deqlis tergelak... hehe..
delia: biasa laa tu nk beli kena laa pegang gitu..
en:hb: yerlaa...abihhh dah bayo pun nk bawak kuar kedai tu pun dok pegang gini (plss korang bayangkan) hehe...
deqlis: laa kenapa lak? plastik kan ada?
en hb: sayang oooii..hari ni mana ada kasik plastik!! (hari sabtu)
deqlis: terus pecah perut....hihi.
en. hb: haa..perlu dikenang  tau nie abang yg belikan nie..sanggup pegang walaupun orang sekeliling pandang semacammmm jerkk... 
deqlis: terus sakan gelakkkkk terkekekek laa...mau pecah perut..

so 
suruh suami beli pad tu patut ke? atau patut kasik laa plastik klu beli mende tue?  ehehehe... 

opps..saje tye.. bukan nak salah sesiapa..tp mmg lawak laa..

p/s: pepun deqlis tabik springgg kat en hb laa, sebab dia sanggup beli! lebiu sayang..:-)

17 comments:

.: iEyLa :. said...

haha..sweet je..
alaa...klu tlong belikn pon ape salahnye..kan2..hehe

asamasin said...

huhu...no komen..

SURIA AMANDA said...

ikutkan malu..tapi kalau dah terpaksa nak wat caner kan..

A y e s h a Ramlee said...

hahahah.. ashben ayesha pun beli gak sabtu lepas.. benda ada tapi dia takut stok ayesha yg abis.. tak suruhpun, last2 ayesha yang malu..first time 2.adduhhhh..

PUANSTOBERI said...

oke je kot asben belikan.
tp kalo boipren belikan tu, len mcm sket la.


errr..awat asben deqlis tak beli pastik?? hihi..mmg gigih la beliau.. tabik spring toing toing sbb dpt bawak 'bolen' cenggitu je tnpa buh dlm plastik. Hihihi

NM02 said...

pernah je...

^_^

azura samsuddin said...

patut kalo kite de hal yg x dpt nak d elakkan ... mcm zura pun penah mnta tlg husband belikan, so far oklah xde pulak die bg mcm2 alasan, de sekali tu penah silap beli n die g smula tukar katanye 'better tukar dr x slesa pakai' hehehe

Zefa NorAsmara said...

Patut je suami yg beli.. tp kalau suami akak mesti dia beli plastik 20sen.. hehe..

deqlis said...

to IeYla: hehe...tu laa tak sangka hari sabtu...hehe

to asamasin: ngeh ...

deqlis said...

to SURIA AMANDA: tulaa sian en hb...psl apa dia lupa kot nk beli plastik...kih kih kih...

to AyesshRAmlee: wah!! hehe...

deqlis said...

to pnstoberi: hehe...tu laa pasai..pasai apa laa dia tak ingat kot nak beli plastik...dok cover2x ngan envelope..(masa dia nak kuar rumah hal dia tu mmg ada bawak envelope suray menyurat ntah apa ntah...dia cover pakai tu jer kot hehe) tp mmg deqlis laa yg pakat gelak...nasib baik mende ni bukan berkaku bulan posa...klu tak lagi ku terasa malus..hehe..

deqlis said...

to NM02: ok ...kira tak salah laa kan..? klu bf tu rase semacam gak kan??

deqlis said...

to azura: tu laa..alhamdulillah en hb pun takde laa kasik alasan...siap ingat lagi brand apa bini dia pakai..hehe.. bbetui tu tak sedap pakai better tukar kan..kang rugi jerkk:-)

deqlis said...

to kak Zefa: patut kan??hehe..tu laa dia lupa ke sayang sangat 20sen tue..hehe.. tak tye pulak.. deqlis pun tk tye dier pasai apa tak beli plastik...dok terkekek gelak jer lebihhh heheh

Idah said...

cik abg kita pun selalu gak kena beli benda ni...masa suruh dia senyap je..last2 balik bawa benda tu je...mgk dia wat muka blur masa beli benda tu....

Nisa' Azman said...

hehe..mmg klakar kn? hubby sy penah blikn pad, ade la bebrape kli dh.. dlu mase couple pun die penah blikn gak, haha~!! >_<

ieka said...

x salah pown..hehe.
sweet jew blikn..
tp msti segan gler sbb xde beg plastik...hehe. =.=