Recent Post

Tuesday, August 9, 2011

"SIMPLYSITI Halal" kata Dato Siti Nurhaliza laa...


https://twitter.com/#%21/CTNurhaliza11 dan dengarnya hari nie pun dah ada kenyataan rasmi dari Simplysiti.

Walauapapun jika kita masih rasa sangsi atau was2x..baik laa di tinggalkan jer make-up tue...bab2x brush2x make-up nie sejak sekolah rendah lagi mmg deqlis selalu dengar mmg sukar nak cari yang halal. banyak yang guna buku Ba Alif Ba Ya....nak2x brush2x yang lembut2x selembut sutera tue...

Tapi dato Siti kata SIMPLYSITI halal, mula2x cam happy...pasang niat nak beli...tp bila fikir2x balik better bila surat dikeluarkan semula oleh pihak berkuasa , barulaa deqlis beli..klu sah halal..:-) klu tak, tidak laa beli kan?? sebab teringat kisah halal haram pasal butter Golden Churm, mula2 heboh haram, pastu dgrnya halal...(ramai pengusaha kek lapis sarawak pulak menggunakannya) tetiba haram balik...adehhh... nasib laa tak pernah beli kek lapis sarawak, biasa deqlis makan mak Mertua buat (mak mertua mmg pandai buat kek2x nie....ehhh deqlis pun tolong wat hehe..n tolong makan jugakk hehe...menantu solehah lah katakan hehe) ..

so, citer pasal simplysiti nie, deqlis mmg tak pernah lagi beli produk dia nie...hari tu nak beli, tp  stok make-up byk lagi hehe...so wat pe membazir kan kan??

bagi deqlis klu kita masih ragu2x jadi tak payah laa guna atau beli lagi...deqlis nak tunggu pengesahan atau kenyataan pihak JAKIM sendiri. Jika sah halal berusnya tu, deqlis pun nak beli...al-maklumlah selama nie dok pakai tangan jer klu eye shadow tue..hehe...so nak laa jugak nampak professional klu pakai brush nie..heheh..

apepun tunggu kenyataan pihak berwajib.

6 comments:

MataHati @ MH said...

betul..kalau ragu2, janganlah beli..

err..nak kenal penganang, pi kat blog sya..huhu

asamasin said...

btol tuh deqlis.. :D

NM02 said...

kite pun cam rasa nak test SS ni.. jom kite bersolek sakan di pagi raya





^_^

.: iEyLa :. said...

mencari yang halal tu dituntut dalam Islam.. ;)

Anum said...

thanks for sharing deqlis

Hazlina Shahrel @ The QueenWidelia said...

masa keje ngan simplysiti tu abes dah lina taram semuanya.. tp tak sesuai dgn skin lina.. tak lasting.. hehehehe.. skin care buat kulit bertambah kering hingga termengelupas..

tp kalo ada yg sesuai teruskan.. support org melayu kita berbisnes..