Recent Post

Friday, December 30, 2011

Lee Soon Jeong --> Lovely In Laws

uools layan tak cerita Korea nie??? deqlis mmg fav giller sekarang nie...klu tak tgk rasa macam mandi tak basah tidur tak lena..hahahaha...+ lagi satu cerita Korea Pure Plumkin Flower.... best laa citer nya...:-) heroin nyer pun nama Soon Jeong jugak....agaknya nama Soon Jeong nie nama glamour kot di negara Korea:-) haha..

Sebab apa deqlis suka citer Korea pulak sekarang nie???

1. Cerita santai dan jalan cerita yang kuat serta asli.
2. Hero dan heroin walau tak sehensem atau secun mana tp lakonan memukau dan bersahaja...(tak nampak over atau sakit mata dengan sesuatu yg melebihi dari yg diharapkan)
3. Suasana cerita dan props nampak natural dan ikhlas....ianya menampakkan ciri Korea yang tulen.
4. Make up artis yang tak terlalu tebal, walau tipis nampak comel...
5. suka jugak bukak yg alih bahasa Malaysia....sampai deqlis terikut2x dialog bahasa Melayu versi citer korea...kadang kelakar bila mendengarnya..tetapi seronok pulak jadiknya..hehe
6. suka tgk cara org Korea dress up...:-).. santai, mudah dan nampak elegan:-)
7. watak2x setiap pelakonnya sangat hidup..."bila geram2x...geram sangattt2x...bila kesian, kesiannnnn laa pulakkk..."
8. buat deqlis lebih mengenali budaya Korea contohnya pakaian, makanan dll:-)

okaylah..deqlis tahu mmg byk drama Korea yg hits sekarang....mestilaa best klu dpt layan semua..tp masa terhad..... klu 2 tu pun rasa tak tenteram klu tak dpt tgk sambungannya,,,klu 10 cerita tak tau laa jadik cam mana erkkk?? hihih..



5 comments:

Cikpuan rara said...

yg penting dorg stylo n comels kan.

.: iEyLa :. said...

wah...kakak layan korea plak skrang eh..hihi

zahidahwahid said...

yea!! sayang akak...motif?? sebab minat drama korea macam saya jugak...kekekeke.....

tapi saya tak tengok lovely in low n pure pumpkin tu....my mom pun layan korea jugak sekarang ni....lalalala~


lama sangat ke saya tak masuk sini sampai dah tukar template?

ouch!! panjang je komen...hehehe
http://www.zahidahwahid.com/2011/12/4786/

Zie said...

Haritu layan gak citer korea... skang ni blum start lagi... mals nak layan takut melekat

Cik Rose Cute said...

Layan jugak cerita korea time bujang dulu...sekrg tak sempat hihihi