Recent Post

Tuesday, December 27, 2011

Simple Street Nasi Lemak Johor Bahru

Inilah dia nasi lemak di Jalan Abdullah Tahir,, JB...berdekatan dengan New York Hotel... 
bila melihat ramai orang....deqlis pun teringin laa nak cuba..walaupun perut dah kenyang makan roti jala semasa MLM tadi.. 

 ramai sungguh orang kan? makan nasi lemak memalam...:-) habislaa diet ku..heheh... klu uoools nak tahu kumpulan Syok dan ahli kumpulan penyokong merangkap ahli keluarga pun turut makan2x di sini pada malam tue...:-) sorry laa takde gambo , sebab masa deqlis lagi 1-2 minut nak habis baru nampak mereka sampai dan menunggu pesanan.
muka ku yg dah penat + mengantuk....miahahaha... tp nk merasa jugak nasi lemaknya...

nasi lemaknya ok..not too bad....
sambalnya not too spicy..a little sweet..
nasi lemak biasa shj (ada telur mata) sepinggan RM2.60 
air teh tarik dan milo panas RM3. Total RM8.20.

rasanya not bad mcm deqlis kata laa tadi tp tak leh lawan my mum punya nasi lemak laa...(bukan nak isi bakul sendiri punyerr yer) klu my mum bukak gerai confirm gerai warna merah..miahahaha....leh gituw???  haha... kenangan nasi lemak my mum sampai boleh mengejutkan orang bangun dari tido... mula2x ajak makan tak mau katanya mengantuk...tp lepas aroma nasi lemak my mum sampai ke lubang hidungnya..terus melompat katil join sekali kami makan nasi lemak..haha..

pepun... lepas nie klu ke JB lagi nak singgah makan dekat Restoran Banafe pulak...betui2x berhadapan dengan New York Hotel..:-) malam tu kami dah nampak gerai simple street dulu... jadi terjah laa kan?? hehe..xper next time kita p Banafe pula...restoran nie kepunyaan penyanyi Betty Benafe tue..:-)


8 comments:

Cik Rose Cute said...

Wah!! makan nasi lemak ya...

Lavender Lassie Roses said...

Sedap..sedap..nasi l;emak kat sini popular gak..dlu masa ade meeting kelab kat Paragon mesti singgah lepas meeting... :)

fieda said...

ooo..kt sini la kut mumpulan boboi juak produk dorang kan..sbb aritu dgr harun salim bachik ada sebut depan hotel new york..

Mama Zharfan said...

i miss my mom's nasi lemak too ;)
lawa header baru blog deqlis ;)

fiverul wan said...

kat tempat sya pun ada nasik lemak simple.. dah lama tak pi mkn kat situ.. mmg simple betu sampai mkn pun atas daun pisang..huhu

zahidahwahid said...

lama dah tak makan nasi lemak....sekolah rendah dulu 20sen je sebungkus...makan masa rehat...

http://www.zahidahwahid.com/2011/12/4786/

Papa-NtiQ said...

hmm baru je gi tempat ni dan dah update pics kat www.blogmakanbest.blogspot.com

nanti singgah2 la yer :)

deqlis said...

yeke Pap.. BARU PAS PERGI YER...mesti ada pembaharuan..nanti kita singgah blog papa ya..