Recent Post

Thursday, January 5, 2012

Claypot Asam Pedas Melaka Kota Laksamana

photo: sumber FB Claypot Asam Pedas Melaka Kota Laksamana

fullamak sedap betui otak2x dia...deqlis mintak 2 set lagik...:-)
deqlis dan en hubby makan set nasi ulam asam pedas claypot ikan pari ....mmg ada kelainan dari segi rasanya....berbeza dari segi rasa dengan asam pedas Johor.... menurut pembacaan deqlis, resepi asam pedas Melaka nie adalah turun temurun dari keluarga peniaganya... bg deqlis asam pedas Johor lebih sedap...agaknya dah biasa makan dari kecik.... tapi tak bermakna asam pedas nie tak sedap...sedap jugak..ada citarasa tersendiri... cuma ianya kurang pedas....deqlis suka asam pedas yg pedassssssssss hot2x gituw..:-)

kekenyangan laa kami makan malam tue...bukan setakat makan nasi asam pedas clyapot dan otak2x...deqlis dan en hubby juga makan satay....satay nya mmg sedapppp... takde lemak pada satay yg dicucuk dan teknik membakar yg sesedap rasa...tak terlalu terbakar dan tak terlalu kurang bakar...hehehe...ntah pepe2x ayat ku nie..hehe...

okaylah...buat pengetahuan uools, ini kali kedua deqlis ke sini...alhamdulillah dari segi layanan mmg tip top, cepat walaupun ramai orang.... kebersihan pun terjaga...di buka dari 5 ptg hingga 5 pagi...jadi sesiapa yg ke Melaka tak tau nak makan di mana...carilah kedai nie...jika dari Kota A'Famosa tue boleh ikut celah/jalan Jonker Street utk ke sini... (seberang sungai Melaka)...

okay selamat menjamu selera:-)

3 comments:

.: iEyLa :. said...

:)

Cute Mum said...

tengok tajuk jer dah tak tahan nak tekan..
uyun suka sanga2 makan kat sini..
dulu sampai mengidam tau..
terpaksa daddy dania bawa malam tue jugak..
huhu..

Papa-NtiQ said...

ckp pasal asam pedas ni la kan...saya nih org JB tapi bila gi melaka paling best saya suka kat sebelah hotel straits meridian. Ada 2 gerai..bukan yg ngadap bangunan tapi sebelah dia slurppp hehehe. Dari anak sorang baby sampai dah 4 orang besor panjang masih gi sana. Kat JB nih..saya suka kat restoran dalam stadium pasir gudang..x ramai orang tahu tapi memang best dia nyer asam pedas. Deqlis kalu senang2 jenguk la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik makan jerrrr hehehe...dan Deqlis register la yer sebagai follower maklum la blog baru nih sunyiii jerrr TQ TQ TQ