Recent Post

Wednesday, January 25, 2012

OMBAK RINDU versi NOVEL lahh pulakss..

Hari Cuti CNY lalu deqlis tak melepaskan peluang mencari Novel Ombak Rindu...walaupun dah 2-3 kali pergi bookstore asyik sold out shj...akhirnya ke MPH, Midvalley berjaya membeli novel kegilaan ramai nie...al-maklumlah dah layan movie berkali-kali, sampai dialog pun boleh hafal..hehe... so nak layan pulak novel nye...


Deqlis baru shj membacanya sampai muka surat 154....so tak mau laa komen panjang2x.....cuma setakat muka surat itu, deqlis dapat merasakan banyak yang di potong atau diolah oleh pengarah untuk menjadikan tayangan Ombak Rindu mengikut versi filem Malaysia..haha..takkan nak ikut versi filem Hindustan pulak kan??heheh..kang Maya Karin terpaksa menari2x atas katil atau panjat batu kat tepi pantai... hmm agak2xnya macam mana laa rupernya Aaron Aziz klu terpaksa menjadi Shah Rukh Khan?? haha...


siapa dah baca novel Ombak Rindu nie? dari pengamatan deqlis setakat membacanya hingga m/s 154 tue...deqlis dapat merasakan Izzah yg dalam novel tidak memakai tudung. Hanya seorang gadis kampung yang sering memakai baju kurung. Selain itu, mak sedare Si Izzah tue sebenarnya pun sama tak suka kepada Izzah dan tidaklah sakit seperti disogokkan kepada kita di dalam filem. 
photo sumber dari internet.... malas pulak nak snap..sama je kan?? cuma kulit hadapan versi novel Ombak Rindu lama warna pepel kan? takde gambo Aaron and Maya Karin dll pelakon filemnya....versi cetakan baru mmg ada...:-) 


Siapa yang macam deqlis sebelum nie? cari novel nie di kedai2x buku tp asyik sold out shj, boleh laa ke MPH Mid Valley, mmg banyak stok nyer..:-) yg takleh ingat,  masa deqlis beratur nak bayar, ada sorang Mamat nie senyum2x pulak tengok deqlis nak beli Novel Ombak Rindu nie...aiseyy...maluss pulak... tp deqlis wat selamber jer....ada aku kisah?? haha.. 


p/s: uools tahu tak? deqlis nak amik mood baca novel nie, sambil cucuk telingaku dengan ear phone ....boleh dengar lagu temanya sekali..miahahaha...baru ada XTRA feeling bila membacanya...hehe:-) aci tak?

9 comments:

Ezy Chiaki said...

saye dh khattam novel ni byk kali..
tgok movie bru sekali..
novel lg best dr movie..
hihi

.: iEyLa :. said...

adik rase versi novel lg best..
tu yg bile tgk movie die tak feel langsung..hihi

amiey lee said...

hee dh khatam novel ni dn dh khtam novel smbungan ombak rindu nih...

novel lg best.. memang byk kontra novel and filem..

percaya tak kita tak nanges pun tgk filem tu heee cuma naik bulu roma..mungkin sbb baca novel tu rasa lagi sedeh kot..hahahahhaha

kalau smbungan novel tu lagila mcm2 konflik...

Cho Zila said...

novel lagi feelingler kot... tapi filem dia layan gakler...
deqlis duk kat bandar kinrara ker?

Azwa Azee said...

novel ni memang best sis. lama dah baca novel ni.. seingat masa tahun 2003 dulu..

Lydia said...

smlm pn dya g kdai buku but dh sold out lh..hampeh tol!! ramai yg ckp jln cerita x msa dgn dgn filem..nih yg x sabo nk mbca nye kak deqlis..

fieda said...

aritu gi popular..sebijik pun takder..

Belog Sambal Belacan said...

bc n3 d sini mencari ombak rindu

http://akutetapaku85.blogspot.com/

bima niagara said...

bagi novelnya lah
saya nak beli
film and novel bila ada