Recent Post

Tuesday, October 16, 2012

Pertama Kali membeli SimplySiti...

salam uools... nie nak citer sikit...deqlis first time beli barangan SimplySiti nie... al-maklumlah klu tgk2x barangan dia dari dulu2x mmg tak tahu nak beli yang mana satu....sebab semua barang make-up ada stok lagi..hehe...

Deqlis nie suka make-up tp jarang2x sangat guna mascara.. macam leceh jer..rasa mudah comot muka jer...selalu pakai eye liner Avon shj..(fav) tp entah macam mana, deqlis tgk sorang member kat opis nie rajin ber mascara... cantik je bulu mata dia... suatu hari terserempak dengan dia dalam surau, dia baru lepas solat dan sedang bermascara laa..hihi.. deqlis pun tegur laa...


"eh rajin pakai mascara...saya nie malas sebab tak reti pakai asyik comot muka jer...kekadang berkelip sikit sampai kena pipi mascaranya...abis comot muka..... " memeber deqlis tu pun kasi try laa Simply Siti nyer nie... dia kata cuba g nie, ok je pakai, dalam banyak2x mascara mmg best SimplySiti nie tak comot muka sangat... klu terkena wajah pun mudah sapu tak comot...hmm sungguh teruja laa deqlis..hmm org ajak try apa lagi kan? deqlis pun try laa.... yer laa uools..mmg besttttt terus menyimpan hasrat membelinyerr... agak lama jugakk laa baru deqlis dapat beli...al-maklumlah kesibukan melanda diri... bila jenjalan ke Guardian pula, tak semua Guardian ada jual make-up Simplysiti...ada tu....pergi2x salesgirl dia takde...mmg laa asyik tak dapat beli jer... akhirnya baru laa dapat beli dalam bulan October nie...

Bila deqlis pakai mascara nie, ramai tegur nampak mcm real jer bulu mata deqlis...tak nampak mcm pakai mascara... (eh simplysiti kannn???..) sebab mascara dia tak berketul2x...tp smooth jer...yg kelakarnya ada pulak yg ingat deqlis buat extention bulu mata kekekekeke... isshhh takde laa sampai nak extention2x.. tak mahu arr deqlis.. ntah pakai bulu apa ntah...eeiii eeiii...
deqlis cakap..senang jerr guna SimplySiti jerr..:-)

so setakat nie mmg puas hati laa... senang cuci dan tak comot muka..:-)

4 comments:

Makbed said...

terpengaruhhhhhhh!!!!

baby lydia said...

Slmt bermakeup akk..dya x Pena cube simply lgikk

deqlis said...

to Makbed...hehe terpengaruh bg ku sukar...tp sebab barang berkualiti so mmmggggg terpengaruh ler... atter?? nak mata cantikkk kann?? ekekekeke..

deqlis said...

to baby lydia...hehe yedik mohh ler kita bermake-up.. nampak hensyemm tak?? hehe..