Recent Post

Saturday, January 23, 2010

First Day: Super Maxx-5

Hari nie daku ingin bercerita tentang Super Maxx-5 yang daku minum untuk pertama kali. Sebelum minum pagi tadi daku timbang berat badan 64kg. Kira diet ku tanpa makan nasi selama 3minggu hanya dapat turunkan 1kg dari berat asal 65kg.. nie nk obes dah daku rasa nie... walau tak sebesar mana, naik oooooo....10kg ..so mari laa tengok dengan produk ini adakah membantu daku lebih cepat menurunkan berat badan....
ok nie jadual aku minum hari nie...
Minum pukul 9.25pagi..
di susuli 250ML air masak pulak..hmm menurut instructions produk ini mesti di minum dengan 300ML air sejuk di shake dalam shaker...terus minum SATU JAM sebelum berakfast
... selepas tue kita kena minum ar masak antara 500ML-1000ML sehari..
so tadi daku dah minum 250ML laa...

lepas beberapa minit terus perut rasa nak raktebe..(faham ler yer bahasa daku) hehe... hmm lega rasa..
sementara tue aku tunggu sejam lagi baru leh breakfast..
hmm..nk dekat sejam dah nie..
nie daku tepek jus supermaxx-5 nie erkk..



Makan tengahari lewat...hmm sebab daku g kenduri pertunangan Jannah, makan meehoon dan mee pada pukul 3ptg...minum segelas air kordial anggur. dan 3 keping buah tembikai...

Nampaknya daku tak dapat ikut peraturan minum sekali lagi supermaxx5 ini pada jam 7 malam...kerana masih tak pulang lagi ke rumah. tak bawak pulak sepeket...jadi minum lambat laa..

jam 8.00 malam daku makan sekeping roti cicah kuah kari.

balik ke rumah..dalam pukul 10.00 malam daku minum SM5 nie... hmm lambat giller...nasib laa erkk..

tp daku tido agak lewat, dalam 1.40pagi baru daku tido sebab layan TV dan internet...

so tgk lah result esok adakah ada pengurangan???


2 comments:

fie fiey said...

asalamualaikum.. hai skang nie awk dah alami perubahan berat badan x. saya nk cuba gak jus nie.. oke x? tq :)

deqlis said...

w'salam...mmg ada perubahan...cuba cari dlm blog saya nie ada cerita pasai nie..hehe..

cuma bila dah lama minum saya jemu...so bertukar kepada berry.. klu boring berry nanti tak tau nak tukar apa pulak hihi,,,, yg penting badan sihat dan aktif.. alhamdulillah badan tak mudah naik mendadak lagi...

:-)