Recent Post

Tuesday, November 2, 2010

Armanee Condo Damansara Damai

Cantik tak?? inilah suasana di dalam rumah Armanee Condo... klu beli rumah nie ok jugak dekat ngan rumah mak ayah lis ... (abangggg! cepatlah cari rumahhh!!!!) ngan harapan hb deqlis baca lah n3 nie..ngeh ngeh ngeh...

hari ni deqlis usha2 rumah kat Armanee Condo Damansara Damai... dari tahun lepas usha2 nak beli rumah.. target tahun ni nak pindah rumah sendiri lum lagi kesampaian... dalam proses memanjang...hb deqlis mmg laa cerewet dalam soal pemilihan rumah nie... macam deqlis mana2 tak kisah janji ada ruang se co oott nak tanam pokok bunga atau leh laa wat lanskap cikitt pun jdk laa ..tak besar pun xper janji ada cikitt..ngeh ngeh ngeh.. memandangkan sekarang sewa rumah nie pun mahal lagi 3 rat nk 1k kan?? so mmg laa patut sangat kami cari rumah... tahun lepas ada kami usha2 di Denai Alam , Alam Sari dan Bandar Seri Putra...dan usha2 jugak yg kat Klang perumahan nama Ellis tue kan... konon nak sama ngan nama sendirik...pastu survey2 apartment dan jugak kondo2...heheh ...hmm tp kebanyakannya jauh sangat laa dari KL... mcm deqlis ni dah biasa dok area KL di mana klu malam2 boring2 leh turun KL jenguk2 KLCC jap jer sampai.. hehhh (sebenarnya senang nk p Sogo, Masjid India, Mid Valley..hehe..klu jammed leh amik LRT cam kat bukit jalil nieh hehehe).. 
klu boleh memang nak beli rumah bawah tanah...walaupun deqlis tak kisah sebenarnya rumah di awangan nie..cuma deqlis sian kat mak ayah & MIL FIL ... dan juga warga2 emas ..heh..sebab susah nk berjalan naik rumah tinggi nie... pastu kang lak yg gayat... cam deqlis no hal... lagi tinggi lagi bestt hehe.. cuma deqlis tak nak rumah tinggi2 nie jadi rumah sendiri sebab takde ruang nk cucuk tanam..hmm macam lah deqlis nie nk berkebun sangat eceh... hmm tapi nak lak jugak ada garden...small garden pun takpe.... klu rumah tinggin tp leh wat small garden tu ok laa gak...ape2 pun tgk bajet gak..maklumlah rumah kat KL nie dah mencanak2 naik.... huhuhu...tau dulu2 deqlis keje terus beli rumah sendiri..tak yah pakai keta...keta susut nilai..dah jual pun takde untung sesen pun...adushhh!!..nasib laa... 

Jadi bila hb deqlis cakap kat Armanee nie ada ruang leh cucuk tanam..ecehhhh... leh wat landscape cam gambo kat atas nie ...terus laa deqlis teruja kan?? nak nak nak...! ok set...tahun nie dah dekat nak tamat..so cepat2 sikit bang cari rumah kat situ..  at least usahakan cari saper2 nak jual rumah...kita leh laa usha2..klu leh lagi deqlis nak rumah tepi (inilah yg payah sikit..sebab bila tgk kat Mudah byk yg rumah tengah..huk huk huk) . Nampaknya kami kena pergi sendiri usha2 kot2 ada owner yg nak jual dan belum advertise kat tenet nie...mana laa tau rezeki kami kan??? uools tolong lah doakan yer.. atau deqlis dpt cari rumah area2 bukit jalil nie gak pun ok... hmm klu lah owner ku nak jualkan rumah nie..pasti deqlis beli jer...dah puas pujuk..dia takmo jual huhu... sayanglak dah duk sini dari zaman dara pingitan gituw... sampai sorang member kahwin, sorang lagi dah pindah PJ jadi deqlis laa yg take over rumah nie...duk ngn en hb..cam sayang lak... tp nk wat camner?? bukan rumah sendiri... huuuu...
nie suasana kat bahagian bawah Armanee Condo nie agaknya....deqlis amik photo2 nie dari website developer... nampak mcm cantik...tapi ok kah area rumah nie?? siapa yang pernah tinggal, masih tinggal atau pernah datang rumah kawan2/sedare kat Armanee Condo nie leh bg tau tak serba sedikit... pro n cons? plzzz....! thanks.. 
nie map rumah... hmm... rupanya Armanee Condo nie adalah Condo 2 tingkat...OOOOO!!! cam best erkk??  maksudnya cam rumah teres 2 tingkat gak ler?? cuma dia berhimpit2 atas dan bawah kiri dan kanan..hehe..

pepun.. deqlis doa2 byk agar proses membeli rumah sendiri akan menjadi lebih mudah...Al-maklum hb deqlis nie macam2 dia nyer syarat2... nk dekat ngan highway, nk dekat surau/masjid, nak dekat shopping mall, nak jalanmudah access dan jln tak berlubang...adehhh mcm2 lah.. cam deqlis janji ada pejabat pos, mini market dan ada LRT/komuter kira ok..at least senang juga ada pengankutan awam.. samada deqlis nk elak jammed turun KL atau kawan2/sedare-mare nak datang senang kan?? leh deqlis jemput mereka kat LRT.komuter tu jer.... pastu yg penting kawasan tu tak nak jammed sangat..atau selalu jammed yg teruk sampai bontot berasap... dan ada jln2 short cut/alternatif...hmm macam tempat kami duk sekarang.... 

doa2kan lah kot ada org nak jual rumah kat area rumah kami nie pun takper... yg blok A, B, dan C rasanya lebih luas sqf nyer dari blok deqlis nie... ok gak tue kan?? dpt yg tepi mengadap KLCC atau mengadap swimming pool ni pun tak kisah.... 

Klu kat Armanee Condo nie ada surau ke? klu takde sure hb ku kurenggg berkenan....

itu lah msalahnya.... yg berkenan mahal gillos... tak masuk akal melainkan kahwin VVIP hehehe..

walaupun hb ku bukan VVIP...namum dia ttp VVIP di hatiku eceh2x...puji skett mana tau dia baca blog deqlis nie kan?? cepat2 sikit dia beli rumah...ngeh ngeh ngeh...
 Amin.. 

siapa yg sedang carik2 rumah jugak?? jom carik sama2... kot berjiaran kite .atau ada info tentang rumah...meh share kat sini k...

sharing is caring....hehhhh..


Photobucket

4 comments:

Ella said...

Hi Deqlis,

I'm Ella. I am searching for best ISP in damansara damai, and I saw ur blog. My hubby and I just bought the Ground Floor unit in Armanee Condo on this month. Dekat Armanee nih ader surau and in fact our house is next to surau. My hubby rajin jugak join jemaah lain. Actualy there is a blog for resident and management to interact.http://armanee-ra.blogspot.com. Sama jugak mcm u, kitorg pun browse rumah dkt area damansara, sbb kitorg suka area sini, convenience and luxury. We found this house when we browsed iproperty. We fell in love at first sight at the moment agent introduced this house to us. We felt like we were in resort as they implemented Bali concept in this condo, and it is so lovely. Indeed they provided mini market that open from 7am to 12am, gorgeous swimming pool, sauna and hot pool, facilitated gym, multipurpose hall, tennis court, badminton court, 2 covered parking lots with strictly security guard. So it worth to pay 350K for this house. And it is considered cheep for duplex condo with 1645 feet square, as we used to rent Drimba Damansara with 1050 feet square, nearby Polo Club house which the value is almost same as Armanee.

deqlis said...

to Ella: Wow! it's a good info...a million thank you for dropping by & share your Xperiences bout Armanee Condo. I'm really appreciated it. (hrp2 laa my hb bc komen u nie...hopefully...:-) ...)

Ms and Mr Red Ribbon said...

kak, first time sayer gi sana 3 years ago ada bbq kat rumah kawan... memang best sangat2 la rumah kat situ. tapi rental murah (hari tue consider rent rumah jer)...

pastu nie tgh cari rumah dengan future hubby sebab parents nie bising suruh beli rumah dulu la baru bole kawen... ahahaha... so kitaorang gi sana lagi la earlier this year... harga mmg dalam 350k la tapi memang out of budget la. ingat sebab rental tu tak mahal, harga rumah tu xmahal. tengok2 mahal jugak :(

tapi berbaloi la sebab cantik rasa cam dkt bukit, sejuk, selesa. tapi mmg kalau beli jangan sewakan, duduk jer kat situ...

tapi ada satu jer, dari jalan besar tu kan masuk lorong nak gi armani nie lalu flat2, bukan ape, kat situ ramai sgt orang then agak kotor (agak la) crowded sangat banyak kete n motor parking. entah la sekarang camne, dah lama jugak gi sana. tapi kalau rumah, memang cantik. kalau ada budget pon saye nak satu! hehe...

deqlis said...

thanks to Ms and Mr Red Ribbon sebab share pengalaman... wah!! teruja akak nie... akak pun dari sehari ke sehari tingin nk p sana tgk sendiri.. balik rumah mak semalam pun dah sibuk besdey party dah tak ingat gak nk g jenguk..

akak klu leh dpt lot tepi tu cam best kan?? taman dia bentuk L.. kira luaslah sikit...

akak dah survey gak hege kondo nie.. oklah nak kata mahal mmg rasa mahal tp berbaloi gak akak rasa sebab jika dibandingkan harga kondo yg sama di area PJ (dekat2 mutiara d/sara) lebih mahal tau..cecah 650K ke 850K seunit..

ooo jalan crowded yer?? kena p tgk gak nie.. huhu.. jgn jln lubang2 sana sini udah lerr..

dik, nanti klu ada survey2x tempat2 lain area2 KL/lembah Klang ni ke meh laa share ye..:-)