Recent Post

Wednesday, November 10, 2010

Jom ke I-City

Salam dan selamat malam semua...! Wah ada yang sedang senyum2 tue..hmm dapat cuti panjang atau baru lepas jumpa buah hati ke?? ngeh ngeh ngeh... pandai jer deqlis nie kan? dok teka2..hehe...atau ada yg tengah sedih2? alahai...jgn sedih2 yer... baca blog deqlis nie sure tak sedey punyerrr hehehe... buat pembaca blog nie termasuk yg silent reader deqlis doakan kalian semua sihat2 dan ceria2 okay... Malam nie deqlis nak ajak uools jenjalan ke I-City... special dedication to Pak Tam Deqlis... " Pak Tam cepat g I_CITY... mmg best...!!!" I-CITY ni kat Shah Alam di seksyen 7.... memang seronok lah klu masuk I-CITY nie nampak lampu2 yg bergemerlapan...macam masuk ke satu dunia yg lain...wow!

ok..layanlah photo2 deqlis sekeluarga ketika ke I-CITY nie ... buat yang baru nak pergi jenjalan kat sana..deqlis nk bg info sikit... parking 1 kereta RM10 sekali masuk... dapat tiket. Kat tiket tue kita boleh claim RM10 makankat mana2 kedai/restoran yg ada kat dalam tue ..klu makan lebih RM10 kena tambahlah duit sendiri... deqlis tak pastilah sama ada sekarang pun dapat kupon RM10 tue jugak masih ada atau tidak...cuma jika selepas bayar parking tue, dapat resit kan? check lah kat resit tu/kertas2 yg diberi mana tau ada lagi voucher RM10 tue.. tak nak makan pun takper..leh claim air minuman..kan kan kan?? jgn buang pula resitnya... rugi RM10 hehe..
 seronok tau.... dengan lampu2 nyer...dengan ramai orangnyerr... meriah sekali... lepas nie maybe nk g sekali lagi nak bawa family sebelah hb deqlis pula...
 bersama keluarga abang deqlis, mak, dan Sabrina...  alahai si kecik tu lapaqq ka?? mcm nangis jerr?? naper Zharfan??
 Suasana meriah...
 nie jalan2 nak ke sebelah sana pula... kami singgah jap di kedai sebelah kiri tu beli air... guna kupon laa per lagi... ada 3 kupon... datang 3 buah kereta... so guna 1 kupon dulu hehe..
cantikkan?? kat sini lah deqlis dengar bunyi wisel... ingat kan apa...rupanya kesalahan tak  boleh bergambar dalam bangau2 tue...adehhh sabor jer laa... sampai kena wisel hehe... tp deqlis tak heran pun... hihi
 Lawa kan?? jom laa p I-City.... cuci mata tengok lampu2... penuh warna-warni...
 nak shopping?? ada juga tempat uools nk shopping2 kat sini.... ada jual shawl, mainan lampu2 tu, pasu bunga, makanan, pakaian dan mcm2 lagi.
 cak!... sempat laa jugak nyelit sini... lawa kan tempat nie...  jadi buat siapa yg lum p lagi... cepat2 lah p bercuti n jenjalan kat shah alam nie...
  posing lagi.....
 mcm nak petik buah jer...
 layan laa
 CU lampu2 yg ada... oleh en hubby ku...
cantikkan?  jom turun Shah Alam... eceh...promote lak.. pepun.. selamat bercuti..jika ada kesempatan turun KL/Shah Alam singgahlah ke I-CITY nie.. jika siag dah penat berjalan ke destinasi lain, apakata di sebelah malamnya ke I-CITY nie..

2 comments:

Mata Hati said...

mana satu deqlis ni..blink blink sangat tempat tuh sampai tak nampak tuan blog..hehehe :P

dengar kata kalau nak amik gambar kat sini kena bayar, betul ke?

deqlis said...

eceh3x... yer lah siapalah deqlis kan?? lain taunnn deqlis lak pakai bj blink2x hahahahaha... :P

mana ada nk amik gambo kena bayar?? setahu deqlis parking 1 kete RM10 jer..pastu suka ati laa nk amik gambo style apa2 pun..jnji ngan pgg lampu2 tu kang ada laa wisel berbunyi hehehe..

cuma ada satu tempat/dalam building yg nk masuk kena bayar.. tp tak mahal lah... leh guna kupon tu jugak.. cuma deqlis satu family tak masuk laa tempat tue (seluas sebuah kedai) cz org terlampau ramai..crowded bangattt... so mmg tak masuk laa area tue... jenguk kat pintu luar jerk..

tp klu area2 lain yg macam deqlis amik gambo yg dok ada nie mmg tak kena bayo... :-)