Recent Post

Wednesday, December 22, 2010

KISAH SHOPPING XYZ

Salam dan selamat pagi semua... nampaknya pagi nie baru berkesempatan berblog...semalam deqlis sempat join2x contest dan GA jer... sibuk sikit dgn pelbagai urusan. Hmm mcm mana pagi nie?? harap semua sihat2x ya.. deqlis pun alhamdulillan sihat dengan cuaca yang sejuk ala2x di Cameron Highlands di Bukit Jalil nie.

Pagi nie nak bercerita sebuah kisah pasal kasut... dengan lebih tepat lagi ...pasal nak beli kasut... kisah lama..diberi nafas baru..heheheh... sesedap rasa sahaja diriku menulis..miahahaha...

Al-Kisahnya " dinamakan XYZ"....Apa dia XYX? kena laa baca sampai katam.ngehhh neghhh ngehhhh.... Al-kisahnya bermula semasa deqlis nak shopping kasut. Jalan lah punya jalan dalam shopping mall dalam jam 5 petang.... Pusing sana pusing sini masuk kedai itu kedai ini, butik itu, butik ini..hmm yg jual kasut laa heheh.... yg pelik+geramnya mmg tak jumpa yg berkenan.....yg display byk yg tak berkenan.... hmm mmg susah nak cari kasut yg berkenan di hatiku...... Setelah sibuk mencari..(siap p minum dulu )haha....akhirnya terjumpa sepasang kasut yang betui2x terbekenan dihati.... tapi harga?? makkk aiii standard...yg berkenan bayang sales pun tak nampak huwahahahah.... so 2-3 kali juga masuk butik nie... ngehhhh... p butik lain pun hmm mmg takde yang berkenan... then pergi balik butik tadi...so dengan penuh nekad nak beli la kasut tue... pejam mata jer laa bab hege tue ... dah try2x tue.. apa lagi...suruh laa bro tue amik saiz kaki deqlis... macam biasalah deqlis akan inform saiz kaki biasa saiz 6, klu US/UK saiz nie dalam 5 kot atau 4 kena try dulu... tahu tak jawapan sales person tue?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Sorry..kasut tue ada saiz 7 dan 8 sahaja....

huhuhu...

haha?? saiz 4 1/2 pun takde? dia geleng...adehhh 

dia jawab.." kasut nie saiz 4 dan 5 tu dah lama habis... sejak display terus habis..."

dlm hati ku..pesal laa tak dtg masa dia display kasut tue dulu...uwa2x...
dia tambah...
"kasut nie mmg laku, cepat jer habis... ini ada 2 color yang tinggal, datang hari tu 3 color... mmg saiz 4 dan 5 tue masa letak2x terus habis..." so

dalam hati deqlis........waaaaaaaaaaaaaaa! uwaaaa! uwaaaa!.. kontrol...tau ..klu tak mau jer menitik air mata kat dalam kedia tue..kang banjir pulak shopping mall tu huk huk huk....

sabor jerlaa...ingat dah tamatlah pencarian mencari kasut malam tue... rupernyer tidakkK!..

uools tahu tak perasaan deqlis masa tue ??? huk huk huk... sedey tui... jam dah menunjukkan 10 malam... nak g shopping mall lain pun dah nak tutup jugak.  ada hati lagi tue nak cari kasut yg sama dekat butik yg sama tetapi di branch yg berbeza pula....hihihi kot2x laa masih ada yang jual... tp sebab dah malam...mmg balik jerr laa... sampai rumah... dok teringat kasut tue, esok pun teringat kasut tue... hmm ntah bila lagi leh dpt g beli... nak tunggu free time pula nak survey kat tempat lain...uwa uwa...uwa... haa itulah al-KISAHNYA XYZ yakni----> KISAH " BILA DAH BERKENAN SANGAT2x  DAN NAK BELI SANGAT2x TAKDE, BILA TAK NAK BELI TU ADA JERRR" 

Moral of the Story.. klu nak beli kasut awal2x pagi dah gerak...bukak2x shopping mall terus serbu..jangan 5-6 petang baru nak ronda cari... ngehhhh... at least jika takde saiz ke boleh ke shopping mall lain...^__^


P/S: deqlis juga teringat al-kisah temankan seorang kawan baik deqlis nak beli kasut... Makk aiii... rasanya dekat 3-4 shopping mall dia geledah...deqlis nie teman jerkk..miahahha.... kawan tu tak jumpa2x kasut yg dia berkenan...tak silap deqlis One Utama pergi, Mid Valley pergi, Bukit Bintang pergi, KLCC pergi... yang boleh jadi banyak shopping mall tu seingat deqlis masa tu cuti umum, jadi ada beberapa kedai yg tak bukak, maka untuk puaskan hati... dia nak mencari juge....maka terjadinya mencari kasut dekat keempat-empat mall berkenaan....   masa tu deqlis yg kuat berjalan pun ...mau pengsannnnn hahaha.. bila dikenang2x balik rasa kelakar pun ada... 

oklah pepagi nie citer2x kasut pulak... hmm syiokkk jugak klu dapat shopping kasut erkk..hihi.. 

uools ada pengalaman camnie tak?? hmm pengalaman beli barang apa2...yg mana BILA DAH BERKENAN SANGAT2x  DAN NAK BELI SANGAT2x TAKDE, BILA TAK NAK BELI TU ADA JERRR SEPAH2x..miahahaha...

mungkin pas nie klu nak g shopping kena wat mcm nie kot miahahaha... 

6 comments:

Fieza79 said...

sama la kfieza pon klau nk mencari kasut kemain payah..itu tak bekenan ini tak bekenan...sama la kess...huhu

Hezesuze said...

eh eh kira kita nie saiz kasut samalah huhu

now mmg payah nak carik saiz 4 kan kan

deqlis said...

to all: tu laa kan...miahahaha..
deqlis saiz 4 setengah...klu 4 ketat pulak rasanyerr..tu yg payah..ada setengah2x nie..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

singgah n folo skali...217

Mata Hati said...

selalu terkena mcm tu.. bila nak dibeli, takder pulak saiz kasut atau sandal..

bila dah beli, dtang balik ke kedai tu seminggu kemudian, ada pulak saiz yg dikehendaki tapi tak boleh buat apa2 sebab dah beli jenis lain..huwaaaa!!!

deqlis said...

to Ladyzul: thanks...

to Mata Hati: ha ha... rajinnyer lps seminggu dtg... deqlis mmg p cari kedai lain sampai jumpa... klu tak jumpa itu yg sedeyyyy memnajang... klu jumpa loncat macam katak keh keh keh.... tp klu ada terjumpa yg seakan2 tu pun kira okay jugak...