Recent Post

Monday, December 13, 2010

MAHA 2010: Makan Malam & Battle Of The Band

Hai..masuk blog deqlis nie..mesti cerita MAHA 2010 tak habis2x lagi kan kan kan??? haa ... meh laa layan kejap.. lagipun mmg byk sangat photo kat sana sampai deqlis terpaksa edit2 kasik kecik2 sikit dan uools leh tgk byk gambo dalam satu frame...:0).. Macam biasa,,klik photo untuk tumbesaran:o) Sebelum itu... selamat tengahari...:-)


di saat menunggu bas untuk ke kawasan Ternakan... alah yang ada Seladang, lembu, Kambing dsb nya tue..sememangnya hari makin gelap...  perut kami tak lah rasa lapar sangat2x... cuma masa sampai2x tue, mata deqlis ngan hb dah hilang fokus agaknya...  nampak tak signboard yg deqlis snap di photo di atas?? boleh tak ingat itu adalah kawasan yang lain?? deqlis mati2x ingat bas tu bawa kami ke arah pintu1 yakni bumbung biru... agaknya bila tgk org ramai beratur, deqlis pun beratur lagi...adehhhh..silap laa..ingat lokasi tu mcm sgt2x kat pintu 1.. . dah beratur panjang2x gitu sempat laa borak2x dengan akak yg datang satu family yg sama2x beratur ... last2x bila nak naik bas, deqlis tanya, "saya nk ke kawasan ternakan, bas nie ke sana kah?" tau bro tu jawab apa?? "haa sinilah kawasan ternakan???" haaaaa...%308=+-%2& adehhhhhhh!!! ayoyo penat jer beratur panjang tadikan?? itulah agaknya time tue masing2x dah hilang fokus kot + dah malam+ letih kot.. 

..deqlis sebenarnya  dah sampai pun rupernyerrr..aduhhhhh!!... agaknya perut tak terisi lagik kot?? sebab dok sakan jalan2 nie sampai tak ingat makan... haa... (dari rumah sebenarnya dah makan puas2x hehe) 

Sambil2x jalan2x mencari di mana laa binatang2x itu, sempat lah baca direktori besar yg ada di situ.. wah besar juga tempat nie... sedang melilau mata mencari nampak gerai2x menjual pelbagai hidangan... bentuk gerainya membulat...kira kena mengelilingi tempat itu lah survey nak isi perutku dgn makanan apa...haa.. disebabkan hujan secara tiba2x...mula2x renyai sikit jer...selepas tu agak lebat, maka oleh yg demikian....deqlis ngan hb lepak2 lah dekat meja2x makan gerai2x tadi...sambil2x dok perhatikan satu persatu hmmm..ada jual menu apa ya di sini?? hmm daging arnab pun ada, sup ada, burger ada, yong tau fu ada, jual air ada, kacang rebus ada,  ...ohh byk sungguh lah..mcm2x ada...eh.. tak tersebut semua kat sini... 

mata deqlis pun melirik ke meja2x orang lain..nk survey tgk...menu apa yg menjadi pilihan orang2x kat sebelah2x ku ya??ngeehhh.. al-maklumlah al-kebiasaannya menu yg sedap2x pasti ramai yg order kan?? so deqlis mengambil keputusan untuk ORDER Nasi + Ayam Goreng Berempah. Yerlah ikutkan tak makan nasi pun lagi ...so bila tgk kiri kanan, depan belakang yang bawak Nasi Ayang Goreng Berempah nie nampak menyelerakan..jadik deqlis beritahu lah hb nk makan itu... nampak mcm sedap jerr org kat sebelah2x makan..hihi..

so apa lagi...ngan pantasnya en hb belikan... tp sebelum tu bincang dulu.. bincanglah nak amik 1 ke 2?? macam biasalah kami nie risau beli 2 tak sedap..nanti rugi..membazir jerkk....jadi bincang2x..amik 1 dulu... tetapi deqlis pesan..jk en hb rasa lapar, better order 2 terus nnti lambat pulak dpt second order..... 

deqlis pun tunggu lah menu siap...sambil2x tue deqlis dok dengar nyanyian.. live band yg kedengaran sampai ke gerai2 n meja deqlis nie..... tak tengok lagi..baru dengar audio jer.. mmg best...terhibur laa daku dalam hujan2x itu..sambil mata dok melihat en hb pergi membeli makanan... nak pergi sekali tak boleh laa kan? nanti meja org kebas pulak ngeehhh...  lagipun bila duduk jer...dah rasa penat yaaa amat... itulah jalan sakan satu hari suntuk...
haaa... tue nampak dakk?? dok tunggu order hihi....  sekali order sampai!..sampai2x terus deqlis rasa... waduhhh!! sedapnya!!! ayam goreng berempahnya pun sungguhlah besar.... harga?? RM5.50 jer.. mmg murah... klu kedai mamak pun ayam RM3 tp kecik ...hehhhhh... so deqlis pun makan.. en hb pandang2 jer..(cam tak kisah lagi) eh luper cakap, hb deqlis beli 1 jer... ngeehhh... so deqlis makan.. nak share ke?? nak? sian nie tgk dia pandang jer.. (katanya tak lapar lagi) isshh..sian so deqlis suapkan lah ...(alah ingat time kahwin jer sesi suap2xan nie?? isshh selalu tau..! jgn mare) hihi.. so lepas kasi sesuap..en hb senyummmmm... senyum ada makna laa tue.. pastu deqlis tye lagi.. sajer ngetest..nak share ke?? en hb kata.. nak share ke?? sengih pulak... haa.. dah tau dah... tengok air muka dia sahaja, sememangnya dia tak nak share.. hihihi..  sebab kan se suap yg deqlis kasi tue, terus menggoda en hb utk beli i 1 pinggan lagi... deqlis senyum jer lah...dlm ati..hmm mmg sedapp pun.. share takut tak cukup pulak heheh.... tahniah pada penjual tu...sebab bukan senang kitorang nak puji2x sedap nie tau.. klu tak sedap kitorang diam jer,...sebab sedap nie lah nak masuk dalam blog... cuma deqlis tak tahu lah siapa2x owner nyerr.. pepun mmg berbaloi makan Nasi Ayam Goreng Berempah tue...siap ada kuah2 yg sedap ala2x kuah kari + sambal belacan..  Akhirnya sorang 1 pinggan juga laa... al-kisahnyerrr... abiss diett...hihi..

haa.. macam deqlis katakan tadi... sambil2x makan  tu terhibur dengar nyanyian kan?? lepas makan kami pergilah ke khemah di mana datangnya lagu2 yg menghiburkan tadi... lagipun masih hujan...so xtvt deqlis bertukar lah dari nak melihat Seladang ke ..... Layan Battle of the Band kat bawah nie.... 


Memang best tau... group nie namanya Projek D, merekalah yang menjadi Juara pertandingan yang diadakan di MAHA nie... mmg sedap suara nnyerr.. disokong pula dgn sistem audia bunyi yang mantap... mmg layan laa deqlis malam tue...:-) suker group nie... mmg entertainer... siap bertepuk tanganlah kami...termasuklah ada penonton cilik.. baby you... rilek jer baby tu tgk bro nie nyanyi dengan muzik yg sememangnya kuat.. berdegup jantung dgr bass nyer tau... fullamak..mmg best laah..

haa ini sedikit info tentang pertandingan itu,


PERTANDINGAN BATTLE OF THE BAND 2010 DAN KARAOKE TERBUKA KEPADA PARA PENGUNJUNG

TARIKH : 4 DESEMBER 2010
MASA : 10.00 pagi - 10.00 malam (Pendaftaran :8.00 pagi- 10 pagi)
TEMPAT : PENTAS LAMAN TERNAKAN
Bayaran pendaftaran : Band - RM100
Karaoke - RM10
HADIAH UNTUK LIVE BAND
TEMPAT PERTAMA : RM1,500 + Hemper TEMPAT
KEDUA : RM1,000 + Hemper
TEMPAT KETIGA : RM500 + Hemper TEMPAT KEEMPAT : Hemper * 3

HADIAH UNTUK KARAOKE
TEMPAT PERTAMA : RM500 + Hemper
TEMPAT KEDUA : RM300 + Hemper
TEMPAT KETIGA : RM150 + Hemper

SAGUHATI : Hamper * 3

*Terbuka kepada semua pengunjung yang berminat

haa.. jadi mmg deqlis layan Live band nie lah di kawasan ternakan tue... tak dapat tgk binatang2x tu pun... huk huk huk...nampak dari jarak jauh jer...  sebab hujan berpanjangan... sampai jam 10 malam dah tau.. akhirnya...naik bas rapid ke pintu 1.. sampai MAHA tutup lah kami dok ada lagik kat situ..heheh... 10 lebih2x baru sampai dekat kereta... dekat jam 11 lebih juga baru samai rumah... itupun tak sempat shopping tue... uwa uwa...  rasanya klu MAHA 24jam...mahunyerr kami dok berjalan lagi kot heheh.. haa...

maka, ada laa 2nd day at MAHA 2010...hihi..

so?? x abis lagi laa pasal MAHA...kih kih kih...

bersambung :-)


3 comments:

PUANSTOBERI said...

seriyes, kalo ada anugerah utk pengunjung terhebat di MAHA inilah org nya..
sakan tu berentry entry hanya utk MAHA.. leh jadi duta MOA sok nih. tehehehhehe

... said...

salam.
oo..yang saya nampak kat situ, akak n the gang la ya?

:D

deqlis said...

to PNSTOBERRI: ituw penangan 1st time g MAHA... hehe..

wah! MOA nk amik deqlis jadi duta ka?? boley2x takde hal punya.keh keh keh...

to ...: nie nama dot dot dot ka?? nampak awat tak tegur??? malus2 kucing pulak..:-) pas nie nampak tego okay..:o)