Recent Post

Thursday, December 2, 2010

Mesej Songsang Part 1


Salam dan selamat malam semua buat follower, havoc reader, silent reader mahupun yang bukan readers...haha..
oklah malam nie deqlis nak bukak topik serius sedikit berkaitan mesej songsang.... atau email berantai atau mesej berantai yang setahun dua dulu heboh tentangnya dan kini kembali lagi... yang sedihnya ramai dikalangan kita yang tidak tahu dan terus menerus mempercayai mesej songsang ini dan secara tak langsung meruntuhkan aqidah kita yang beragama Islam.

Apakah mesej songsang yang dimaksudkan oleh deqlis?? Sebenarnya tajuk mesej songsang ini juga pernah dijadikan satu topik khas dalam sebuah rancangan di Astro Ria suatu ketika dahulu menerusi rancangan Bersama Dato Fadzilah Kamsah. Bagi mereka yang pernah menonton pasti ingatkan? Semasa program itu berlangsung, deqlis masih bekerja dengan team bersama Dato FK itu..

Sebenarnya deqlis ada menerima sms songsang nie semalam, dan merasakan wajar memberitahu (bg yg belum tahu) bahawasanya meng "forward" kan sms/mesej/email spt itu adalah salah walaupun sekali pandang dilihat seperti tiada salahnya...

Mesej songsang yang macam mana kah yg deqlis maksudkan?? tunggu entri berikutnya ya.. jap nk p cari handphone..ngeeee...ngeee....

kita minum dulu...;-)

P/S: Gambar di atas sekadar hiasan...terima kasih pak google...:-)

2 comments:

Mata Hati said...

sedang menunggu sambungan dari deqlis, cepat..tak sabar nak kongsi pendapat ni

deqlis said...

dah sambung part 2...
pendapat apa tu yg nk share?? meh laa cter..