Recent Post

Friday, December 3, 2010

Sembang Petang & Eh! Tak Kena Gaya

Salam,

Selamat petang...tengah minum petang ke?? tak sabor nie esok nak pergi MAHA... pagi2x sesudah Subuh kami nak p...hehehe..penuh semangat hehehe... hmm harap2x dapat masuk awal, dapat parking dengan mudah dan selamat... jgn laa ada kesan2x calar pulak nanti huhuhu...mintak2x laj dijauhkan....so tolong2x tolong lah bawak kereta anda dengan berhati-hati tanpa menggesel keretaku haha...

Sebenarnya petang2x nie deqlis dengan hubby sembang2x dan terkeluar satu topik.. tentang penampilan lah..
sebenarnya en hubby lah yg mulakan.. dia tetiba kata " baju mahal, kasut mahal" tapi tak lawa pun nampak...! mcm tak kena gaya... ehh!! bila pulak hb deqlis jadik perunding imej...? dan saper laa yg dia tgk sampai terkeluar ayat tue dari mulut en hb ku... deqlis menambah asam garam jerk lagi..."memanglah tak semestinya yg murah tu tak lawa dan tak nampak cun" hehe... kasi contoh lagi " klu baju murah pun, jika pandai mix & match baju tue akan nampak kelasss yang tersendiri dan pemakainya pun nampak lawa" eceh... cakap mcm perunding imej gak laa hehe... en hb angguk2x kepala dia tanda setuju... betui laa kan?? kadang2 org yang mampu membeli barangan mewah atau branded2 spt kasut mahal, baju mahal bak kata segala mahallah tetapi bila dipakai macam ada yang tak kena.. hmm something wrong somewhere laa pada penampilan tue....

bila pandang macam budak2 sekolah jer, atau takde imej laa atau senang kata "tak kena gaya" laa... sayangkan? macam deqlis nie, kalu adik2 ke, kawan2 rapat ke daku dah tegur dah, bukan apa, deqlis pun suka tgk org lain nampak penampilan yang kena gaya, kemas dan cantik dipandang..


P:S: Kecantikan adalah hak milik setiap insan..^__^
photo: google: ...contoh cikit... walaupun simple, tetapi kena gaya.. 


2 comments:

PUANSTOBERI said...

huhu..len org len la citarasanya.. ada yg pandai bergaya, ada yg mmg suka simple simple..jgn ikut 'bio pape, asei bergaye yer'

deqlis said...

alamak..jg salah faham...
deqlis bukan cakap bab simple..
kadang2 org yg simple2x nie pun nampak bergaya... sebab tu kata kena gaya...

yg peliknya org yg branded2 nie tp tak kena gaya... nampak lekeh atau nampak tak kena laa..

macam mana laa nak g tau..
hmm,, contoh mcm A pakai baju mahal, kasut mahal, beg mahal tp tak nampak mahal atau ekslusif tue... itu yg deqlis kata sayangggg!!..hahaha..

ada tu simple jer, barang takdelaa mahal mana, tp nampak cam mahal

pernah tak jumpa camtuh??