Recent Post

Thursday, December 16, 2010

Sila Tahan Godaan!!!

Haa... apa khabar?? selamat tengahari...  deqlis nak cerita pasal Sila Tahan Godaan...

pertama...godaan terhadap bau2an makanan yang enak2x.. godaan terhadap iklan makanan yg lazat2x, godaan ajakan makan free oleh kawan2x tengahari ini... yer laa puasa tu buat cara puasa... termasuk sila tahan godaan2x lain heheh... yg pasti tengahari ni etak ler deqlis nak ke blog2x sudu dan garpu...haha,,pepaham jer lah... ngehh ngehh ngehh.. rasa2x time Asar nanti boleh merayap2x ke blog2x berkenaan.. cari idea nak masak apa kan??

kedua... isshh klu anda digoda oleh suami orang?? haaaa??? hmmm....terkeduu japp... hmm ada kes mcm nie.. hmm susah jugak nie.. nak2x klu suami orang itu bos anda kan kan kan?? hmmm ..1. cuba jauhkan diri dari bos tu, penting2x jer jumpa.. tak jalan jugak 2. berhenti kerja cari kerja lain... insyaAllah rezeki ada di mana2x..

ketiga... di goda oleh isteri orang?? waduhhhh!!! iman kena menebal!!.. nie kes berat nie... 1. nasihatkan dia atau jauhkan diri jugak jika tak makan nasihat 2. beritahu isihati anda... anggap dia as kawan jer..tak lebey.. 3. Jangan beri harapan 4. dekatkan diri dengan isteri sendiri klu yg dah kahwin/jika belum kahwin, cepat2xlah kahwin..hehe.. 5. dekatkan diri dgn Tuhan.

keempat... godaan nie ramai yg failed... haha... godaan dengan SALES!!! hehehe... klu mula2x nak tgk2x jer..last2x..rembatttt ..ayat standard " alah SALES"..miahahaha...

okaylah..  klu ada yg kelima , uolls sambung k.. titik

3 comments:

... said...

salam..
yang last ni, menarik.haha..

"keempat"

susah juga dilahirkan sebagai orang perempuan. pantang tengok sales

:D

Amy Syaquena said...

As'salam...

minta di jauhkan lagid ari godaan2 macam nie tapi godaan sale tue x pe he3...i like

deqlis said...

hehe..:-)
nak2x kat online pun byk sales kan..