Recent Post

Friday, January 28, 2011

Midnight:Makan-makan di Kampung Baru, KL

As-Salam semua...harap sihat2x yer... kali nie deqlis nak sembang gebang kisah deqlis n hb yg kuar malam..hehe.. kali nie deqlis tetiba teringin nak makan Tom Yam di Kampung Baru... dari dulu2x sampai sekarang klu nak makan tom yam sedap pasti ku pergi ke kedai ini... takmo lain selalu kena tak sedapp ngan tekak ku... melainkan satu lagi tempat makan air-cond yg tomyam nyer sodap adalah di Ichiban Ramen:-)...

Punyalah giller kan..teringin makan dalam jam 12 malam... mula2x bg tau hb... pastu hb lak cakap, haa siaplah klu nak pergi...wo wo wo...bestt nyerr.. dapat makan tomyam hehe.. maka, al-kisahnya bermulalah sepasang merpati kuar malam2x buta menuju ke Kampung Baru..hehe..orang lain sibuk dibuai mimpi, weool pergi makan..ngehhh...

bergambar depan kedai.. kedai yg bercahaya tue...

suasana dalam kedai...mula2x tak berapa ramai orang, lepas kami masuk jer,...tu dia ramai yg masuk
eh! ramai gak yg makan pagi2 buta nie erkk?? hehe..
tapi tue ler..rezeki kami lah..sampai cepat... order ..order...cepat jer sampai..
al-maklumlah tukang masak mesti terus zappzupp masakkan apa yg weeoll order hehehe..

 punyalah rasa macam tak makan setahun...sampai2x jer pesanan Mee Hoon Tomyam pesanan deqlis..terus ngapppp.... mmg sedappp... licin ko!..hehe.. en hb pulak lagi laa macam tak makan seabad..kih kih kih.. dia order Nasi Daging Merah lagik... + sup kosong dan macam biasa deqlis suka minum fresh orange... amik satu jerkk..gelas besarrr... memalam takde nyer nak minum bebanyak..share je ngn en hb..:)
solosaiiii sudah... x senonoh tui deqlis tunjuk gambo pinggan kosong erkk hehe..
 gambo tisu pun snap... amacam?? sebenarnya tisu nie sedang ditarik oleh en hb...deqlis snap guna fast shutter speed..ngehhh..


Selepas perut dah kenyang, weools terpandang seekor kucing yg comel... dari jarak jauh suh en hb snap..

comeyyy kan?? geram tui deqlis tgk..:-)


Selesai makan kat port weools.... heh heh... deqlis n en hubby singgah pula di Ramly Burger Kampung Baru. Buka 24 jam tau.. kat sini macam2x ada... barang2x dapur boleh dikatakan semuanya ada..dari gula , bawang, ayam, sayur semua ada... jadi jika nak beli barang  dapur tak kira masa cam kami nie suka jadi burung hantu... memang sukalah shopping kat sini. Malam tu deqlis rembat roti burger 40 biji... hahaha... beli macam nak meniaga !!... biasalah weool buat macam2x dengan roti tue.. kejap ke habis..haha..kuat makan tui weools kan kan kan?? hehe..
en hubby yang baru nak melangkah masuk...

FYI, di sini juga ada jual burger siap masak... ada stall dalam kedai nie, tetapi waktu siang je ada...malam2x nie hanya jual barang mentah shj..semua ada kat sini...hot dog, tepung gandum, kentang, mashed potato, fun fries, segala jenis tepung, garam dan ada dah kusebut pun kat atas tadi kan?? haa.. klu nak beli chicken chop pun ada ... 24jam pulak tue..i like!!!...spesis manusia tak suka shopping time org lain shopping..hehe.. dan jenis manusia tak suka kuar waktu jammed2x... tetapi jika dari awal mmg i dah rela ianya bakal jammed takper.. i jenis sanggup pulak redah jammed.. hehe.. tp klu sj2 nak kuar mmg malassss arr time jammed2x... ooooiiii cik puan deqlis oiiiii ...aper laa dok sembang jammed pulak?? hehe.. pep2 ajer..hehe.. jgn pala hotak ku yg jammed udah hehe..

oklah..ni entri autopublish.. deqlis busy sejak 2 menjak nie..huk huk .. 2-3 hari lepas pun byk yg i autopublish.. kecuali yg pasal KISAH PINJAM DUIT tu live...ngehhh.. 

okaylah... tata titi tutu:-)

P/S: makan2 nie pada hari rabu malam khamis lepas !!!...weeols balik bukit jalil sampai rumah jam 1.30 pagi:-) dah ada baby mmg tak leh laa wat lagu nie...:o)

6 comments:

PUANSTOBERI said...

Ni kat mana ni deqlis? maksudnya kedai tomyam tu kat mana? Haha. Org Kg baru pun tatau kedai ni kat mana.

Gigih uols pi mlm ari keja eh. bagus..bagus.. :D

Hezesuze said...

tak pernah jejak kan kaki kt kg baru tu huhu

Mama Zharfan said...

me rindu nak mkn tomyam yg sedap-me msk sendiri tak sedap mcm kat kedai heheh

my tq entry:

http://suzie284.blogspot.com/2011/01/gelang-suasa-gojess-tq-deqlisellismelia.html

juelee said...

eh ni gerai tom yam 3000 tu ke deqlis?

deqlis said...

to PUANSTOBERI: nie kat kg baru...berdekatan dengan kedai KEROPOK LEKO..kat 1st photo tu ada nampak kedai kopok leko kan?? kedai tomyan nie opposite dia.. namanyer kedai Johan Tomyam...

to: Hezesuze: kena p taw... kedai nie menjadi pilihan ku dari turun temurun:-)

to MZ: mmg rasa tomyam kat sini lain dari rasa tomyam kat kedai2x lain... rasa thai punyerr yg bestttt!!.. pernah beli paste tomyam dari padang besar pun still rasa tak sama ngan kat kedai nie wat..mmg sedapp...:-)

to julee: bukan...nie kat johan tomyam....dekat dengn kedai jual keropok leko mentah dari terengganu tue...

g lah rasa...sure sodapp.. tp tak tau ler tekak deqlis kan?? tp me ngan hb mmg suka tomyam kedai nie..klu g kedai lain, sure nyesal sebab tak g kedai nie..hihi..

LIYA said...

makan nasi cmpur tghari di mz tu best sgt, suka ketam lemak dia