Recent Post

Wednesday, January 12, 2011

Safi Rania Gold


Salam....dan selamat petang..busy skett hari nie...sebab tu tak sempat nk buat entri baru..maka oleh yg demikian... deqlis tepek laa pic Safi Rania Gold yg baru di beli semalam...

hmm..terbeli ngehhh...
sebenarnya..deqlis nie bab penjagaan muka mmg tak jaga pun..
tau nak tido cuci ngan air, pastu tido..takde toner2x...takde pelembab2x, takde serum2x bagai..
alhamdulillah mmg muka okies jerr... 

cuma bila tgk iklan TV... tetiba teruja..
masuk Mydin semalam...setelah sekian lama tak pergi (sebab jauh dari rumah ku ini)
tgk org... wah! dalam 15 minit duk area kosmetik dlm mydin nie, sungguh ramai yg amik cream pelembab malam Safi Rania Gold... tetiba adik sorang tue tegur..."haa kak tak nak cuba ker?? best tau.. saya nie dah beli dah set siang..nie nak tambah nak beli set pelembab malam" deqlis saja laa tye "hmm bagus ke dik?" 
best kak...yg nie jgn kak, tak best.. (masa tu deqlis pegang produk lain) saja laa tgk2x... konon nk baca2x dulu kandungan bagai kan???

lepas adik tu beredar, makin ramai laa yg amik cream pelembab malam..

Hmm sebab teringat mak deqlis selalu cakap suh pakai toner, pelembab bagai nie..(yg sebenarnya tak kisah pun sejak bertahun..) last2x terbeli jugak... malam tadi pakai...hmm rasa sama jer.... tgklah kot2x leh tambah comel ..miahahaha...

set siang Safi Rania Gold tue RM39.90
yg pelembab malam shj RM22.90 
sebenarnya ada juga set malam...cuma deqlis tak amik pun...
nie pun gatal beli...shj tambah xtvt sebelum tido...hehe
 okies laa..kira nak jaga laa jugak muka ..
sebab umur pun dah makin meningkat..

tp uools tahu apa en hubby cakap??
kata takde masalah muke...
huhuhu.... kan?? uwa!!

deqlis jawab..
" nak kasik lagi elok bang ooii... jaga sebelum jadik teruk..haha .ingat kete je nak kasik maintenance?? " miahahaha..
terus en hb senyum... tau laa dia perli deqlis... dia tau deqlis mmg malam, cuci muka je, Zassss tido..hehe..malas nak bertoner2x nie... ader yg lama pun tak pakai2x....takde sapu ituw inis.. heheh..
tp ni salah satu azam thn nie jugak laa...kena rajin tepek toner, pelembab, serum dll..keh keh keh...
mak deqlis kat rumah pun rajin buat... pastu sok sek sok sek suruh deqlis buat... okies laa mak ku... ku nak buat lerr nie...ngehhhh

P/S: Sabar yer pemenang contest deqlis...jgn risau..i ingat!! tak lupa punyerr... sabar2x.. nanti i announce pasti uoolss meloncat2 hehe..



2 comments:

zatil said...

Salam Deqlis...
I baru guna set ni 1 month..and so far ok sgt..
Sebelum ni guna Estee Lauder Cyber White Ex tu..mmg ok juga tapi biasa jer..
Ramai kawan2 yang pakai Safi Rania ni n bila sendiri try..mmg ok :D
Gud luck!

ps: kita nak masuk GA holiday..tapi tahun ni x gi mana2..huhuhu

Hezesuze said...

weols pernah try pakai cream siang jek..tapi tak sesuai ngan kulit weols makenye berbalik/setia pada olay total effet sajork....huhu