Recent Post

Wednesday, February 16, 2011

Citer Makan-Makan @ Big Brother

photo: kredit to goggle

As-Salam semua... kali nie deqlis nak bg tau... yg restoran nie mmg bestt!!..menu2x nyer sodap2x... pernah masuk dalam JJCM... ingat tak??


jemput makan ...:)
dlm ati ku.." eh mana menu yg ku nieh idakk sampai sekali??"
hmmm mungkin yg bakar2x nie makan masa sikit ye dakk?? sabor menanti..
taraa... dah sampai menu pesanan deqlis.. a'ah sesekali nak ubah selera..
en hb jer tetap ngan menu nasi goreng dia..tp nod bad..nasi goreng tu sedap..big size lagi..

haa..yummy...nie deqlis punyerr tau..ngeee...  
panas nie...perghhh tak sabor nak makan.... menggelegaggg bibiqq..heheh..

haa...dah konyangg perut...senyum laa cik abang kite nie....hihi
pasnie kita dtg lagi erkk!!.. nak try Chicken chop dia pulak...
habis laa diet... hihi.. 

hmm yg deqlis boleh citerkan..
Sedap dan big portion. Memang boleh share dan taste each other’s order.
minuman?? macam biasa weools akan order warm water/sky juice satu, dan air manisnyer kali nie adalah 
Mocca Latte RM6 segelas..

so 


Total bill? 
RM37++. Not bad...

nak try ?? jom kite ke...

Big Brother Restaurant
No. 3G, 3-1, Jalan 5/20,
Pusat Perdagangan Kota Damansara,
PJU5, 47810,
Selangor
Contact No : 012-211 5190 – Hadi
Business Hours : 10am to 11pm
Food Type: Western Food and Grill
Payment Terms : Cash
Air Conditioned : Yes
WIFI : YES
Smoking and non smoking zone : YES



P/S: masakan kat sini mmg sedap2x.. dengar-dengarnya chef yang masak adalah Chef dari Shangri-la Hotel..

6 comments:

eT said...

cam best jek...
nk p try la..usha area shah alam ada restoran big brother ni x..huhu

biology teacher said...

dah try makan steak kat situ..rasanya boleh tahan..tapi best lagi BAMBOO STEAK HOUSE area Paya Jaras...dah la murah..n sedap gtu..especially bbq sos nya..hehehh..try la g sane..tp kedainya xkelas sgt la..

my shaizhar blog contest said...

kat kota damansara?

memang x reti la area2 sana.

akan cuba utk mencubanya. he he he.

TQ sebab kongsi tempat makan ini

deqlis said...

to eT: mmg best..lagi best sebb anak melayu tempatannyer yg punyer restoren...:-) so support laa..

to biology teacher: oh yeke?? tak pernah g BAMBOO STEAK HOUSE lagik walau rumah mak deqlis kat BBSB jer dekat sgt dah Paya JAras tue... kedai kelas tak kelas tu no.2 yg penting sodapp dan bersih:-) lagi halal:-) area mana bamboo steak house tue erkk?? tak perasan lak deqlis...hehe

to shaizhar: yezza..!.. p laa jenjalan sana..mcm2x kedai pun ada.. leh laa cuba,:-) Sama2x..

normizarifah said...

wahhh...laparnyer saya tgk makanan awak..nk kena cuba nih

biology teacher said...

bamboo steak house tu if u dari arah komuter sg.buloh..u straight.ala, jalan ke kual selangor tu..biasa x? heeehhee.jumpa the store sg.buloh belah kanan, g straight lagi..jumpa traffic light..dari situ u kene tgk belah kiri..lepas kedai perabot apa ek..ghazali kot..xingt la pulak..bamboo steak house tu spn sikit dr kedai perabot tu...kale coklat..betul2 tepi jalan!!! masuk parking belakang kedai steak tu..ada parking...selamat mencuba!!!!