Recent Post

Tuesday, February 1, 2011

Village View, Bangi

 Buat warga Bangi, Kajang dan Putrajaya mesti familiar dengan Village View nie kan?? deqlis pun selalu juga amik angin jenjalan di Bangi dan akan memilih menjamu selera di Village View ni. Nama pun Village View, suasana di sini memang tenang ala kampung yang aman damai, suasana yang cukup romantik dengan pencahayaan oren memang mengasyik dan membuka selera untuk makan-makan di sini. Selain itu, deruan air pancut kolam dengan ikan-ikan Kap yang mencantikkan suasana. Sudah tentu di sini menjadi pilihan warga Bangi- Kajang untuk menjamu selera. Jika sampai sahaja, pasti penuh dengan kereta yang parking, masuk sahaja ke ruang kedai, pastu setiap meja telah dipenuhi orang...jenuh juga mata ku nak mengerling-ngerling meja mana yang masih kosong... akhirnya malam tu deqlis dengan en hb dapatlah meja dekat dengan tiang dan tempat sos2x dan tisu2x... biasanya jika ke sini deqlis suka duduk dekat2x dengan kolam ikan... sambil2x makan leh intai2x ikan berenang-renang...hihi... tak silap deqlis sebelum ini (thn lepas) deqlis pernah juga cerita tentang makan-makan di Village View nie... KLIK SINI ya..

masa sampai2x tue nampak ada gak org lain posing depan nie..
nak balik deqlis lak posing... tgk laa muka dah kelat..
al-maklumlah lama posing..mula2x snap gelap je backgroung..tp muka ceria.
dah backgound nampak color nyer...alamak! muka ai laa dah kelat..kih kih kih..

 masa makanan sampai lupa snap..hehe..atte makan terus..lapo laa tue..agagaga..
so deqlis snap menu2x ya... not bad semua sedap2x.. kecuali tomyam deqlis prefer kat Kg Bharu lagi..
 macam2x ada... sate ada, nasi lemak ada, sup ada, western food ada....mcm2x ada laa:-)
 pilih2x nak minum apa?? hihi
bagi mereka yang tak pernah sampai sini, klu nak dtg ..meh tgk map ya..
 cubalah makan kat sini...mesti best!.. waiter/waitress pun ramai.. leh kata servis pun cepat.:-)
haa.. uools tgk lah...nampak pinggan kosong jerk kan?? baru nk bergambo hehe..
deqlis malam tu pesan Nasi Goreng Ayam dan hb Nasi Goreng Paprik. Sedapp!!
dan tambahan order 1 mangkuk tomyam ayam (deqlis nak rasa tomyam sini) selalu datang sini tak pernah amik tomyam lagi... dan kami pesan 1 lagi pinggan nasi putih.. so share2x laa utk xtvt mengunyah weools malam tue..:-)

oklah..sekian..

4 comments:

Ada Dalina said...

haa, sy penah dtg situ skali..berbuka pose dgn kwn2 rasanya time tu..cantek tmpat dia kan? :D

Hezesuze said...

jauh ler yang...kalo dekat sure weosl dah terjah ahakss

p/s dah terima sms weols tak??

Cute MuM said...

makan kat village view bangi eh.. dah dekat sangat ngan rumah cute mum..

Fathin Fazila Razali said...

yap! memang kat sni seda.. sebab tu ramai seje kalau pergi.. :").. zyla pun stdy area bangi.. memang selalu ke sini kalau ada kelapangan dan senior rajin bawa..