Recent Post

Thursday, March 31, 2011

10 Tips Si Dia Jatuh Hati Pada Mu



As-Salam semua… haa jom tgk tips2x yang deqlis nak berikan…tips ini mungkin berguna untuk adik2x yang sedang dilamun cinta atau sedang berteka-teki adakah si dia juga syok kat aku??? adakah kita punyai perasaan yang sama?? Hahah…tengah senyum Nampak??? Hehe.. meh kita check ki dot dot…

  1. Si dia ada menghubungi anda. Paling busuk2x pun seminggu sekali. Mula-mula Tanya khabar …. (ada tak??)

  1. Si Dia ucapkan happy birthday kepada kamu, sedangkan kamu tak pernah pun beritahu tarikh besdey kamu… rasa surprise kan??? Haa..si dia mmg jatuh hati kat kamu…

  1. Si dia ada emailkan kamu kata-kata semangat untuk Berjaya dalam apa jua bidang yang kamu ceburi.

  1. Si dia akan mengajak kamu keluar makan atau tengok wayang.

  1. Si dia kekadang kelu lidah utk berkata-kata..;)

  1. Si dia suka berkawan dengan kamu. 

  1. Bila si dia nak pulang ke kampung atau hendak ke mana-mana yang jauh dari kamu, si dia akan memberitahu kamu….contohnya telefon kamu semata-mata nak beritahu perkara itu…

  1. Si dia akan memberikan hadiah atau membelikan sesuatu untuk kamu

  1. Si dia akan sudi bertandang ke rumah ibubapa kamu.

  1.  Sedang kamu ingatkan dia, dia menghubungi kamu…



Haa.. dalam 10 ini berapa byk yang kena?? Jika byk yang ya tue ..insyaAllah si dia yang masih malu untuk mengatakan suka pada kamu atau ucapkan kalimat cinta padamu..(al-maklumlah lelaki melayu terakhir heheh) sebenarnya sangat suka pada kamu… Cuma perlu masa dan ketika untuk meluahkan perasaannya kepada kamu. Haa..jangan tak tau, ada juga lelaki aka jejaka yang tak meluahkan dari segi kata-kata, tetapi perbuatan dan caranya layan kamu...! ;-)


-entri autopublish-

Sekian tips hari nie..:-)

9 comments:

.: iEyLa :. said...

wahh..ari ni sis bg tips plak..
suke2..no.9 tu ready for the next stage dah..hehe

Irma A.Wahid said...

sudah ade yg jatuh hati padaku~~hehehe..ade gak yg same dgn tips yg anda berikan tuh..hehehe..

updated entri--->
http://irm4blues.blogspot.com/2011/03/umur-tak-menghalang-minat-kan.html

wanie said...

wahhh....ada 8 yg kene....alhamdulillah si 'dia' dah jadik suami pun...kikikikiki

Cik Ezy said...

tym mula2 nk ngorat gni la..
skrg ni dh xromantik dulu2..
huhukk..
menci2..

zahidah dihaz said...

satu pun tak de...huhuhuhuhu...



New Entry: PIKOM PC Fair 2011

Ada Dalina said...

hehehe...tingat zaman b'cintan doluu... :P

Atiey said...

hehhe tingat masa dolo2....

p@kcikLie / mamadiana said...

no.10..sering terjadi even skg ni pon kalau teringatkn dia...tup2 dpt sms...tanya nak beli mkn ape ke cthnya?...mmg kerap kebetulannya walaupon dah kawen lama...huhu.

p/s...mama dah masukkan link blog deqlis dlm list blog mama..ok hepi blogging.
@mamadiana

deqlis said...

IeyLa: wah wah..tak lama lagi makan nasi minyak laa tue..heheh...

Irma A.Wahid tahniah2x... jika suka sama suka apa lgi kan?? eceh:-) malu2x miow pulak:-)

wanie: wah2x..bagus2x...alhamdulillah dah jd suami:-)

Cik Ezy: haha....cuba manja2x cikit..kih kih kih

zahidah Dihaz: haiyaa...! 1 pun takde...aduhaiii.... cer citer cer citer...

Ada Dalina: hehe..imbau2x..kasi senyum2x cikit...al-maklumlah manis kan masa nie...hrp2x kekal bahagia ke akhir hayat..

Atiey: eceh...feeling dakkk?? heheh

p@kcikLie / mamadiana : timaceh...betui3x..(baca ala UPIN IPIN yer) heeh... mmg no.10 tu sampai sekrang laa lagu tue... ok thank y mamadiana... deqlis pun nak wat list kat bloglist di blog khas nie..masih dok on d way...tq:-)