Recent Post

Thursday, March 17, 2011

Tasik Dayang Bunting & My Family

Bagi sesiapa yang belum pernah ke Tasik Dayang Bunting ini pasti teringin nak pergi kan? Deqlis walaupun dah beberapa kali ke Langkawi namun tak pernah lagi ke tasik ini. Teringin juga jika ke Langkawi lagi deqlis nak ke sini selain shopping pinggan mangkuk... 

so..sekadar nk hilang teringin nak pergi nie...insyaAllah bila masa dan duit cukupppp haha..yerlaa atte mau sopping...hehe.. deqlis nak beli 4 set sekali...hahh tamak tau!! tak kira gak... nak jugakkk!! sebab deqlis dah terbekenan beberapa set pinggang oppps pinggan dan corningware....aiseyyy... hari tue dalam awal tahun nie my family ada laa g sana...klu ikutkan deqlis pergi sekali..tetapi atas sebab2x en hb nie...deqlis tak dapat pergi  laa... huhu klu tak tentu syiok pergi ramai2x adik deqlis bawak mak mertua dia sekali tau...klu deqlis pergi sur ebawak mak mertua deqlis.... lagipun mak mertua deqlis duk perlis jaa...:-) 

meh layan photo2x diorang ke pulau2x kecil dan tasik dayang bunting nie...

wah!! semua happy...jeles nie....
wah!! ayah leh pinjam topi koboi tu tak hehe??
wah!! sakan ya korang!!..naik flight sampai Langkawi...
(abis tu tak merasa naik kapal selam..opps..naik feri..hehe) 

ayah deqlis...i love you ayah!!... naik bot...
buaya ada dakk??
bila dah tak larat jalan...ayah deqlis beroda laa...sian kat ayah..tp nasib baik adik deqlis tolong bawak jln ngan  kerusi roda nie... bagus2x.. :-))

wah..! si tecit Sabrina yg berbaju pink tu pun bertopi..al-maklumlah turun ke laut...
haa jgn terjun tasik ngan topi2x tu udah ler...kang akak kat sini tak dapekkk nak nolongggg...

 elok2x..kang jatuh tergolek-golek lak ayahanda tue...!!..haha

 wah ayah pun mandi.... huhu...ayah bila kita nak pergi sama pulak??hehe
wah syiokk ya..pegang2x burung.. burung tu geletek tak tapak tangan korang...
haha..Sabrina tu berani2x takut kih kih kih.. klu deqlis ada..confirm dah ku sakat dia..hihi


wah semua nampak seronok.... dengar2xnya my mun tak mau balik..wah dekat seminggu kat sana still tak puas tue...hehe..mak deqlis kata macam duk kat sana...deqlis kata...mak ,, nanti klu mak duk sana, mak rindu lak kat shopping complex kat KL nie keh keh keh..... mak deqlis mmg nak pergi lagi..hehe...mmg kan klu ke Langkawi nie mmg tak puas2x..sebab deqlis sendiri pergi 3-4 kali dah rasanya tapi tak pernah puas...sebab tak semua tempat deqlis dah pergi... pas nie klu pergi deqlis ngn hb nak bawak MIL & FIL deqlis laa pulak..haha... klu mak nak ikut jommmmm!! jom ajerr..heheh:)

tepi kiri sekali adik ipar deqlis...haha dah mandi kat tasik dayang bunting..harap2x lepas nie
bunting laa cpt2nya hendaknya... niat tuk kak ellis sekali tak?? hehe.... timaceh:-)) heh

oklah sekian sudah cerita cuti2x keluarga deqlis... terima kasih laa kasik ole2x dari langkawi..
wah perhiasan burung helang..ada tu letak kat TV... 

hmm abang sayang...darlingg...intann payunggg... bila kita nak pergi pulakkk Tasik nie bang ooiii?? (hahah dgn harap en hb baca..kih kih kih...)



6 comments:

Nora Shahaira said...

waa...da byk kali pun tak puas2 lagi..nora tak penah pegi aaaa..ntah bila nak jejak kaki kat langkawi

Mama Tun Nur Safiya said...

beshhh teringat masa pegi hari tu..

~ Miss PIJAOSIX~ said...

salam....

org pun tak penah lagi sampai pulau dayang bunting nih..tp langkawi mmg best....windu nak g sane!!!

Lizzie Yasmin said...

bestnya tgk air laut dia... tak pernah smpai pun lagi.. kata jer org kedah..

zahidah dihaz said...

tak pernah lagi pergi langkawi...mommy macam ajak pergi tahun ni...tapi tak tahu bila....


New Entry: [Keputusan] Miss Zahidah 4in1 Lucky Draw

deqlis said...

Nora Shahaira: yer...pergi laa byk kali pun mmg tak puas2x...cer pergi cer pergi..ngeehh ngehhh..agaknya kena dok sebulan kot baru puas...hehe

Mama Tun Nur Safiya : wah syok kan..deqlis mmg tingin nk sampai tasik nie..dan insyaAllah jika ada rezki nak p langkawi nk p tasik2x dan pulau2 kecil pulak:)

~ Miss PIJAOSIX~: samalah kite.. windu kan?

Lizzie Yasmin: insyaAllah panjang umur murah rezki sampai tu nanti...dah dekat sangat tu duk kat Kedah...leh laa pergi lama2 2 minggu ke..hehe.. (sakan!)

zahidah dihaz: wah!! bestnyer nak pergi thn nie ....nak ikut...!! heheh..:-))