Recent Post

Wednesday, March 30, 2011

Wifi McD pun rosak daa..


Salam uools  semua… huk huk huk sedihnya tak dapat online lagi…. Deqlis siap mencemar duli (eceh bunyi cam anak raja) keh keh keh ke McD yang dah lama deqlis tak masuk…(boikot pun ye gak, diet pun yer gak heheh)…. Petang 24hb march hari tue deqlis masuk…nie semua gara2x nak guna Wifi…nak berinternet laa tue…alih2x… wifi McD yang kedudukannya selepas tol Sungai Besi nie  rosak la fullerrr… hmm klu tak 24 March deqlis dah dapat laa online 3-4 jam ker…sambil2x tunggu en hb ku balik kerja… hmm sedih tau… lama jugak tak updet blog…nanti berasap+berabuk tebal blog deqlis… haa.. email lagi tak bercheck… klu ada last minute order barang tu mintak maaf laa erkk…. Line tenet still tak baik2x lagi,,yg patut dtg repair pun tak datang2x lagi…klu 25hb pun tak datang..alamatnya sampai minggu depan laaa…. Sedih oooo… deqlis dah macam cacing kepanasan nie….(uools bayang kan laa...hehe)

Uools pernah rasa macam nie???  Deqlis dah rasa klu takde internet nie macam hilang separuh nyawa tau…. Dulu2x hp… sekarang ni tenet… hp tak heran sangat dah… sebab internet boleh berhubung macam hp jugak…. Hp deqlis lebih kepada terima panggilan dan jawab sms jer… kenapa deqlis tak guna internet kat hp?? Haa..deqlis ada TERguna jugak…tapi apesal charge mahal sangat erkk?? Baru 6-8 minit jer guna lebih RM22 kredit deqlis lesappp…  ini klu 2 jam mau beratus hengget pun kredit tak cukup…nasib2x..

Bila laa line nak okay nie??? Ooohhhh boringggggggg…!!

Itulah al-kisah deqlis pada 24hb lepas... hari nie (26 March) bersiaran secara langsung gak...duk melepak kat Roti Boy, Wangsa Walk...haha..ada ka blogger yang jenjalan datang sini??? hehe...  punya lama gak deqlis melepak dalam Roti Boy nie..dari tadi sengsorang kongkerrr wifi nie...sampai dah ada geng lak kat meja sebelah hehe..(senasib aper??? line tenet rosak gak ker?? hihi ada kaa mau tanye gitu heheh... 


P/S: korang pernah tak masuk McD semata-mata nak ber wifi?? pastu tak dapat lak line rosak?? adehhh deqlis dah terkena dah nie... last2x makan ajer laa 1 set filet o fish... sambil berkerut-kerut dahi...huhukkk sadis tui.. dah laa pecah rekod makan McD setelah sekian lama takkkk!!.. nasib2x....


-entri autopublish-
di RB, wangsa walk
-sudi2xlaa baca...-ngee ngee ngee...

5 comments:

Cik Ezy said...

ssh kn xde intenet..
huhu..
sabo jela..

Mama Zharfan said...

cian deqlis..me balik msia pun nak kena apply balik streamyx ni..mesti jenuh gak menunggu...

font kat entry blog dqlis kecik sgt lah...

zahidah dihaz said...

pernah juga, tapi bukan kat mcd...kat kedai lain...


New Entry: Nostalgia: Lagu zaman sekolah rendah

Atiey said...

memang deqlis..tamabh time ujan..kekadang bengang jer bila line tak clear..hish boleh jadi baran kalau line tak best ni sebenarnyer...mummy dulu baik jer sekarang ni kalau line tak elok jer hempas barg2..hahahaha buruk perangai dah kuar...huhu

deqlis said...

Cik Ezy: tu laa dik noonn...sib baik dah ok:-)

Mama zharfan: MZ klu leh apply unifi (ada coverage) better amik unifi... deqlis tak dpt amik sebb takde coverage lagi kat BJ nie...

kecik sangat ke Mama?? alamak..memang setting dia mcm tue.... klu deqlis besar kan sikit...besar sangat pulak... hmm mcm mana erkk?? siapa tau macam mana nak standardkan font kasik besar sikit dari yg asal nie???

zahidah dihaz: tu laa...rasa sadiss tui kan... nak2x time kita mmg nak guna tenet...:-(

atiey: wahhh!! dasyat tu ...deqlis rasa cam nak nangis jer..mengenangkan nasib...huhuhu... klu bab2x hempas barang nie klu deqlis marah ngan somebody...mmg rasa nak campak2x jer semua barang..hehe... tp idaklerr sampai pecah...(rugi ooo heheh)...