Recent Post

Saturday, April 9, 2011

Jangan Letak Beg Tangan Anda di....

Salam semua, deqlis terpanggil untuk berkongsi maklumat. Mak deqlis pun selalu pesan... dan kejadian nie memang benar2x terjadi. jadi jika uools memandu kereta jangan sesekali letak handbag uools kat sit kiri...

kes rompak zaman sekarang!!
Jom tgk Video nie...
(amik dari youtube)

menurut pengirim video nie, kejadian nie baru terjadi pada 27th March 2011 lepas..

Jadi hati-hati ya kawan2x semua...

Letak tas tangan uools di tengah2x kereta atau di bawah sit..

deqlis begitu bersimpati dengan insan yang terkena itu...dah laa time jammed..nak kejar penyangak tu pun tak boleh... kesian kan?? cermin tingkap pecah (duit lagi) dah laa beg ngan duit2x hilang...

JADI HATI-HATI... ingatkan diri sendiri jugak...sebab deqlis pun selalu drive sengsorang...


5 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Deqlis..takutnya tgk kejadian kat Youtube tu...septtnya ttp la tingkap kete tue....

PUANSTOBERI said...

kebetulan plak org tu amik video ek?? mmg bahaya. kalo buleh sumbat je kat bawah seat tu

♕ Mr.IX ♂ said...

videocam dr kete peronda ke kete per tu? hrp dpt tgk la plat moto tu...

p/s: deqlis ckp per pasal HB yg potong income tu erk? x fhm lak

deqlis said...

kak azatiesayang: w'salam, kak atie, tu mmg tingkap kete tue tutup...motor tu yg pecahkan...bukan tingkap keta tue terbuka...cuba tgk berulang2x kali... setahu deqlis ada alat memecahkan tingkap keta...alat ni letak kat jari macam pakai cincin tue...letak kat tingkap terus tingkap pecah dan kaca terkeluar ke luar tingkap... fuhh bahaya seakrang nie... since duk klu hb yg drive, deqlis duk seat kiri tue, takder deqlis letak handbag atas riba dah ....deqlis letak kat bawah kaki jerr...bahaya tau.. mana tau tak sedar org leh rampas gak handbag kita..

PUANSTOBERI: a'ah kebetulan dia guna hp kot..atau mungkin sedang belek videocam baru beli...tetiba jer ada kes cenggini..

Mr.IX: kete orang biasa rasanya...dia yg upload kat youtube..seorang berbangsa Cina jika agak pada nama..

P/S; ohh nanti deqlis buat satu entri citer pasal tue ok

Nina Aman said...

eee...takut...ayah nina mmg slalu pesan, handbag sorok bwh seat.mcm2 org jahat skrg ni..nmpk sng je dia pecahkan cermin kete tu.