Recent Post

Monday, May 16, 2011

Donut 3 Sekawan


 
Salam semua, hari nie terfikir-fikir nak buat entri apa, teringat donut yang deqlis buat 2-3 minggu lepas. Deqlis buat setengah kilo jer...makan untuk 2 hari...perggghh faham2x jer laa klu dua hari makan dekat 15 ketul donut besar2x nie... haha.. menternak lemak laa pulak... last 3 pcs deqlis saja laa suka2x nak wat ala2x dunkin donut..hehe.. (lagi ternak lemak hihi)...

pepun deqlis nak ucapkan terima kasih kepada resepi2x online yang deqlis simpan seperti resepi azatiesayang, resepi zalin, resepi donut suria dll. 

Kata hubby deqlis donut nie sedap dan lembut. Hari pertama tu deqlis buat frozen lagi simpan dalam tupperware dan masukkan dalam fridge. Esoknya goreng masih sedap dan lembut... Cuma en hubby kata klu saiznya kecik sikit lagi ok kot? sebab lagi byk leh dapat...mungkin boleh cecah 28 -30 ketul... :) al-maklumlah deqlis buat ikut salah satu resepi di atas yang deqlis sebut tu memang tak payah tekap2x.. buat bulat2x macam gamba kat atas tu, kemudian leperkan dan tebuk tengan dengan penutup botol sahaja.. penutup botol apa erk?? ada gambo kat atas tue?? rasa2x uools?? hihi..

jadi sempena hari guru nie, terima kasih kepada semua yang telah memberi ilmu resepi secara online nie.... terutama buat Donut nie....


4 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam deqlis..klu buat bsr mmg puas makan..hihi.

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

salam singgah dari PCL...

hurm ! donut mmg sedap kalau lagi lembut lagi sedap kan....

[p@kcikLie]

deqlis said...

w'salam kak tie:
hehe...tp tu laa besar sgt..nak masuk mulut pun leceh hehe..pasni kena kecikkan sikit laa..:)

deqlis said...

mamaDiana: salam kembali.... tq singgah sini... mmg donut klu lembut lagi sedap....resepi kak atie n kak zalin tu mmg lembut.. nyum2x... deqlis klu makan mcm doreamon tue..tak sedar dah habis..hihi..(hmm so takleh laa wat selalu..nanti badan lak jadi cam donut ekekekeke)