Recent Post

Monday, May 30, 2011

Jalan-jalan di Amcorp Mall

 Seronok kan jika hujung minggu dapat jalan-jalan dan membeli-belah. Deqlis pun suka jalan-jalan ke shopping mall, kali nie Amcorp Mall, jika uools memiliki hobi yang pelik-pelik dan lain dari yang lain bolehlah datang ke sini. Macam-macam ada di jual, ada jual keris, barang-barang antik, CD lagu 50an, duit syilling lama, setem lama dan macam-macam lagi. Kedai buku jualan murah pun ada di sini. Haa... jika di tingkat atas sekali pun terdapat jualan makanan kek, kuih yang pelbagai. Deqlis lama tak ke sini, dulu ada wayang kat dalam amcorp mall nie, sekarang dah tiada, dah ganti dengan Kedai  buku... (tp kedai buku yg jualan murah tu ada di tingkat bawah sekali ya)..

Deqlis ingat, kat sini banyak CD2x lagu lama yang kita leh cari, mungkin susah nak dapat di tempat lain. dulu pun deqlis pernah cari CD lagu P.Ramlee.. al-maklumlah sesetengah lagu P.Ramlee nie susah nak jumpa orang jual di kedai2x muzik biasa. Ada lagu-lagu beliau yang popular sahaja...

Lagi satu jika ke sini, takkan lepas kan peluang ke A&W.. haa.. tak silap deqlis, A&W nie yang paling tertua kat Malaysia...
 Deqlis pun sajalah minum petang.... menikmati suasana padang dan melihat telatah ramai orang yang menikmati A&W nie.... Jemput minum:-)
Fuhh... hilang dahaga... jika uools yang tinggal luar dari KL, jika tetiba sampai KL di Lebuhraya Federal Highway, boleh laa singgah sini...

Jika nak makan steamboat di dalam Amcorp Mall tu pun ada...dengar-dengarnya sedap juga...tetapi deqlis sendiri belum pernah mencuba:-) maybe next time..

ok selamat petang!

4 comments:

eT said...

selalu wat lintas hormat jek depan bangunan nih.blom penah singgah...huhu

Mama Zharfan said...

me masa bujang2 dulu selalu ke sini sbb ikut kakak me jln2 heheh

deqlis said...

to eT: yeke? leh singgah nanti..

deqlis said...

to mZ: oh yeke? meh laa tunjuk gambo masa MZ bujang2x dulu..:)