Recent Post

Thursday, May 19, 2011

Pos Ekspress dah tak ekspress..

Salam semua, 

Nak citer pasal pos di entri kali ini...
Sebagai salah seorang peniaga online deqlis nak share laa sikit pasal pos mengepos nie... Jika dulu pos parcel di ambil alih oleh Pos Laju menjadikan Pos parcel yang biasa 3-4 hari bekerja sampai tetiba sampai 6-9 hari bekerja... hmm dah laa harga Pos Parcel pun dah naik kan?? so sabar jer laa... nampaknya guna pos register ajer laa... sama juga masa untuk sampai tue...kekadang lebih cepat dari pos parcel.

Hari nie deqlis nak share, mungkin ada blogger yg sama2x usahakan perniagaan secara online dan menggunakan POS EKSPRESS, nak kongsikan di sini --> kini POS EKSPRESS YANG DIJAMIN SAMPAI ESOK itu pun tidak lagi dijamin sampai esok

SEBAB?
Pos ekspress pun Pos Laju Take Over lah.... so bagi peniaga online yang menggunakan khidmat pos ekspress ini silalah inform customer awal-awal yer... Jika tidak customer pula kata kita menipu sebab kata kita tak pos barangnya walau sudah di pos..sebabnya barang tak sampai keesokan harinyanya....... so mana yang dah terkena bawak2x bersabar.. lepas nie inform customer yer......Sila laa inform customer bahawasanya pos laju yang take over itu yang menjadikan pos ekspress sudah tidak ekspress lagi...dah tak jamin sampai esok lagi...

dan nasihat deqlis... buat uools yang menggunakan pos ekspress dengan harapan akan sampai esok itu (untuk penghantaran surat/hadiah kecil atau dokumen yang urgent) jangan lah harap lagi pada pos ekspress nie ya....

gunalah pos laju..(tai mahal sikit laa)... biasa klu pos hari ini sebelum 2 ptg akan sampai esoknya..tetapi itu pun tak tentu juga, pos laju pun kekadang jadi pos lambat...sebab ikut kawasan. Jika pedalaman sedikit 2-3 hari juga sampai... nakk nak ke kawasan pedalaman di sabah sarawak..

Oklah.. selamat mengepos hehe..:)

4 comments:

zahidah dihaz said...

tak yah kawasan pedalam sangat pun kak, kawasan saya kampung bako area kuching jugak pun sampai kadang2 seminggu guna post express/post laju...dah la kena pergi ambik sendiri kat post office...bukannya sampai kat rumah pun....huhuhuh



New Entry: Sibuk

deqlis said...

to zahidah dihaz: tu laa... awat laa teruk sangat mutu perkhidmatan..kenapa semua POS LAJU take over yer?? sampai tak menang tangan laa tue..tu pasai lambat...hmm mmg customer akak yg kat sabah sarawak pun selalu kena p pej pos..lagi kesian kena Q panjang nak amik bungkusan...sebb klu nak tunggu sampai tu tak sampai2x pun..

Cik Ezy said...

kwn saye gne gdex..
saye lg suke gne pos laju..,
hee

Red Giant said...

Huk3x.... Peminat Tegar man United...