Recent Post

Tuesday, June 7, 2011

Kisah di Hotel Gurney dan SinarFM

Salam semua...

Pagi tadi uools dengar tak Sinar.fm? deqlis pagi2x confirm bukak radio ni dalam keta... hehe..satu topik yang mencuit hati pagi tadi tentang pengalaman-pengalaman yang tak boleh dilupakan di hotel (tak silap laa) tajuk sebenar tak ingat.salah jgn mare hehe....tapi al-kisahnya si pemanggil cerita tentang pengalaman menginap hotel, tak dapat menginap dan lain-lain.. yang mencuit hati deqlis tentang seorang pemanggil nie, dia kata dia n family p kenduri kahwin yg jauh..tak silang di Kedah, lepas makan tuan rumah jemput laa bermalam (tidoq laa kata orang utara) di rumahnya...tapi abang nie menolak katanya... "takpe kami nak cari 5 Star hotel" lalu beredar laa atau balik lerr kan?? so mula laa misi mencari 5 star hotel...last2x sampai ke malam semua hotel 5 star penuh book!!..haha.. sian kat abg nie hihi...tadi jual mahal...hihi...last2x abang dan family dia terpaksa bermalam di 5 star hotel tapi semua free..hihi..tau kat mana? 
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
surau petronas...
hihi..free laa kan?? air free, air-cond free..hihi

mmg kelakar laa perbualan tue... nak nak KD (kak Didie Alias) menyampuk..haa..amikk ko nak 5 Star hotel sangat..hihi...deqlis tersenyum2x jer laa...

satu lagi kisah seorang pemanggil yang bercerita tentang tab mandian hotel mereka fully cermin..hehe.. masing2x terkedu..dah cuba cover ngan towel pun tak leh..last2x terpaksa tukar bilik ngan kawan/makcik dia.. mmg giller laa gelak KD tue..hihi..

lepas tu banyak lagi lah kisah2x menarik..mmg pecah perut klu dengar... deqlis pun teringatlah kisah deqlis kat bilik mandi hotel jugak.... deqlis pun pernah dpt tab mandian yang shower nya bercermin... tapi taklah keseluruhan tandas bercermin macam kisah di atas... yang deqlis nie, masuk dalam tandas yg berpintu... kunci laa pintu tue...pastu dalam tu ada shower mandian bercermin... deqlis nyerr cerita  takut laa..huhu..oohh bukan hantu2x nie tau.... kisahnya macam nie... deqlis masuklah nak mandi..pintu kaca tue deqlis tutup. lepas tutup jer tiba-tiba...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! praaaaapppppppppppppppppppp!! errr!! terkezut deqlis..pintu kaca tu pecah..huhu..cuak gak..takde angin takde ribut tetiba pecah???? sib baik laa deqlis selamat..serpihan kaca tu jatuh side luar iaitu dicermin lantai tandas... deqlis yang duk ada dalam shower tab tue terus menjerit...member2x deqlis datang laaa... terkedu jap deqlis kat situ.... pastu syukur laa sangat2x..sebab takde kecederaan...  apa lagi? deqlis pergi mandi di tab bilik sebelah laa... sebelum tue terus call maintenance hotel utk maklumkan kerosakan... fuhhh scary tui..bayangkan yg dalam filem selalu pecah pintu gelas tue?? macam tu lerrr...sib baik laa tak terkena kat deqlis...alhamdullilah ...klu tak masuk spital kat Penang huhu...

Bila pihak hotel datang, deqlis diminta buat laporan... nasib baiklah bukan deqlis kena ganti rugi apa2x...sebab deqlis laporkan cermin tu yg tetiba berderai dengan sendiri..... sejak dari peristiwa tue, deqlis mmg serik laa nak masuk tandas yg bercermin-cermin nie... klu terpaksa deqlis akan belek2x dulu..kukuh ke tak... baik yg jernih plastik dari kaca...hohoho..sungguh bahaya.. itulah pengalaman deqlis berada di Hotel Gurney Plaza, Pulau Pinang... 

 Kenangan dengan kawan-kawan:-)
sebelum p makan nasi beratuq...hihi.. kenangan depan hotel tempat kami menginap:-)

gambar terpaksa di edit sbb masa nie tak berhijab...(dlm bilik maa) gedik ngan member!! posing dalam tandas ..hihi..sebelum nak mandi posing dlm tab mandian...(nie bilik air lain yer).. yg deqlis kena pecah tempat shower tue tu bilik air lain..(masa nie tak jadi blogger lagi...klu tak confirm ai snap cermin pecah tue..) kami menginap di suite room:-) byk bilik air.. dapur pun ada, ruang tamu pun luas..leh bentang tilam laa klu rasa tak cukup bilik... tp alhamdulillah semua geng wanita cukup bilik..bilik ada 3:-) rasa geng jejaka pun ok 1 suite bilik... sakan kan??? bila lagi nak leh reramai macam nie.... ? 

uools ada apa2x pengalaman masa bercuti?? di hotel atau chalet ?? pernah ke kena kacau dgn dot dot dot?? hingga seram sejuk??


4 comments:

Farrah Hasna said...

hotel2 camni mmg kat dorang byk cermin..bergambarpun syok sbb tandas dia cantik..heee

Chekgu Azrine said...

rajin dengar Sinar FM erk

deqlis said...

Farrah Hasna: tu laa pasaiii...deqlis dah fobia tui..

deqlis said...

Chekgu Azrine: mmg pagi2 wajib dengar Sinar...setiap pagi me mesti drive so mmg on jer dah dgr Sinar:-)