Recent Post

Thursday, June 30, 2011

Review Attack The Block Movie dan tiket untuk dimenangi lagi!!!

sticky post hingga 30 JUN 2011

Salam semua, hari nie deqlis nak review sikit filem Attack The Block yang deqlis dah tonton bersama tayangan Media (newskaki.com) minggu lepas. Sorry yer lambat review...

Sebelum itu untuk pengetahuan uools, Attack the Block adalah sebuah filem sains fiksyen seram yang diarahkan oleh Joe Cornish dan dibintangi John Boyega (Moses), Jodie Whittaker (Jururawat Sam), Nick Frost (Ron) dan Lukas Treadaway.

Apa yang menarik cerita ini.
-Kisah gangster yang nak pau (rompak) jururawat Sam, mula2x memang jururawat nie angin laa kan sebab di rompak oleh mereka.... tapi dek sebabkan alien tue, akhirnya mereka bekerjasama untuk menamatkan riwayat alien...
-agak melucukan apabila salah seorang geng gangster nie bersembunyi dalam tong sampah besar untuk menyelamatkan diri dari alien... hehe..
-dan semasa kejadian alien nie datang menyerang, mereka geng2x gangster nie dengan beraninya nak selamatkan blok kediaman mereka, part yang melucukan juga apabila masing2x tidak lagi mempunyai kredit untuk call meminta bantuan polis/kawan2x/keluarga, hanya ada seorang sahaja geng gangster nie yang ada kredit untuk call...itupun kredit dah tinggal cipu..heheeh... dia lah yang duduk dalam tong sampah tue...part lucu apabila dia call mak dia, mak dia suruh balik...mmg lawak laa...dan satu lagi dia call kawan2x dia untuk beritahu pasal alien dan nak mintak tolong...dia nie cakap lajuss gillerr.. hehe takut tak cukup kredit laa tue.....hingga semua kawan2x dia tak faham sepatah haram lahh.. mmg lucu part nie
- part lucu lagi, apabila ada 2 orang kanak-kanak nak lawan dengan alien... adakah mereka berjaya??? kena p tonton laa yer.....citer semua nanti tak bestt lak tengok...
-babak bagaimana geng gangster nie dan jururawat Sam tu mendapat idea untuk menghapuskan alien pun mmg part yang mendebarkan dan apakah yang mereka lakukan? Siapakah yang menjadi HERO? Nak tahu siapa dan bagaimana, haa jom ramai-ramai menonton Attack The Block movie...di pawagam anda sekarang:-) 

Apa yang deqlis rasa tak logik pula...opps jangan mare yer pengarah heh...

Kejadian yg ada objek-objek berapi yang turun (macam meteor laa) dari langit tu bagi pendapat deqlis boleh dilihat oleh sesiapa sahaja yang sedang makan malam atau yang sedang bekerja di bandar itu, tetapi kenapa pihak2x polis atau orang awam lain atau penghuni kawasan perumahan lain takde yang terkejut tengok kedatangan alien nie???atau lambat ambil tindakan?? eceh marah macam menteri dalam negeri lakzz hehe..... macam tak logik sikit laa...patut tunjuk babak ada org2x lain yg tertengok aksi allien nie..takut terus tutup tingkap ke...(for example laa) hehehh...
dan kedua, macam penghuni blok yang mereka pertahankan dari alien tu ada dalam 10-20 orang jer.... takkan laa satu bangunan tu ramai tu jer yang tinggal?? itu pendapat seposen deqlis laa... mungkin juga producer jaga bajet..klu buat lebih extra, extra laa pakai duit kan utk pembikinan filem kan?..hehe.... 
pepun boleh deqlis katakan, ceritanya menarik, tetapi tidaklah kita harap dari segi editingnya sehebat Transformer 3. Namun cerita ini memberi rasa suspen, seram, risau , lucu yang tidak rugi untuk di tonton. Kira deqlis boleh layan laa citer nie... (sebab deqlis pernah takleh layan movie dipanggung tau.....dah tayang setengah jam gituw, deqlis kuar je panggung..siyess deqlis pernah buat..) 


so sesiapa yang nak dapatkan tiket free attack the block nie, deqlis nak kasik tiket lagi. (1 tiket untuk 2 orang) kepada mereka yang bertuah. Jika ramai deqlis guna random.org.

Boleh 
ke FB newskaki.com dan FB ellismeliashoppe dan LIKE kedua-duanya..
Selepas LIKE sila nyatakan 
ID FB,
nama id blogger (jika blogger), 
jika bukan blogger nyatakan nama sebenar anda
alamat 
dan no,tel 

hantarkan ke 

ellismelia@yahoo.com


dan di ruangan komen di bawah...sila beritahu id FB uools ya untuk memudahkan deqlis trace..tq..

>>>>>>>>>>Jika bertuah anda lah pemenangnya..!! sertai cepat, deqlis akan tutup bila2x masa shj sebelum atau pada 30 JUN 2011.<<<<<<<<<<<<


14 comments:

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...
This comment has been removed by the author.
schaze zainn said...

ade org ckp cerita ni kelakar giler. :D

Mama Zharfan said...

nak join lg boleh ker, ker dh disqualified ni

me dh like pun dua2 FB tu time join contest u ari tu

:)
FB id : Suzi Fadhilah

deqlis said...

MZ leh join tapi guna nama hb kat FB /sedare mare ker...nama dh LIKE disqualified..
nanti bg tau ID ya..tq n gud luck

SyUhAdA said...

dah LIKE..

fb id : siti nur syuhada salleh

tQ~

tiefazatie said...

owh..sis...ifa pun nak join gak..hihi
ifa like lg gune id adik ifa nie..

id fb adik ifa: Fakhri Dakxz Nakalxz

blh gne id adik2 ifa yg lain x sis?hihi..

nEa FleriDa / nIL said...

salam akk, kita join. guna id kawan :)

id fb : scizo frenia

cikbintang said...

id fb cikbintang
laylaleman =)

kakyong said...

ticket tu valid utk 1 mesia ker?

singgah klik HB

leyzajamil said...

salam deqlis. tugasan klik LIKE selesai kedua2nya :)
id FB hamba : Hasliza Jamil

Mama Zharfan said...

wokeh
me dh like both FB tu guna FB hubby + hubby my boys

(1) FB id : Rohisham Mamat
(2) FB id : Zharfan Shah Ariff Shah

Syima Emi said...

fb id: Syima Emi

deqlis said...

thanks join..ok nanti deqlis akan buat random-.rg ya..

yes tiket leh tgk utk satu M'sia yg ada tayangan movie nie:-)

deqlis said...

penyertaan di tutup.