Recent Post

Thursday, June 30, 2011

Review Transformers 3

Salam semua..selamat malam... meh baca review Transformer 3 versi deqlis....hmm perlu review ker?? okaylah deqlis review sikit ....versi deqlis laa erkk...hari tu dah citer saat2x p menonton nya..hari nie review sikit....

Spt mana yang uools pun tahu, Transformers 3 Dark of The Moon adalah sebuah filem sambungan daripada Transformers 2 Revenge of The Fallen. Memang sangat2x dinanti-nantikan oleh deqlis & semua peminat filem Holywood. dah selamat menonton mmg rasa happy sangat2x...

so meh kita baca sinoipsis dulu...Autobots yang diketuai oleh Optimus Prime sekali lagi kembali untuk menentang musuh utama beliau iaitu Decepticons. Selepas kekalahan Decepticons pada 2009 iaitu dalam Transformers 2 Revenge of The Fallen, mereka datang untuk menuntut bela daripada Autobots. Dalam filem terbaru Transformers 3 Dak of The Moon, Autobots dan Decepticons telah terlibat dengan pergelutan di ruang angkasa yang sangat berbahaya melibatkan U.S dan Russia. Sekali lagi khidmat Sam Witwicky dan kawan robot beliau diperlukan untuk menyelesaikan pergelutan tersebut. 

Apa yang menarik? hmm sebenarnya bila menonton semalam, deqlis tak cari apa yang menarik dulu..tetapi deqlis cuba carik apa yg tak bestt atau kurenggg...al-maklumlah citer2x macam nie selalunya besttt jer kan..so jenuh nak cari apa yg tak besttt...so nak tahu apa...baca seterusnya...sampai habis..hehe (mcm paksaan laa suh baca...hihi jgn maree aa..) dah nama pun review versi deqlis...layan je laa ekekekeke..

1. Dalam Transformers 3, terdapat beberapa karakter baru termasuk karakter jahat dalam bentuk Shockwave. Memang nampak fuyyooo... dasyat laa... klu ada mende nie KLCC pun leh roboh..hehe.. klu uolls nak tahu Shockwave nie mmg pernah wujud dulu2x kala...tetapi dijumpai tidak bernyawa di ruang angkasa... kira sudah lama digunakan dalam Transformers dimana ia merupakan pemimpin Cybertron apabila Autobots melawan Decepticons di angkasa. Jadi Transformers 3 nie muncul laa...

2. Part deqlis paling suka adalah semasa Sam nak selamatkan buah hatinya Carly dari bangunan..part Carly meloncat ke Sam dari bangunan tu mmg best laa...shot pun menarik... (adegan nie mmg wajib tgk..mmg besttt) jangan tertidur pulak dalam panggung..hehe

3. Kedua, deqlis suka part Sam yang sedang berada dalam kereta kuning bumblebee tue... dalam pertempuran Autobot dan Deception tue, tetiba jerk kereta tu bertukar jadik robot...Sam terkejut dan terpelanting... fuhh masa nie deqlis bayangkan deqlis Sam laa.. (berangan ko ) hehe.. perrghh mau gugur jantung di buatnya..kalah laa naik spiderman kat genting hehe.. dalam nak tercampak tue, bumblebee sempat sambut Sam balik...(lega)... dan bertukar jadi kereta semua...perrghhh nie mmg shot menarik lagi debbooomm laa..

4. aksi2 yang melucukan juga ada....byk jugak tergelak dlm pawagam..nak2x ada org yang duk belakang sit deqlis kaki gelak besar hihi... deqlis pun gelak ..mesti dia pun gelak..hehe...pasal apa..? haa kena laa p menonton kan?? tapi yang terakhir sekali mmg tergelak besar dalam pawagam bila ada adegan cium (kiss kiss) antara Marissa Faireborn (lakonan Frances McDormand) Simmons (lakonan John Turturro) memang kelakar laa..hehe..  siyess wajib tonton..hihi.. 

5. dari segi jalan ceritanya bg deqlis tranformer 1  jalan cerita lebih interesting atau lebih jalan cerita...... utk yang ketiga nie jalan cerita interesting tapi kurang sikit dari yang 1 namum part aksi mmg aksi transformers 3 lebih dan sangat2 mantop dari 1 dan 2......uools bayangkan. 2 jam setengah menonton mmg penuh aksi laa...en hb yg balik keje penat selalu nk tertido pun..mata tak berkelip..:-))).  
6. pasal heroin... Carly...hmm pendapat deqlis heroin kali niedah macam model sangat.... dan yang kurang menarik, heroinnya lebih tinggi dari si hero... macam kurang padan laa...  deqlis suka heroin transformers 1 lagi.... tapi tulaa satu dunia pun tau, dia digugurkan dari melakonkan watak sebagai heroin Transformers 3 pasal kes menghina pengarah Micheal Bay as Hitler..

7. Lagi pasal heroin nie, deqlis perasan satu mende laa... walau dalam keadaan kucar kacir, lari ke sana, lari ke sini dari serangan Deceptions, deqlis perasan babak selepas turun dari bangunan yg renyuk dan patah dua tue...rambut heroin still maintain mengerbang dengan cunnya....hehe..leh kata macam baru lepas p saloon jerkk.....tak terusik langsung...!! klu kite yang pakai tudung nie dlm keadaan macam tu, sure tudung pun senget bengettt atau kotor kena habuk2x pertempuran...

8. Overall dari segi editing dan dubbing deqlis puas hati.. visual mmg superbb!!! terasa laa pulak teringin nak tengok pembikinan filem2x mahal macam nie... deqlis pernah laa tgk pembikinan filem tempatan..... salah satunya  adalah filem Chermin arahan Zarina Abdullah...masa tu deqlis tgk babak Deanna Yusof jadi hantu dlm hutan .. so deqlis pun masuk hutan kat Janda Baik, Pahang...mmg diorang shooting tengah2x malam dlm hutan.. hehe..seram sejuk gakk...hihi...  so klu dpt p tgk pembikinan filem transfromers nie kan bestt..siapa laa nak sponsor??ekekeke... (sempat lagik tue..) macam Micheal Bay baca blog ku ihik...

9. Dalam deqlis menonton filem nie, dan melihat kemusnahan satu persatu yang cuba dilakukan oleh Deception, tetiba deqlis teringat Hari Kiamat...(insaf insaf!!) yerlaa..keadaaan dunia yang nak hancur...cuma dalam citer nie, masih ada Autobot yang sudi membantu menyerlamatkan dunia daripd keganasan Deceptions.. jika hari Kiamat kelak??? memang ianya akan terjadi.... dan pada masa itu tiada sesiapa pun yg boleh selamatkan kita kan?? bangunan runtuh2x macam tu laa gaknya...huhu.. ...hanya iman dan taqwa sebagai bekalan.. fuhh leh deqlis terpikir macam nie saat2x menonton... mmg deqlis terasa insaf...n inform en hb, en hubby pun angguk..

10. Oklah mmg best lahh ..tak yah review panjang2x pun......nak tahu citer lanjut , jom laa serbu pawagam..hehe.. deqlis kasik 4.8 bintang dari 5 bintang..:-)...hoyeee!!


7 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Deqlis.Jom join GA nie...http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/06/jom-join-giveaway-ziesalikan-saya-nak.html

cikbintang said...

sis..cikbintang g tgk trnsformers td..ekekee.....sbb masa utk tgk attack da block da lopeh..ngeee..neway heroin yg pertama megan fox...die gnti ngn yg bru ni...die mmg model pon huuu..tp bibir die cm megan fox ahaha

blackrosehunter said...

panjang betol reviewnya..hehehe..teringin gak nak tengok..huhuhu


Blackrose's latest entry: Bayi Lahir Tanpa Kulit

saiazuan said...

#3 ni better dr 1 n 2 :D
http://eleventx.blogspot.com/2011/06/movie-review-transformers-dark-of-moon.html

Aimansyah said...

suka review sis...tak sabar nak tgk..

klu tgk thriller pun mmg megan fox lebih sesuai watak heroin dari yg T3 nie... yg heroin T3 pun model kat luar Klu tak silap saya laa..tp utk watak dia dah nampak terlalu model sangattt ..nk cairkan penonton kot..hihi

Aimansyah said...

suka review sis...!! nampak ikhlas ..:)

betui laa sis, nampak heroin T3 nie terlalu model sangattt...walaupun yg heroin T1 tu di luar citer mmg model, tp dlm lakonan tak nampak terlalu model..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

makasih Deqlis atas ucapan tuk anakbuah k.atie.namanya pjg betul..lupa dah mak sedarenya,amik yg nama panggilan biasa jer.