Recent Post

Thursday, July 28, 2011

Hancur Luluh Di Landa Todak!

Adoi....panas montot nie..walau duk kat rumah menonton bola.... Sedih laa harimau tak mengaum kuat kat stadium nie.....punah harapan jugak nak dapat cuti esok (ramai yg sangka klu Malaysia menang esok satu malaysia cuti) hmm...nampaknya punah laa harapan skuad negara untuk mara ke Piala Dunia....

hb deqlis kata, klu lawan Singapore pun takleh tunjuk taring, macam mana nak masuk Piala Dunia?

deqlis kata pulak " klu di stadium singapore hari tu, keadaan padang yang lain dari malaysia membuatkan player sukar nk membiasakan diri..ok laa...(deqlis terima laa reason nie)...tapidekat padang sendiri pun tak dapat nak kasik 5 gol...aiseyyy!! geram laa huhu... lagi satu, alamak sessi luahan pulak!! dengan kehadiran penyokong 85000 orang takkan laa tak boleh menyuntik semangat dan tak fokus semasa bermain? 

lebih 85,000 penyokong pasti kecewa.... hampa...! Luluh jiwa raga...! adoiii!!..

Secara peribadi, deqlis nampak 2 player nie jer yg menonjol atau aset penting harimau malaya....siapa mereka? Apek dengan Safee Sali.. yg lain tu perlu asah lagi skill dan bangkit..!

Moga Skuad Malaysia mengambil iktibar ....

apek the best defend hampasgas..
brape kali lepas.. kalo bukan apek byk save rasenye mmg seronok s'pore kenduri gol

 frust..frust.!!

pepun...
Tetap sokong harimau malaya...pls improve lagi in future...tunggu laa kelayakan utk tahun 2018 pulak... 

p/s: Mengapa Malaysia kalah?? 

13 comments:

chiLleD...!! said...

adeh..frust jugak..huhu

hi..selamt berknalan..=)

ct fatima said...

xpela...rezki lain kali plak,mane tau...Khairul fahmi!!!! hehehe

zahidahwahid said...

memang frust giler...tengok first half je tadi...pastu malas dah nak tengok...kecewa habis ni....huhuhuhuhuhu


Republish Entry: Hero

Fad Zandra said...

lain kali kita balas dendam.kita xkalah tadi cuma gagal.

deqlis said...

to chiLleD...!!: frust gak..sebb rsnye kebangkitan harimau malaya sejak kebelakangan nie lebih manis dengan kemenangan mlm nie..tp sebaliknya pulak....hmm frust2x vietnam pun layak mara...kita tak dpt...sedey2x..

deqlis said...

to ct fatima: lain kali mmg laa insyaAllah..tp nak tunggu skuad mara ke piala dunia tu cam lambat nak tunggu.... tunggu kelayakan 2018 pulak laa gayee nyer.... harap FAM belajar dari perlawanan nie..

deqlis said...

to zahidahwahid: mmg laa frust...tp tetap bangga laa Malaysia semua player original maa...singapore klu ikut tak acik pemain import... pepun bg deqlis pemain kita byk yg berkebolehan...cuma perlu suntikan dan teknik yg lebih efisyen ..hmm mungkin perlu tukar coach ke? pepun moga mutu bola sepak negara terus menunjukkan prestasi yg lebih baik di amsa akan datang....

deqlis said...

to Fad: hmm seri kan? tp secara aggregate kita kalah..gagal dan terkandas utk mara... yg deqlis sedey pemilihan pemain tu mcm kurenggg laa...patut pilih laa pemain2x pertahanan dari liga super yg dari top 3 pasukan teratas...bukan main amik jer player2x bukan top 3...so apa guna ada liga2x kat m'sia nie...klu kita tak bijak memilih player...

p/s: apa kata, bukak pool utk rakyat pilih siapa pemain pilihan mereka.... nama pun main utk malaysia kan?? kan best rakyat leh pilih sendiri barisan player yg diturunkan dalam sesuatu perlawanan..:-)

Ezad Skytech said...

takpe la..bukan rezeki nak menang kot kali ni..walau pape pon team Harimau Malaya da buat yg terbaik..(^^,)

.: iEyLa :. said...

uwaaa...rse nk nangis time singapura gol tu..huhu...

deqlis said...

to Ezad: rasa team mmg dah buat terbaik, tp kemasukan player tu perlu dikaji dan dipilih yg d best among the best... sis dgr yg barisan pertahanan takde sorang pun d ambil dari top 3 liga. kenapa erk?? amik laa dari pasukan top 3 liga..baru lebeh ummm..

deqlis said...

to ieyla: sama laa kite...frust sebab tinggi sangat harapan kot?

Mekar said...

Saya pun frust juga mereka tewas. tak pernah2 tgk bola, smlm ingat nk bagi sokongan, tp segalanya hampa.

from: mymekar.com