Recent Post

Tuesday, August 16, 2011

Shopping Beg & Kasut Raya @ Sogo...

 lelong2x..siapa nak beli..ekekekekeke...
Inilah hasil rembatan deqlis di Sogo hari ini..... alhamdulillah dapat semua yang berkenan di hati dengan harga sales yang amat3x berkenan di hati jua..haha.... Beg Tangan Raya Carlo Rino..70% less dpt laa RM170++, Kasut Raya Carlo Rino jugak..ada 50%  less ...Jean Jeep 50% less dan Kemeja Polka Dot Radio Active 50% less  gak...lebih kurang 4 jam shopping dalam Sogo shj..dapat 4 barang..heheh..ok laa kan?? hehhh..

.fuhhh mmg rambang mata masa nak pilih beg....al-maklumlah banyak design banyak hege..hehe.. mmg dah biasa, klu jumpa yg berkenan patern size pulak besar sangat....lagi sedey klu salegirl (amoi)  kata....yang saiz kecik sikit sudah habis..u lambat datang!!...huhu nak nangis makkk!!.... mmg laa hampa jiwa raga rasanya...dah laa penat memilih...size bag yg berkenan takde.laa pulak... so deqlis pun round laa lagi satu pusingan...banyak kali gak pusing2x..sambil dok jeling2x orang sebelah beli apa hehe... tp sebab deqlis suka sangat design yang tadi tue... deqlis siap pesan laa kat amoi tu, "klu u ada jumpa macam nie, tp saiz kecik u reserved kat I okay"...so deqlis pun berlalu.... misi mencari beg lain..... pusing2x kat situ..last2x sampai balik kat amoi tadi...ngan tersenyum lebarnya amoi tu tunjuk beg yang dia sandang " miss nie u nak tak?" deqlis pun tgklah...ohh ada yer size kecik? amoi tu kata " I cari2x ada jumpa laa...so simpan utk u laa" wah!!! best nyerr..timaceh laa sayang u laa...hehe deqlis pun belek2x beg tu.....amoi Sogo tu baik hati tolong carikan jugak beg kulit Carlo Rino design yang deqlis berkenan tadi.... sukanya....rejeki laa dapat gak akhirnya.... dari RM569 dapat 70%...mmg berbaloi2x...:-) 

Deqlis g shopping sorang2x tau.... en hb keje...tp lepas kerja en hb turun Sogo gak..then balik sama2x...sampai rumah dah lepas Maghrib pun...satu apa pun tak masak lagi...hehe..sib baik laa en hb memahami....deqlis balik terus laa masak.....sib baik ikan semua dah keluarkan awal2x masa deqlis kuar rumah tadi....so sonang laa masak:). hari ni masak simple je...ikan kembung masak taucu, kobis goreng dan airnya teh tarik panas...(hehe me tarik sendiri tau..) heheh...fav en hb:-)

alhamdulillah kasut, beg, jean dan kemeja raya sudah ada...:-) next week maybe ke JLN TAR dan Masjid India pulak cari tudung, baju raya & souvenir utk mak ayah dan MIL FIL kat kampung...insyaAllah akan deqlis cari sesuatu utk hadiah hari raya  aka buah tangan dari KL...maybe lepas delivery dodol next week terus terjah kot.... 

p/s: tetiba nak bg teka teki... Apa dia, musim perayaan macam nie, banyak barang yang sales..sana sinun sales.....apa pulak yang hegenyerr makin naik???? cer teka cer teka...

3 comments:

sop said...

wau.. byk soping tu

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam deqlis..lama x menyinggah kat sini.Soping sakan yer?

Anum said...

bestnya shopping raya