Recent Post

Thursday, August 11, 2011

Tips nak dapat BE (Buffered Earning)

Salam uools..moga sihat2x yer... sejak 2 menjak nie blog deqlis mmg byk BE masuk...dan ramai yang nak tahu bagaimana nak dapat BE. hmm sebenarnya takde laa spesifik perkara yang perlu dibuat....cuma deqlis boleh kasik tips2x... mungkin dengan tips2x nie...blog uools pulak akan dapat BE..lakukan berterusan tips2x nie insyaAllah akan dpt BE soon ya..! blog ni pun bukan semewah sekarang nie 5BE sekali..sebelum ni sangat lama juga ketandusan BE...pepun yg penting berblog mesti jadikan hobi yg enjoy...BE masuk lagi enjoy heheh:-)

1. Jangan give up berblog...rajin laa update n3..sehari sekali pun dah ok... jadikan berblog ni bagaikan magnet..kira ibarat irama dan lagu yg tak dapat dipisahkan dari kehidupan korang..eceh jiwang pulak ..hihi

2. Rajin blogwalking..kasik up trafik... at least pageview 50-100 pun dah ok...lagi byk lagi bagus..

3. Rajin update survey kat Nuffnang.

4. Rajin update Profile Bio kat Nuffnang..(update bior ikhlas)

5. Rajin buat pool...tukarlaa pool baru 2-3 bulan sekali..

6. Paling penting..pastikan kedudukan iklan kita tu betui di tempatnya...

7. Hantar tiket kepada Nuffnang. (tye laa kedudukan iklan uools ok ke tak ke, atau apa2x shj yg uools nak tahu pasal Nuffnang)

Cara:
1. Buka akaun Nuffnang uools
2. KLik Contact us
3. kuar macam gambo kat bawah nie...

klik next

klik utk pembesaran.


8. Kira umur korang register ngan Nuffnang...klu baru 3 bulan jarang dapat BE lagi...tp ad agak yg dapat..selalaunya 6-8 bulan aktif berblog baru dapat BE..


9. Pastikan status blog uools Glitterati ya..:-)


Okay..setakat ini yang deqlis sharing utk uools....mana2x otai2x blogger nak tambah silakan yer...:-) 

18 comments:

CIK MAY said...

oh..begitu ye..hoho..byk jugak kene update dengan nuff..hehe

Nisa' Azman said...

thanks for the info, deqlis..
tp, camne nk update survey?? kat mane??

nurr f@!sha f@t!h@h said...

as salam...thankz for info...nak kena rajinkan diri update nuffnang nie..hehehe

sLpmEpLz™ said...

da delete lama da nuff.. hahaha

GnieSyazni said...

thanks for info =)

NOOR FATIN said...

dah lama xdapat BE. hehe

deqlis said...

to CIK MAY: ya :-)

to Nisa Azman: update survey klik yg deqlis bulatkan kat pic 1 di atas...

deqlis said...

to nurr f@!sha f@t!h@h: yup...jgn lupa rajin update blog juga...

deqlis said...

to sLpmEpLz™: join balik..:-)

Anum said...

thank sudi berkongsi
baru anum tau

sLpmEpLz™ said...

alah xreti la nak men nuff.. huhu

CIK JATT said...

sis tak pernah dapat BE lagi. baru jer tau semalam BE tu apa:)
anyway, thanks for sharing

EjAt_mU89 said...

follow n jln2 cni

EjAt_mU89 said...

jln2 cni

sLpmEpLz™ said...

free pon.. xreti juga +malas.. haha biarlah deqlis kaya sorg2, then blanja teja oke ;p

*xde cbox ke?

zahidahwahid said...

baru cek nuff semalam, tengok ada lime enam kalau tak silap BE...tapi sebab blog tu dah tak aktif jadi agak siput pendapatan....hehehehe


New Entry: Secret Garden

..m@m@ T0meLL.. said...

ooooooo camtu yek.jap2 nak g cek.tq Deqlis :).MT folo cni

siezuka... said...

thanks for the info deqlis.. :)