Recent Post

Thursday, September 22, 2011

Open House & Majlis Aqiqah Anak Sepupu

Hari Ahad selepas pulang ke KL...kira2xnya selepas 4 hari bekerja....kat KL nie mmg banyak open house raya kan?? so deqlis n hb pun tak terlepas laa menerima jemputan ke rumah terbuka....bukan setakat rumah terbuka...termasuklah majlis Aqiqah ...... Mula2x kami ke Salak Tinggi rumah kawan pejabat hb ..perjalanan ke sana lebih kurang 45 minit dari Bukit Jalil dan seterusnya kami terus ke rumah Mak Ngah Deqlis...menghadiri Majlis Aqiqah Sepupu deqlis merangkap rumah terbuka laa jugak.... cuma yg specialnya jika ada aqiqah nie, pasti ada menu kambing kan?? kambing bakar lagi tue...cuma deqlis nie mmg tak makan daging..termasuklah daging kambing + lembu nie... 

opps..tinggalkan pasal kambing...meh nak citer pasal posing2x pulak..heheh
 posing dengan sepupu2x, mak2x sedare dan my mum also..:-) 
haa...senyum....:-)

hai mak...macam nak tunggu customer jer?? hehe... en hb deqlis tu dah kekenyangan..al-maklumlah 1st rumah tadi dah pulun makan sate, nasi ayam dan cheese cake....:-) sorry laa gambo takde..lupa pulak nak kuar kamera....terpesona tgk rumahnya dikelilingi pokok pisang yg menghijau dan suasana kampung halaman yang tenang dan harmoni...hmm rugi pulak tak snappp.... huhu...

nie menu di rumah Mak Ngah Deqlis....macam2x ada....tapi deqlis hanya makan Mee Hoon Sup sahaja..yang lain dah tak larat nak makan... kekenyangan sangat2x.... ikut hati mmg nk makan semua sebab semua makanan yang ada semuanya Mak Ngah Deqlis masak sendiri...bukan catering tau... lemang daun pisang pun ada...buat sendirik juga...:-)

haa ni rupernyer lemangnya.... ketupat nasi pun ada...rendang, lontong, laksa, kuah kacang

perrhhh..boleh kata macam2x ada laa...mee hoon sup kali nie deqlis tambah pengedil kat atas nie....sodapp...:-)

suasana di sekitar majlis....

deqlis bergambar dengan mak sedare deqlis yang berbaju merah....single lagi tau...kalau berkenan sila jumpa anak buah dia dulu...eceh..:-) yang berbaju pepel pulak..rakan baik Mak sedare deqlis...dah macam mak sedare deqlis jugak...kira mak sedare angkat laa....:-) yg bertudung coklat dan berbaju biru turquoise tu tak yah laa diperkenalkan....hehe....nak jugak ke?? dia nie laa yang empunya blog warna merah tue....hehe 

my mum....emak deqlis... kali ni jaga bahagian kuih-muih dan buah2xan pulak hehe...

suasana di hadapan rumah....masa nie dah nak tutup kedai..opss tutup majlis dahhh...yg tertinggal kapal terbang mcm deqlis jer sampai time2x mcm nie hehe..:)

bergambo cikit dgn anak buah deqlis...yang dibuat Aqiqah dan cukur jambul tue...
baik jer dia...mudah dan senang nak dengan orang....tak nangis2x pun...
eh...gambo nie nampak besau dan jelas laa beg raya baru deqlis..eceh...hehe...ala nie laa salah satu mende yg deqlis shopping kat Sogo sebelum raya tue.....hehe..Alhamdulillah dapat laa beg Carlo Rino full leather dengan hege less..:-) isshhh tetiba lakk citer pasai beg raya..hehe...

hmm...baju jer tak banyak thn nie...beli baru 2 helai jerkkkk..beraye nyer banyak hari..huhu...so recycle je baju2x tu plus pakai baju raya haji lepas.... so klu nampak gambo deqlis pakai bj 2-3 kali bj sama tu faham2x jerlaa...lain2x tempat...lain2x masa...orang lain tak nampak lagi ehehehe... lain laa selebriti kan?? harus tuko baju setiap kali event berlangsung...huhu...deqlis bukan apa, malas gak nak beli baju kurung byk2x...sebab klu hari2x biasa , g opis tak pakai sangat baju kurung nie..klu kerja kerajaan confirm uools byk baju kurung kan....? ehhh citer pasai baju laa pulakkkkkxzzzzzzzzzzzz..

okaylaa...nanti sambung lagi...selepas open hse dan Aqiqah nie...mak ayah deqlis pulak beraye kat rumah deqlis....hehe...so adalah citer cikit...tungguuuu!!!!

5 comments:

.: iEyLa :. said...

ermm..menu meehon sup nye bersambung lagi..hihi...

Anum said...

wah seronoknya

~diAhOntHeblOg~ said...

wahh..raya sakannnnn...
deqlis..kite taq u!! :P

tiefazatie said...

wah..meriah nyaa..
ur mum pun cantik cm sis laa..hee

zahidahwahid said...

minggu lepas memang full dengan open house...minggu ni pun ada lagi dapat jemputan...