Recent Post

Monday, September 19, 2011

Suasana Di Kampung Mak Tok,

inilah bendang di Perlis...jalan semua bertar yer....sampai ke bendang pun jalan tar....:)

Kali nie en hb jer yg pergi sorang rumah Mak Tok nyer....deqlis masa nie sibuk masak kek lapis kat rumah MIL.....so en hb jer laa dpat jenjalan tgk rumah Mak toknyer yang sedang renovate.....:-)
next time boleh laa beraye rumah  baru Mak Tok nie..hehe...baru laa kan kiranya klu dah renovate kasik cun nie..:)..tahun nie raya Mak Tok yang datang ke rumah MIL deqlis...jadi masa raya jumpa jugak Mak Tok  nie.....alhamdulillah Mak Tok Hb deqlis nie masih sihat walaupun dah berusia 85 tahun... cuma lately nie deqlis nampak Mak Tok sudah kurang ingatan...tapi dari segi kudrat..memang boleh berjalan dan aktif lagi ikut anak-anak dan cucu beraye...:)


Lepas nie deqlis datang confirm dah siap cat dan Mak Tok pun happy dah rumah idaman dia dah siap ...:)

yg deqlis paling suka, rumah Mak Tok nie facing ke sawah padi nan terbentang luas nie....syiok jer rasa..mula
berangan menari-nari ala hindustan Kajol dan Shah Rukh Khan..heheh....pulakkk??hehe..



9 comments:

Amy said...

wah.. perlis kat mana nie?? sy pun orang perlis.. :D

Amy said...

wah.. perlis kat mana nie?? sy pun orang perlis gak.. rindu betul suasana kg kat sana..

deqlis said...

nie kat Seriab rasanyer..hehe..deqlis pun tak tau sangat,...ikuttt hb jer selalunyer...heheh...nie klu tak silap laa yer...klu silap jgn mare...hehe...

klu rumah MIL dekat kangar..dekat dgn Nat...

klu perasan ada rumah burung kat area tue....di belakang rumah burung tu laa rumah Mak Tok nie..

deqlis said...

Amy Perlis kat sebelah mana???

~diAhOntHeblOg~ said...

santekknyeeee...........xpernah ade kg cmni..huwaaa

.: iEyLa :. said...

uwaaa...teringin nk lari2 tepi sawah..bile la dpt agknye..hukhuk

Amy said...

oo.. sy kat padang pauh.. yg 'abg' kat blog sy tu, asben sy sebenarnyer.. dia kena outstation 2 tahun.. tu yg merepek gaban tuh... ;D

zahidahwahid said...

ssubhanallah....cantiknya....tak pernah pergi ke sawah...teringin nak berlari2 kat sawah padi...^_^


New Entry: Insident Sarawak Regata 2011

Nana said...

beznye kampung ada sawah mcm ni