Recent Post

Tuesday, September 20, 2011

Cerita Raya ke-5 -: Mee Hoon Sup

 Haa...cerita raya tak habis lagi...al-maklumlah tak menang tangan nak berblog...raya punya pasal...hehe... raya ke-5 nie deqlis dah citer sebelum nie, pagi2x bersiap pergi makan kenduri....sebelah petang kami gerak ke Alor Setar, Kedah pula beraya ke rumah Kakak Hb.... spt permintaan...weools nak makan meehoon sup...haa mee sup pun ada...ikut citarasa ada yg nak nak makan dengan meehoon, ada yang nk makan sup dengan mee....mmg sedap sup nie...:-) walau kekenyangan seharian dok makan...makan ...makan jer...sampai badan pun naik tau huhu..... deqlis pun makan jugakkkk....yg bestnya makan ramai2x ngan anak2x buah kakak ipar deqlis nie, mmg seronok.....:-)
meehoon sup deqlis....+ mee sup tu..hehe..
buh cili kicap lebey..al-maklumlah hantu pedas...hehe


pejam celik, pejam celik..nampaknya macam sekejap je raya...walaupun rasanya dah bercuti lama dah di Perlis...tp rasa macam sekejap sangattt....esoknya dah seharian deqlis di dapur, siapkan kek lapis dan kek span utk di bawa pulang ke KL...sampai ke malam laa....(jadi orang kuat dapur nie) hehe.....seronok masak memasak bila ada geng rajin masak dan rajin makan hahaha...mana laa tak naik badan kan???...Adik ipar dan MIL deqlis pun sporting...nak kasik gegar dapur tu pun takde hal..... berasap leh..jangan sampai kena panggil bomba udohhhh hehe.....

Ahad dah busy di dapur...Isnin pagi deqlis dah pulang ke KL.....Selasa dah start keje huhu..oh tidakkk!!!...tidak tidak pun dah kuharungi tempohari....sampai laaa hari nie...

9 comments:

Anum said...

sedapnya tgk meehoon sup nie

.: iEyLa :. said...

uwaa...meleleyh air liur tgk meehon sup akk tu..
same la kite kalau bole smpai kuah kicap je nmpak..hikhik...

btw..da update da berita tuan tanah kat blog ieyla..hihi.. ;)

rara pinkmafia said...

wahhh sedapnya beehoon sup.nk sket sis.

zahidahwahid said...

lamanya tak blogwalking...huhuhuhu...


New Entry: Insident Sarawak Regata 2011

Mama Zharfan said...

lapar la plak :)

Nana said...

suka mehun sup & suke pedas2 hee

cikbintang said...

sis ngat nk dtg raya umh sis...tp malu lak..haha....dgn keadaan kesihtn lg huu

deqlis said...

to Anum: oh yer, fav gak yer??

to ieYla: haha...sama laa kuah sampai hitam..kasik pedas meletup2x..hehe..

to rara pinkmafia: mehnak suap..hehe

deqlis said...

to zahidah: nanti bw kat sini lagi yer...mood rayer tak habis laa tue..:-)

to MamaZharfan: hehe...p makan..:)

to Nana: sama laa kita..

to Cik bintang: meh laa..klu nk dtg..Sabtu nie jer sis ada kat rumah..nak datang bg tau awal2x..leh sis masak2x sikit..klu tak makan kuih/biskut raya jer kang..hehe..:-) ahad nie sis dah out station ke Melaka...dan dari Melaka terus ke JB..