Recent Post

Monday, December 26, 2011

Al-Fatihah - Moga ditempatkan dikalangan orang-orang beriman.

Amin.... As salam uools, dikesempatan ini deqlis ingin mengabadikan kenangan di blog ini .....catatan peribadi deqlis buat Pak Tam deqlis yang telah kerahmatullah pada 24hb Dis 2011....memang berita yang sangat  mengejutkan deqlis seawal jam 6.30 pagi. Saat itu deqlis terjaga dari tidur di New York Hotel Johor Bahru kerana sama-sama turut turun padang ke Johor Bahru buat Maharaja Lawak Mega. Pagi-pagi macam biasa nak bangun tidur pasti melihat jam pukul berapa di handphone...tiba2x deqlis melihat ada missed call dari Makcik Tie deqlis jam 4 pagi...terkejut jugak Cik Tie call seawal pagi itu....deqlis baca pulak sms dari ayah deqlis memberitahu Pak Tam Zul telah meninggal dunia...."Innalillah...." mesti lah masa Cik Tie call deqlis tidur mati...yer laa kan balik dari Maharaja Lawak pun dekat jam 2 pagi baru tidurnya....haruslah jam 4pg tu tak sedarkan diri...... 

Berita itu membuatkan deqlis menangis di pagi hari, seakan tak percaya Pak Tam Zul telah meninggal dunia...rasanya baru sahaja minggu lepas deqlis melawatnya di IPR, KL dan melihatnya makin sihat... dan rasanya baru sahaja beberapa hari lepas deqlis sempat berchatting di FB dengannya....air mata deqlis memang menitik lagi, bila mengenangkan sangat bersama dengan Pak Tam tempohari Pak Tam ada mengatakan nak buat family gathering next year di Pulau Pangkor......sedeyyyyyyyyyy sangat.....tak semena-mena di saat menulis entry nie air mata deqlis menitik lagi....rasa sayu jer hati...mengenangkan Allahyarham Pak Tam nie seorang yang sangat baik hati...masa deqlis kecik2x dulu, apa yg deqlis nak beli mainan ke buah ker, pasti Pak Tam belikan untuk deqlis....Takziah buat Mak Tam dan keluarga, deqlis mohon maaf sebab tak dapat menghadirkan diri di majlis pengkebumian semalam...deqlis masih di Johor dan pulang ke KL pada 25hb dan  jam 3.30 pagi barulah sampai KL.,,insyaAllah deqlis akan menziarah Mak Tam sekeluarga... Hrap Mak Tam tabah menghadapi pemergian orang tersayang..

Yang hidup pasti akan meninggalkan dunia yang fana ini...tidak mengira usia, pangkat mahupun harta yang dimiliki....

Mohon rakan2x semua doakan untuk Allahyarham Pak Tam Zul deqlis..agar ditempatkan dikalangan orang2x yg beriman.AMIN.....

p/s: yg sihat jangan ingat yg sakit akan pergi dulu...yang sakit teruk jangan ingat dia yang akan pergi dulu...siapa-siapa pun boleh pergi dulu mengikut kehendakNya....




3 comments:

ct N honey said...

sabar...kematian mmg tak boleh dielak,yg penting kenangan bersama tersayang tetap dihati

Makbed said...

meninggal dah? innalillah... semoga arwah di tempatkan bersama roh mereka yang disayangi Allah.

Mati ni tak kenal siapa pun. Bila-bila je..

Al-fatihah.

.: iEyLa :. said...

Innalillah...moga roh arwah ditempatkan di kalangan yang beriman..