Recent Post

Wednesday, December 28, 2011

Bermalam Lagi di Hotel New York JB

masuk2x terus posing...miahahahaha..... alhamdulillah dapat bilik free:-) bilik 2120 menjadi milik deqlis malam Sabtu tue...:-) mmg puas hati...bilik bersih, cantik dan selesa..:-) next time klu pergi JB lagi pun, mmg selesa dengan hotel nie.... berdekatan dengan restoran benafe, simple street nasi lemak, stadium tertutup MPJB dll...:-)

 cuma klu nak dibaikpulih.... better tukar laa tv tu ke plasma tv dan buh HDTV keh keh keh..... barulaa deqlis boleh layan channel 393 ...heheh..:)
mencari channel....alahai....mmg tak jumpa laa channel 393....channel astro pun takde...tp channel singapore jumpa...layan je laa hehe:-) deqlis suka pulak lukisan2x kat dlm bilik nie...al-maklumlah tema merah2x oren2x gituw....

Posing lagik...peace yooo!!... hehe pinjam trademark AC Mizal pulak...hehe.. bilik nie siap ada meja letak lappy lagi....mmg en hb deqlis bawak lappy...layan laa tenet sambil tgk tv dan sebelum ZzzzZZzzzzz malam tue......

Masih ingatkan lagi deqlis pernah ke New York Hotel nie dan pernah review tentangnya di entry lepas. Tak sangka minggu lepas kali kedua deqlis ke sini lagi....dan semuanya pergi di atas urusan kerja...:-) tp kali nie best sikit sebab deqlis bawak en hubby sekali...:-) so terasa macam pergi bercuti ..:-) 

info lain...breakfast di hotel nie dari jam 6 pagi hingga 10 pagi.... tapi entah macam mana weools 9.50 baru laa nak masuk breakfast....so faham2x jer laa tinggal laa 1-2 menu jer....belasah jer,,mkn jer laa apa yg ada buat alas perut....lagipun makan pagi tak boleh heavy sangat ..klu heavy lunch tak boleh masuk dahhh..hihi.. 

lepas b/fast weeol plan nak jenjalan JB...check out awal laa jadiknya... okay nanti deqlis makan di sebuah kedai di Plaza Angsana,...mmg asam pedas dia sedappppp.....kena selera deqlis dan en hubby... alhamdulillah kami sampai2x Plaza Angsana tu terus tye kat seorang kakak yg menjual tudung2x dan baju....di manakah kedai yg jual lauk pauk dan nasi yg sedap? dari informasi kakak tu lah deqlis dan en hubby mencari di manakah gerangan tempatnya....akhirnya kami jumpa dan menikmati juadahnya...mmg sodappp..uoolls klu tersesat ke sana boleh laa cuba ya...:-)

dekat  mana?? tunggu deqlis sambung ceritanya nanti .....:-) thanks sudi baca..:-)

5 comments:

.: iEyLa :. said...

hurmm..ni hotel yg akk wat entry lepas check in trus tido kan..
bestnye la..

psssttt: rindu sngt2 ngn akk..

PUANSTOBERI said...

Hotel ni ada pakej gi USS skali. Bes eh?? Bleh la try nati kalo ke nak USS.

Eh. Deqlis gi Angsana?? Opis kiterang pun ada buat promo kat situ retu. Tp Reen gi awal2 tu ari la. Masa perasmian ja. Duk makan kat Angsana tu la. Kupon pree katanya. Hihi. Tp kiterang stay kat M-Suite. Balik2 tu seme kata hotel tu angker. (T__T)

Chubby Hanna said...

salam.. tumpang lalu.. New York Hotel @ NY Hotel mmg terbaikkk!!! cuba g time bulan puasa.. memang beratur lah org nk mkn durian goreng dia.. hari biasa tak tau la ada ke tak.. uiisshh.. tp NY mmg hotel cadangan tok sesapa yg nk dtg JB, sbb center of the city kot.. sng nk g memana, boleh tembus Larkin etc.. huhu..

Chekgu Azrine said...

Bestnya dpt tido hotel free erk..wahh..nk g jb gak..lama xgi tuh..huhu

zahidahwahid said...

kalau hotel tu dah upgrade dia punya tv ada channel 393 saya stay kat sana jugak....lalalala

http://www.zahidahwahid.com/2011/12/4786/