Recent Post

Saturday, April 21, 2012

Kasi hangin!! suka hati org laa nak berblog dpt duit atau tak!!

Hmmm...bila dah lama tak masuk blog ....dapat pulak message macam kat atas nie....sabor jerk laa yer.... utk tuan /puan yg empunya advertisement... kot yer pun u nak advertise ...jangan laa sampai bg statement yg membuatkan org meloya!!! atau menunjukkan u takde ilmu... tak tau jgn kata....

Siapa kata berblog 24jam tak dapat sesen pun.... ??? walaupun deqlis nie berblog tak kayo laa ribu riban atau juta2xan masuk...tapi duit tue ada laa masuk... klu blogger2x otai , sifu2x semua lagi laa masuk ribu-riban sebulan....yg penting tahu kaedah dan caranya...selain seronok dan mendapat kepuasan diri dan ramai kenalan...tak gitu Mama Zharfan? kak azatiesayang? ibudamia? lagi2 mcm benashaari tue kan?? dan ramai laa lagi blogger tak tersenarai klu nk senarai...tak cukup jari nk menaip...hehe..

deqlis yg dah lama tak update blog dan makin bersawang nie pun  bersyukur ada juga duit mengalir masuk walau tak banyak mana tapi ada laa daripada statement "tak dapat sesen pun" eh mcm berblog buang masa pulak?

tuan yg mengantor message ( yg deqlis tak publish kan pun), tak semua orang 24jam pikir duit duit duit ya!... kepuasan dan kebahagian abadi lebih penting dari segala.... mcm berblog kita dapat kepuasan yg kita akan rasainya sendiri dan setiap blogger lain pula rasa kepuasaannya itu.... dapat income daripada berblog ker, tak dpt ker, itu adalah hak masing2x...

nak invest2x nie pun bukan sikit yer... klu tersilap invest merana diri.. setakat nk dpt extra RM350-RM400 sebulan tak payah invest pun boleh..byk lagi kerja part time lain leh buat..niaga online ke, untung2x lebih lagi dari itu boleh kita dapat...

p/s: nk buat commercial break boleh, tp biar bertempat ya!


9 comments:

.: iEyLa :. said...

Ape masalah org tu..
Kita berblog tuk kepuasan hati..
Suke ati la kan kak..biarkan je org cmtu.. :)

Mama Zharfan said...

me berblog sbg ekspresi diri and journal hidup me heheh

ogyep yummy mellow said...

salam ziarah... sabar aje la... as for me, i berblog untuk asah sikit minda yang terkadang tumpul bila lama tak digunakan...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Deqlis..lamaaaaaaaaaaaaa k.atie xsinggah kat sini.Sht?
Berblog ni cam menulis dairy bagi k.atie..dapat duit Nuff lak sebagai satu bonus!
Sambil mencatatkn perjlnan hidup..dpt gak duit beli susu anak..hihi

faridmw said...

salam ziarah..

biar la mulut org.. kita berblog kita boleh bt apa sahaja.. dan bila menulis sesuatu yang berfadah.. kita leh memberi kebaikkan pada org,.

senyum selalu..

suhailas said...

ada juga org yg cam niii....kl dapat tuu kira rezeki sbb kita berblog nii cam diary kehidupan kita suka duka kita....semak jee org cam nii...
nii haaa sue blog sue meragam pon da panic...abis semua ilang gambar...so nak tak nak buka lee dairy baru...

http://crvminsue-mylifemyjourneymyway.blogspot.com/

Cik Bambam said...

berbelog sebab nak share story jek.. side income no 2.. tp dpt duit per berblog nie..org tuh jek yg berblog x dpt duit.. ehhehe

DuNia KeBaHaGiaaNKu....... said...

deqlis mana mhilang........sunyi jerk blognyer.....

deqlis said...

thanks sudi komen....
deqlis ada..cuma sebab lappy deqlis belum sempat g reformat jadi agak sukar nk mengepos....takperlaa sementara nie deqlis cuba laa juga pos tp takde gambar laa...guna BB jer..

cuma sedih laa segala harta karun dulu2x nak edit2x ke tak leh ...

hari nie deqlis nk ke Low yatt insyaAllah dah sihat lappy deqlis posting banyak2x..

ehh deqlis pun rindu kat uools...
sedih diari dah byk sangat ketinggalan nie...nak kena keja byk nie..hehe..