Recent Post

Monday, May 14, 2012

Al-Kisah Cerita Mother's Day

hai uools.... semalam hari ibu kan? haha...sebenarnya ada kisah Mother's Day tahun nie... bila teringat balik, sengih sorang2x... al-kisahnya begini...malas laa nak intro panjang2x direct ti the point je lahh...haha... sebenarnya deqlis mati2x ingat Mother's Day pada hari Ahad lepas... masa tu deqlis kurengg sihat dan dok ingat Hari Ibu first week of May... deqlis tgh berehat dlm bilik call lah mak nieh...tye mak masak apa hari nie? ada tak anak mak yg lain balik rumah...sebab anak dia yg sorang nie kurang sihat dan tak bermaya nak gerak n balik rumah... last sekali sembang deqlis kata " mak hari nie hari ibu kan?" kedengaran seperti mak deqlis pun mengiyakan.... deqlis pun kata laa " Selamat Hari Ibu!" mak deqlis pun jawab "terima kasih" dengan nada suara yg begitu gembira....deqlis pun dengan konfiden nyer bg tau kat en hubby..." abg dah call mak dah? wish hari ibu?" en hubby kata.."ok nanti jap2x gie mood malam sikit dia nak call" deqlis pun diam jer laa...confident giller nie hari ibu 6th of May... sampai jumpa KE ngan SY pun dok habaq depa dah lepas dah hari ibu.... alih2x semalam kaa? baru hari ibu?? hmmm tak kisahlah.."Hari-hari pun hari ibu" janji setiap hari sebenarnya kita ingat dan doakan utk ibu kita kan? termasuklah ibu mertuaku..... mak kita juga:-)

So bila dah ter advance wish... semalam deqlis diam2x jer laa... " mesti mak deqlis gelakkan deqlis sebb suka ter advance dlm segala apa pun hehe" dulu kecik2x pernah sekali... kisah advance beli hadiah harijadi mak...lepas tu masa harijadi betui2x lupa pula nak kasi...sampai mak pulak mintak!! haha...!!  apa kisahnya?? haha..nantilah deqlis cerita...amik mood dulu hehe..

Sekian, terima kasih lah sudi melayan blog deqlis nie....timaceh..

Bunga apa nie? deqlis sejak kecil panggil Bunga jagung....masa deqlis kecik2x dulu mak deqlis ada tanam pokok bunga nie... sekarang memang deqlis jarang nampak pokok bunga nie di tanam...al-maklumlah duduk pun di awangan..hihihihi.... bila deqlis terpandang pokok bunga nie di Cameron Highlands tempohari terus teringat mak.... teringat jugak zaman kanak2x.....Happy Mother's Day!

utk semua ibu2x jua, selamat hari ibu...moga menjadi ibu mithali di hati anak2x tersayang....hiasi diri, tingkatkan prestasi dan jangan ada benci...


4 comments:

.: iEyLa :. said...

selamat hari ibu jgk tuk mak akak.. :)

Mama Zharfan said...

setiap hari adalah hari ibu ;)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Deqlis.Terima kasih siggah ke blog k.atie ya.Betul tu..setiap hari adalah hari ibu :D

shirazz said...

utk mgetahui sbnrnya haram ke x smbut hari ibu ni dlm agama islam,pastu islam ka yg cipta hari ibu ni,sila lah tgok komen kt youtube 'ustadz azhar idrus-hari ibu.. seikhlasnya sy nk mmpringati umat islam dgn sambutan hari ibu ni.. halal ke x.. wasalam